Народът не подкрепи полицията, но иска промяна

Всеки пети българин подкрепя масов протест, сочи анкета на Dnes.bg
11 ное 2015 07:00, Красимир Ангелов
113
Народът не подкрепи полицията, но иска промяна
Снимка: БТА

В последната седмица София и страната бяха сковани от невиждани до този момент протести на служителите в сектор "Сигурност". Кулминацията на протестите бе в неделя, когато хиляди излязоха в центъра на София като реакция срещу мерките на финансовия министър Владислав Горанов за реформа в сектора.

В крайна сметка за момента управляващите дадоха задна и обявиха, че оттеглят промените в бюджета, с които се орязваха основните привилегии на полицаите. Решението на властта дойде само няколко часа преди пред парламента да се съберат хиляди полицаи от цялата страна.

Още по темата

Въпреки решението на правителството, служителите от сектор "Сигурност" се заканиха, че на 12 ноември (четвъртък) те отново ще излязат на улицата в отстояване на своите права.

В разгара на недоволството на хората с униформи Dnes.bg попита своите читатели: Подкрепяте ли протеста и исканията на полицаите?

Оказа се, мнозинството от нашите читатели не подкрепят исканията на служителите в сектор "Сигурност", като цели 40% от участвалите в анкетата над 3450 души са на това мнение.

Едва 17% от анкетираните са посочили, че застават твърдо зад исканията на полицаи и пожарникари, а други 5% са споделили, че принципно ги подкрепят, но не и по начина, по който те протестираха с блокирани улици и пътища.

Всеки десети анкетиран (10 %) сочи, че не подкрепя исканията на полицаите, но пък ги разбира, защото в крайна сметка всеки си пази хляба.

Любопитното е, че почти всеки пети анкетиран (21%) сочи, че не само служителите на МВР трябва да излязат на протест, а към него трябва да се присъединят всички и така да се организира мащабен протест срещу случващото се в страната.

Крайните песимисти в анкетата са 7% от отговорилите, според които и политици, и полицаи са наглеци и никой не мисли за народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
16
 
9
 
! Отговори
до пишештия тиквун преди 8 години
Като си много ербап и не искаш бат Боко направи си партия, изгради и структури в цялата страна и тогава имай претенции.Тук само си един драскач.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не е важно че 40% са против протеста а това че 60% са против случващото се в страната и обикновено тези които са повече се увеличават пък вие му казвайте както си искате и извъртайте нещата както ви харесва то лавината и тя тръгва от малко сняг но после набира скорост и става страшно от това ги е страх имащите власт пък те нека си смятат проценти подкрепа
5
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червени каскети, загубихте изборите за десети пореден път от ГЕРБ и веднага орагнизирахте протести!
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ха ха боко клекна като жена боко къд си защо не си гневен пак на полицаите а се скри в миша дупка и чакаш да мине бурята
3
0
 
44
 
! Отговори
se преди 8 години
Народа не, че не подкрепя полицията а по скоро иска полицията да е полиция а не роднинска шуробаджанашка банда.Полицаят у нас е с нисък рейтинг защото тази професия се ползва за лични облаги.Ако полицията мереше с еднакъв аршин за всички българи без значение на материалното и професионалното им положение то нещата щяха да са други.Промяната в полицията трябва да започне от горе надолу.Нови лица с необходимото образование на върха и постепенно реформа надолу
2
9
 
17
 
! Отговори
1 преди 8 години
Хахах, повярвайте ми, полицията най-малко очаква подкрепа от тоя народ.
1
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народът мрази корумпирани и подгъзуващи на властта медии, които омаскаряват всеки опит за промяна на статуквото. Познахте ли се, господа и госпожи журналисти?