Винетка "София" за депутатите, или за блондинките!

Според актьора Иван Ласкин това е дискриминация
3 дек 2015 10:14,
142
Винетка "София" за депутатите, или за блондинките!
Снимка: Facebook

Евентуалното въвеждане на такса за всяка кола от провинцията, която влиза в София, е дискриминация, каза миската юристка Антония Петрова.

"ЕС няма граници, а с подобна такса се ограничават основните човешки права", смята тя.

Според нея дори и предложението да бъде прието в Столичния общински съвет, няма как да бъде юридически издържано.

"Ако ще правим такова нещо за София, да го направим и за Банско, да речем", предложи Петрова от ефира на Нова тв.

Още по темата

Актьорът Иван Ласкин също заяви, че идеята е дискриминация. Той предложи, ако има винетка "вход за София", тя да бъде за депутатите, защото по думите му там има излишни хора.

"Аз познавам хора, които си правят регистрация в София – град, а всъщност са за регистрация "СО", каза още Ласкин и сравни идеята за такса с това все едно днес да пускаме в София само руси жени, а утре – само червенокоси.

Антония Петрова допълни, че няма никаква логика в предложението. "Има много други начини да се ограничи трафикът – например с регулирани светофари", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
7
 
! Отговори
язе преди 8 години
До Блокиран в ДневникТова със софийското жителство не е лоша идея
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Блокиран в Дневникпише се ако искаш и за една седмица ...Данъка ще ти отива в София и ще имаш правото да ползваш целогодишно улиците на града . Само , че може данъка да ти е по височък от този с чуждата регистрация .Ако плащаш примерно сега 30 лева в Смолян , ще плащаш 60 лева в София
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До flokoне нямаше да има задръстване , защото на повечето хора нямаше да им се плащат тези пари и следователно нямаше да минат от там .Отиваш към Благоевград , ОК няма да плаш ако минеш през Северната дъга където няма да има задръстване и се качваш на магистрала Люлин и Струма и си в Благоевград и не задръстваш южната дъга , която нормално си е вътрешен булевард . Всичко е до регулация и ти доволен , че си стигнал по бързо
84
0
 
0
 
! Отговори
европата преди 8 години
До Анонимен 89Смешко си ти. За плащането на час си прав, другото не е съсвсем така, доста по-солено излиза да паркираш на улицата. Те затова в почти всички сгради направиха гаражи на 2 нива, с елеватори за колите и т.н. И съм съгласен с теб за разрешенията по едно на апартамент - че то някои "баровци" с трошка за него, за жената, за децата..
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 94То у вашата София всички софиянци карат аудита А8 2014. Мдааа, забравих!Толкова да си смешен, че няма накъде щото Не можеш да ми отговориш!
82
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селяните напускат родното си място защото получавали 500 лева заплата , идват НА СофияТА и получават цели 1000 лева , да ама отиват 500 лева от тях за наем на панеляка ...Къде ви е сметката бе селяци да се бутате в града ни .
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви велосипеди какви 5 лева един път пробвах отровиха ме. Сега аз ги тровя карам на бащата стария Фолксваген дизел 15 + и като дам газ отзаде правя димна завеса.Нищо се не види сега като видя велосипедист минавам на 2-ра газ до ламрината и го опушвам яко! Преди мен тровеха сега аз си го връщам. Естествено купувам най ефтиния дизел щото пуши най-много :)
80
2
 
1
 
! Отговори
floko преди 8 години
до 92. Ако си бях платил, пак щеше да има задръстване. Просто щяха да ме оскубят с 5 или 10 кинта. А лятото по моретата задръстването е предимно от регистрации СА,СВ и С. Плащането няма да реши проблема с трафика. А и аз не съм отивал в София, просто пътя минава от там.
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 91Естествено , че трябва да плащаш винетка във Варна , защото там си караш каручката и правиш задръствания а варненци ти плащат чрез своите данъци .
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До flokoза това да , защото ако плащаше ти и такива като теб , нямаше да има задръстване .30 % от трафика в София е от коли с чужди регистрации .
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
82Ей, софи.ско ***, а аз като съм от Добрич и колата ми е с толбухинска регистрация ТХ и всяка сутрин пътувам до Варна за да отида на работа, викаш всяка сутрин трябва да плащам винетка Варна, ако допуснем , че за да няма дискриминация трябва да има такава винетка и в другите градове???
76
2
 
5
 
! Отговори
floko преди 8 години
Оня ден ми се наложи да ходя до Благоевград и да мина през южната дъга на София. Участък от 22 км. го минах за 1 час, което прави средна скорост - 22 км/h. Затова ли да плащам такса? А това,че изгорих нафта колкото да мина 100 км.,а минах само 22? По тази логика всеки софиянец трябва да плаща в провинцията.Затова предлагам такса "Море" за софийските регистрации!
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 85Добре си се припознал към селянитекоментара ми гласи да ви се даде право да си ги регистрирате с местна регистрация , независимо че централата им е в София
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До европатасмешко , плащаш ама не на час , а на година .Щом живееш в района отиваш в общината и си плащаш 130 евро и цяла година си паркваш пред вкъщи .Ако не си от района , по 2 евро на час . С София е подобно , хората живеещи в Синя зона си купуват годишно правок за паркиране , а останалите плащат по 2 лева на час .Ако цяла София стане примерно синя зона , а се издава такова право само едно на апартамент , ще се оправят нещата и улиците.Аз съм съгласен , ако парите отиват за квартала ми
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 86с нашите пътища след 5 години може да не ти се наложи да ги сменяш ти , а да я продаваш и да търсиш нова на лизинг..... :))))))))
72
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ее то в Софето вече не е като едно време, спреш на летището - гръмнат ти буса, спреш на центъра пречи им... няма оправия...
71
0
 
0
 
! Отговори
европата преди 8 години
До ОбективенАбсолютно си прав, особено за гаражите и таксите за паркиране. Така е почти навсякъде (напр. Виена - ако си паркирал на улицата, плащаш дори и да си паркирал пред блока си).
70
0
 
8
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 8 години
А така,кой от де е тамка да си седи-кво му требе да оди на Софето бе,то там нема ни къде магарето да вържеш,ни има место пет кола за домати да туриш а пък да седнеш под асма на сенка туй требе да заспиш та белким ти са присъни.Ама туй момче Бойко много са огрижи бе,то от дертове и булка не може му пристане та затуй се с булки са обиколил та и за министре ги турил ама кой на кого акъл дава яз ич незнам ама кога петел остави квачките да командват требе нов петел са тури а стария на яхния да стане
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички селяни с лизингови коли да не се правят на софиянци , а да им се даде възможност да си ги регистрират на село
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еднакви данъци на колите в цяла България и се решава проблема , а не разни тарикати да ми карат из София с регистрирани другаде автомобили , защото така спестяват 100 лева примерно .Ето ти равнопоставеност . Всички данъци на мпс еднакви в цяла България