Винетка "София" за депутатите, или за блондинките!

Според актьора Иван Ласкин това е дискриминация
3 дек 2015 10:14,
142
Винетка "София" за депутатите, или за блондинките!
Снимка: Facebook

Евентуалното въвеждане на такса за всяка кола от провинцията, която влиза в София, е дискриминация, каза миската юристка Антония Петрова.

"ЕС няма граници, а с подобна такса се ограничават основните човешки права", смята тя.

Според нея дори и предложението да бъде прието в Столичния общински съвет, няма как да бъде юридически издържано.

"Ако ще правим такова нещо за София, да го направим и за Банско, да речем", предложи Петрова от ефира на Нова тв.

Още по темата

Актьорът Иван Ласкин също заяви, че идеята е дискриминация. Той предложи, ако има винетка "вход за София", тя да бъде за депутатите, защото по думите му там има излишни хора.

"Аз познавам хора, които си правят регистрация в София – град, а всъщност са за регистрация "СО", каза още Ласкин и сравни идеята за такса с това все едно днес да пускаме в София само руси жени, а утре – само червенокоси.

Антония Петрова допълни, че няма никаква логика в предложението. "Има много други начини да се ограничи трафикът – например с регулирани светофари", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
6
 
! Отговори
европата преди 8 години
До Без коли в центъраТака е, само така ще стане работата. Ама на бай ти *** му дай с кола да се фука, нищо че половината са 15-20 годишни трошки. И метро построиха, и автобусите смениха в София, но не та не - аз че си карам трошката, метрото е за балъците. А за ходенете пеш да не говорим - и до магазина на 5 мин пеша отиват с колата. Кога ще ги забранят тия трошки най-накрая, както е по белия свят???
26
8
 
3
 
! Отговори
Фен преди 8 години
СОФИЯ над всички селяни. За селяните от черноморието можем да направим намаление за винетката и те за нас та лятото да ходим по морето и да им шляпаме жените.
25
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е нормална практика, например в Лондон и в Атина е точно така, а от 1 януари 2016 така ще е и в Берлин. Който дойде от провинцията, трябва да си плаща като влиза в София.
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
31Ти май падаш от Марс. За каква конкуренция говориш, след като българската икономика живее благодарение на европейските фондове, липсват всякакви инвестиции. Тези европейски пари се раздават на "наши" фирми от ГЕРБ и по този начин конкуренцията се задушава, защото другите филми не могат да се надяват на подобни оборотни средства. Ама то от гербераст да очакваш познания по икономика си е направо оптимистично.
23
10
 
12
 
! Отговори
Фен преди 8 години
София НАД ВСИЧКО . СОФИЯ НА ТРИ МОРЕТА. Предлагам за референдум на София да гласуваме за премахването на селяните от София. 1. Ако не си Роден в София - АУТ2. Ако родителите ти не са Родени в София - АУТ3. Ако родителите на твоите родите не са родени в СОФИЯ - АУТДА ПРЕВЪРНЕМ СОФИЯ В РАЙ. МАХНИ СЕЛЯНИНА. СОФИЯ ЗА СОФИЯ.
22
8
 
6
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
Време е да въведем входна такса и столични визи за провинциалистите които искат да идват при нас. Отделно е добре да се възстанови и гражданството у нас, всеки да си знае мястото. Без столична виза да не може да се влиза при нас, отделно ако имаш виза да си плащаш и входна такса за лицето и за колата отделно, за да съберем повече пари за столичния ни бюджет. Вярно, не звучи много добре отстрани, но за нас си е добре.
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е чесно! Както има сeляндури със софийски номера, така и има софиянци със сeлски! И кво сега, ние софиянците, да плащаме винетки, като сeляндурите ли, само за тва, че са ни селски номерата??
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ще има ли винетки Варна, винетки Бургас, винетки Пловдив, винетки Русе, Ст. Загора, Плевен, Шумен, Силистра, Видин, Ямбол......и село Долно Нанагорнище за всички коли със софийска регистрация????И.д.ио.ти!!
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Номерата с оглед на населено място като СА,СВ,ЕН,КН и т.н до края на комбинациите трябва да бъдат заменени с номера без оглед на населеното място.Всички сме българи,а това делене на 28 регистрации на тази малка държава е безумно.Номерата трябва да се получават по пощата,талоните съшо,както е в Англия.Хората отдавна са открили топлата вода!Какво е това нещо аз да ходя примерно до областен град примерно,защото видиш ли в по-малкия град има КАТ,но не могат да издават номера...
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
смУкач..извинявам се
17
1
 
11
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Всеки ,,големец" уреди родата си на държавна или партийна работа и за ввсеки има файтон.А,те са хиляди.Вземете им колите и въпросът се решава.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Ласкин какви коментари прави в Брадъра...нямам думи..такива едни шашави сравнения, че си викам как го търпи горката Алекс тоя смокач.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ахахахахахааххаааа "юристката" Тоца Крокодила... тая колкото е грозна толкова е и ***...
14
3
 
12
 
! Отговори
Без коли в центъра преди 8 години
Ако наистина искате да оправите трафика - използвайте градски транспорт и велосипеди. Предимствата са много - хем имате по-голяма физическа активност, хем не замръсявате въздуха, хем е много по-евтино. Всичко друго е популизъм и вятър работа.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли да разкриете кой се е издал що за човек е ?
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
12 Ласкин че е изпростял и мозъкът му се е изпарил от яко жулене на Джак Даниелс е ясно, но в случая е абсолютно прав
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такава простотия няма никъде по света. Кой я измисли? Това не че само е дискриминация, ами е софийски феодализъм.т п
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мит'ряла се хвана на играта на талпата за да се замаже проблема с номерата на автомобиличе че липсват. И въобще за какво е това КАТ?
9
3
 
10
 
! Отговори
Пффф преди 8 години
Антония Петрова и Ласкин са един дол дренки.
8
7
 
8
 
! Отговори
вуте преди 8 години
я па сакам шопите да се таксуват 100 лева ко излязат от Шопия и 1000 лева ко одат на море