Винетка "София" за депутатите, или за блондинките!

Според актьора Иван Ласкин това е дискриминация
3 дек 2015 10:14,
142
Винетка "София" за депутатите, или за блондинките!
Снимка: Facebook

Евентуалното въвеждане на такса за всяка кола от провинцията, която влиза в София, е дискриминация, каза миската юристка Антония Петрова.

"ЕС няма граници, а с подобна такса се ограничават основните човешки права", смята тя.

Според нея дори и предложението да бъде прието в Столичния общински съвет, няма как да бъде юридически издържано.

"Ако ще правим такова нещо за София, да го направим и за Банско, да речем", предложи Петрова от ефира на Нова тв.

Още по темата

Актьорът Иван Ласкин също заяви, че идеята е дискриминация. Той предложи, ако има винетка "вход за София", тя да бъде за депутатите, защото по думите му там има излишни хора.

"Аз познавам хора, които си правят регистрация в София – град, а всъщност са за регистрация "СО", каза още Ласкин и сравни идеята за такса с това все едно днес да пускаме в София само руси жени, а утре – само червенокоси.

Антония Петрова допълни, че няма никаква логика в предложението. "Има много други начини да се ограничи трафикът – например с регулирани светофари", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей ...софийски ле.к.ета оня ден бях тръгнал към Младост в София, но излизам от Пиротска и трябва да направя обратен завой на кръстовището на Син Сити с бус. И тръгвам да се изнасям леко вдясно за да направя тоя завой и хоп изненада, насложили ниски колчета за вело алея. Едвам минах на косъм от първото колче. Не исках да давам на заден защото си е рисковано..отзаде ми имаше друга кола да прави обратен. Да ви имам на.***.ния град!
46
0
 
4
 
! Отговори
До 35 преди 8 години
Всичко що е далече от морето е провинция, нощо че аз съм в планината. А, напълно ли сте сигурен, че сте софиянец? Не си ходите всяка събота и неделя на село? Квартала, в който живеете преди това не е било някое село? Бутайте се там в 60 год. панелка, дето не е виждала боя от както е построена. Всъщност пуснаха ли ви парното?
45
1
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
За велосипедите да не говорим, трябва да не си съвсем изперкал, за да смяташ, че хората масово биха могли да се придвижват с тях. С велосипеди биха могли да се придвижват под 10% от хората. Да не забравяме и че улиците и булевардите не са пригодени за движение и на велосипеди по тях, а сегашното каране на велосипедите по тротоарите трябва да се наказва страшно строго, но няма кой да наложи елементарни правила. КАТ не работи, кмет и община гледат само как де се перчат, че били направили нещо,а то
44
2
 
3
 
! Отговори
европата преди 8 години
До ОбективенТенденцията е колите да НАМАЛЯВАТ в нормалните градове и държави, а се увеличава зелената енергия, свободата на придвижване в градовете и т.н.
43
2
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
Там някакъв *** говори с остарели щампи за градския транспорт и за велосипеди. Той май никога не се е качвал на сегашният градски транспорт в София и никога не е карал колело в София. В момента градският транспорт в София за нищо не става. Донякъде само метрото е използваемо, но покрива много малка част от София, примерно 10%, а и пероните на новопостроените метростанции са много къси и в пиковете часове е ад, с тези скъсени влакове заради пероните.
42
1
 
1
 
! Отговори
мда преди 8 години
До Фен"Фен" на какво?! Опитах се да обясня на по простичък език как стоят нещата във финансово отношение и получавам отговор за анцузи?! Не зна дали да Ви съжаля или да се засмея. Трафика в столицата до голяма степен се образува от хора които идват извън града. Поради естеството на работата ми съм се занимавал с намирането на ефективни мерки за пренасочване на трафика и като цяло намаляването му. Мерките са различни за различните градове. Дадох пример гр. Бургас. Реакциите тук са САМО лични..
41
2
 
5
 
! Отговори
Софийски тъ.пир преди 8 години
Предлагам да се въведе и такса "пребиваване в София" на всеки провинциалист с провинциален адрес. Ченгета на всеки ъгъл и по тяхна преценка, ако някой им се стори, че не е със софийско местожителство, да се задържи и да му се наложи таксата! предлагам да е минимална 10 лева, щото той провинциалиста е дошъл с 30 лева да се поразходи в нашия прекрасен град. Да не му ги взимаме викам всичките мангизи.
40
5
 
1
 
! Отговори
Фен преди 8 години
До АнонименНЕ. Това е стъпка, но е време за радикални решения. Всеки да си хваща партакешите и да се разкарва. Гледа се до 4то коляно дали си Софиянец, ако се класирваш класирваш, ако не на каруцата и там от където са ти дедите. На село при прасетата.
39
0
 
1
 
! Отговори
европата преди 8 години
До Анонимен 40Ояе една типично нашенска черт - они че ми кажат кво да праим :)) То затова ония тма са по-добре от тия тук ;)
38
1
 
4
 
! Отговори
?! преди 8 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
37
0
 
10
 
! Отговори
не преди 8 години
Много е просто!Ако има работа в провинцията, хората няма да идват да работят в София и проблемът ще се разреши с трафика! :)
36
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вкарайте данък в Бургас, Пловдив и т.н. все ми е тая, я веднъж 2 пъти ще мина през града и ще си платя 50 стинки или левче. Въпроса е че всеки ден тези хора ползват всичко в София без да дават стотинка, което изцежда бюджета на София и не може нормалните Софиянци било то кореняци или дошли тук да живеят не могат да се възползват от парите, които те дават за данъци, защото те отиват непрекъснато за ремонт на инфраструктурата, която се руши от многото автомобили и селския манталитет!
35
1
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
Ако целта е да се ограничат колите по улиците, значи е избран най-неудачният вариант, който никога няма да проработи. Съвсем ясно е, че колите ще се увеличават, това си е световна тенденция, а за тези повече коли трябва да се увеличи пропусквателната способност на сега съществуващите улици и булеварди. Как става това, световният опит отдавна го е показал - с повишаване на средната скорост на движение, което означава по-малко светофари и по-малко пресичания на улици и булеварди на едно ниво.
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След време ще искате вие софиянци да ви плащам имам чувството и такса въздух и такса тротоар, и такса неприятна визия, защото съм се поразходил у Софията ви в някой слънчев ден.
33
0
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
В такава новина трябва да има и защо някой иска въвеждането на тази такса, а това основно нещо го няма в тази новина.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Канят някакви блондинки да коментират такива сериозни теми. Въпроса не е в ограничението, а в това че всички тези над 100-200 000 автомобила, които по една или друга причина са в София и циркулират плащат данъци някъде другаде, а разбиват тротоарите и пътищата в София, както и замърсяват в София.Идеята е парите от тези такси да отиват за оправяне на разваленото от всички тези пришълци. АКо искаш си регистрираш колата в София на квартирата и не плащаш такса,а само нормален данък В СОФИЯ.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 39 Така ли ве, п.па.гал? А аз като имам софийска регистрация на колата си защото съм я взел от клона в Бургас на София франс Ауто и съм бургазлия и си я карам в Бургас и региона, ще трябва да ми искат от Бургас по тази логика винетка, защото не е с бургаска регистрация???Това е най-идиотското предложение което съм чувал- винетка "София".
30
4
 
13
 
! Отговори
До 34 преди 8 години
Страхотна идея ! Аз съм от Бургас и силно подкрепям всички от "ПРОВИНЦИЯТА" да въведем такса "Столично МПС" ! Няма такава държава. Бащата ти слиза от трактора преди 30 години, бичи 300 км. до София само и само ти да можеш, днес, спокойно да се наричаш "кореняк" и да си внушаваш, че цяла България е пълна селяни, които идват да ти крадат работата.Смях. Тия *** абсолютно ми затвърдиха мнението, че последната бъгарска столица е Велико Търново
29
7
 
3
 
! Отговори
Фен преди 8 години
Предлагам на всички ИСТИНСКИ ГРАЖДАНИ НА СОФИЯ да излезете пред блока и да погледнете колко СЕЛСКИ КАРУЦИ има пред вашите прекрасни сгради. Ако видите някой със СЕЛСКА каруца му кажете , че не му е там мястото.
28
13
 
3
 
! Отговори
mda преди 8 години
Аз съм от София ( не съм роден тук не съм кореняк). Аз съм ЗА въвеждането на такъв данък. Покрай работата ми дори съм предлагал на община Бургас подобно нещо за летните месеци... Град София чрез данъците си издържат много малки общини (всеки може да направи справка в правотата на тези думи) и в същото време много хора от околоните села и дори по големи градове пътуват всеки ден до тук, но си плащат данъците в другите градове. Смятамче ще есправедливо част от парите под форма на данък да се връща