С онлайн "Гражданска" пестим от 20 до 40 лева

Цената пада, защото няма да има нужда от застрахователен брокер
4 дек 2015 09:00,
37
С онлайн "Гражданска" пестим от 20 до 40 лева
Снимка: Facebook

Една от най-съществените промени, която вчера направихме е да подкрепим отпадането на забраната за онлайн застраховането, каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред БНТ.

"В текста на вносителя има изрична забрана с това да се сключват застраховки онлайн", заяви Добрев.

"Този кодекс за застраховането е минал само на първо четене. Сега в момента се разглежда на второ четене от икономическа комисия и знаете между първо и второ четене могат да бъдат правени промени в него", уточни той.

"Ако позволим онлайн застраховането това означава, че застраховката ще бъде по-евтина", разясни Делян Добрев.

Още по темата

"От една страна заради конкуренцията между различните застрахователи и публичността на техните оферти, от друга страна поради факта, че ще отпаднат застрахователните брокери. Когато си сключиш застраховка онлайн с кредитна или дебитна карта, няма нужда да се наема застрахователен брокер, който да търси клиенти и съответно да получава отстъпка за това", коментира Добрев.

По думите му тези отстъпки никак не са малки. Те вариват между 15-20% , 30-40% в случаите с автокаско. "От една застраховка "Гражданска отговорност" , която за следващата година вероятно ще струва между 150-200 лв. за различните видове автомобили и различните застрахователи, онлайн застраховката ще спести между 20 и 40 лева", допълни още депутатът.

"В момента говорим за поскъпване на винетките например, ето ви един пример как винетката заедно със застраховката сумарно могат да излязат дори по-евтини, отколкото през 2015 г., въпреки увеличението цената на винетките”, каза още Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Делян, който подари златото на България за жълти стотинки, по - добре да се скрие и да не се обажда, че скоро народен съд ще го съди!
23
1
 
1
 
! Отговори
ПРОСТО МАЛОУЛМНО преди 8 години
TEзи които са за този "Онлайн".,само че изобщо не им е ясно,КАК ЩЕ СТАНЕ това фИЗИЧЕСКИ,kато отпаднат Брокерите,,,Вие Нормални ли сте Гробаджии...За да се издаде една Г.О трябват документи,които са необходими,съшо и време от 4..5 мин на полица.,.,Ако една фирма с 30 МПС отидат и поискат да им се скл застраховка,то трябва някой Застрах офис цял ден да спре да работи,А и Онлайн,,кой ще поеме този Обем,,***<това няма как да стане РЕАЛНО,
22
1
 
3
 
! Отговори
ГО преди 8 години
Философията на застрахователния брокер е да защитава интересите на клиента, това е и основната идея за посредничеството в Европа и целия свят.Ако беше така лесно зачеркването на брокерите на Запад и в САЩ отдавна да са отпаднали от застрахователния пазар , а реалността е точно обратната - основния обем застраховки се осъществява от застрахователните посредници.Въпиюща НЕКОМПЕТЕНТНОСТ на бившия енергиен корифей / министър.Нека първо навлезе в материята и после да дава КОМПЕТЕНТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ.
21
0
 
2
 
! Отговори
Changement преди 8 години
Vinetki nema da ima prez sledvastite godini. :-) Ste ima magistralni taksi.:-)Pozdrav na gazovia ministar.
20
1
 
1
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Айде по-бързо го приемайте, че и по опашки не се трае да се седи.
19
3
 
5
 
! Отговори
номер2 преди 8 години
Погледнете снимка на Добрев! Отговорете, той *** ли е или да?
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българския народ продължава да вярва на лъжите на това недорозомение ДОБРЕВ как така ше е по евтина като е онлайн тоя чува ли се кво говори?
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повечето компании в момента я увеличиха през последния месец с тези пари
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Застраховката трябва да зависи от профила на водача. Ако прави катастрофи нарушения застраховката за следващата година е по- висока. Ако пак прави нарушения да скача двойно и тройно и обратното ако шофера кара цяла година бе проблеми да плаща по ниска премия ако следващата пак няма катастрофи още по ниска премия. Ето аз например имам така наречения златен талон който се дава при 6 години каране без нарушения. Защо да не плащам по ниска такса?
15
0
 
5
 
! Отговори
svetlio преди 8 години
Слушай сега г-н Брокер,виждал съм кола с двигател 2000 сс да е застрахована като 1400сс,тоест много по-евтина застраховка и застрахователя не посмя да откаже щета на трето лице за да не стават панаири!!!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако има по-лесен начин да стане нещо, то такъв трябва да е забранен със закон. Брокерите няма да отпаднат. Най-малкото всеки брокер дава по-изгодни цени от пазарните на повечето си клиенти, част от комисионната му, с идеята да ги задържи. Ако е по-изгодно през интернет, защо пък не? Или пък най-добре си е в каменната ера, с пишещите машини, гишетата и виещите се опашки.
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Известен факт е, че посредниците взимат комисион ОТ стойността на премията(между 10 и 15 %). Тук ми намирисва, че просто има идея да си приберат застрахователите пълния и размер, ако не то тогава трябва да ни намалят размера на премията. Крайно време е за такива платени фалшиви реклами да се търси и съдебна отговорност на лъжците!
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До svetlioЕ да но става на място редакцията по бързо а като е онлайн колко писма и колко телефони ще навъртиш докато ги намериш да ти оправят данните
11
0
 
1
 
! Отговори
svetlio преди 8 години
Брокер*
10
0
 
10
 
! Отговори
svetlio преди 8 години
До анонимен 11Случва се и сега,при брокерското обслужване.Това не е причина да ти се откаже покритие от застрахователя...г-н Бокер!!!
9
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До svetlioЩе те видим като ти объркат рамата номера или цвета на колата каква песен ще пееш тогава по форумите
8
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В ГЕРБ всички депутати разбират от всичко подобно на своя вожд академик Борисов. Този Делян завърши някакво изкуство в САЩ, изведнъж като дойде в Бг стана експерт по АЕЦ, ВЕЦ, Южен поток, сега гледам станал корифей и в застраховките. Пази Боже сляпо да прогледа.
7
2
 
23
 
! Отговори
svetlio преди 8 години
Не е лошо предложението.Като гледам на всеки ъгал има застрахователен офис вече,че то по мутренско не бе така!!!
6
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАз с това се изхранвам после за младите нямало работа
5
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ябе болнио говори колкото искаш дали гражданската ще пристигне на същия ден при мен а ? обитаци никога няма да отпадне брокера това е сейно да отпадне и имотния брокер