Сеирджии снимали агонията на Тодор, снимали, но...

... никой не се намесил, приятелите му не искат бал без него
Обновена: 14 яну 2016 09:36 | 14 яну 2016 08:52,
284
Сеирджии снимали агонията на Тодор, снимали, но...
Тодор, биячите му и сеирджиите. Кадър: YouTube

Над десет очевидци на побоя над 18-годишния Тодор, който издъхна в центъра на Враца, са снимали зверството, но не са посмели да се намесят, твърдят съучениците на починалия младеж.

Полицията е привикала голяма част от тях, иззела е и записите от мобилните им телефони.

Вчера следобед стана ясно, че на двамата братя - Десислав и Иван, които нападнаха и пребиха момчето, са повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост.

"Окръжна прокуратура - Враца привлече като обвиняеми двамата братя за това, че в съизвършителство помежду си по непредпазливост са причинили смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов, вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда", се казва в официалното съобщение на държавното обвинение.

Още по темата

Ако бъдат признати за виновни наказанието за мъжете е до 5 години лишаване от свобода.

Резултатите от аутопсията на Тодор пък показаха, че той е починал, не от нанесения му побой, а от задушаване, защото си е глътнал езика.

От прокуратурата официално съобщиха, че металният бокс, който е видян от очевидци, е бил изваден от Тодор, а не от биячите му.

Братята Пламенови са от близкото село Девене, но имат автокъща във Враца. По-големият брат е криминално проявен, бил е арестуван преди време за шофиране след употреба на алкохол и за кражба.

След побоя Десислав се опитал да избяга, но после отишъл в полицията с адвокат. Сега и двамата с Иван са в ареста, предстои прокуратурата да поиска да бъдат оставени на топло за постоянно.

Във Facebook вече стартира петиция с призив двамата братя да получат доживотна присъда.

"Врачани, съграждани, ако и тези две мутри, убили детето посред бял ден, не получат доживотни присъди, трябва да сме най-големите "малки хорица", ако не се организираме на масови протести срещу мутренските своеволия и не блокираме целия град. Защото не го ли направим днес, утре ще пострада още някое дете", пишат авторите на петицията.

Снощи десетки хора се събраха на площада между полицията и съда във Враца. Сред тях бяха много приятели на младежа, които не можеха да скрият сълзите си.

"Правосъдието ни удари дъното", коментираха пред Нова телевизия съученички на Тодор. Момичетата изразиха разочарованието си от коментарите, които се появиха за починалия им приятел.

"Хората, които не са го виждали, да говорят за него така – че е психопат, че е пиел, че е носел бокс. Това не е вярно. Той ни учеше на уважение. Ще продължим да протестираме, ако трябва всеки ден ще ходим до София. Защото това не се случва за първи път в нашия град".

Децата бяха категорични, че не познават двамата братя, арестувани за убийството.

"Изобщо не се страхуваме, защото докато мълчим, ще продължават да ни мачкат. Пет години не са абсолютно нищо за смъртта на Тодор, който беше наш приятел. Каквато и присъда да им дадат, ще е минимална. Проблемът е, че в закона не е предвидено смъртно наказание. Ако беше така, нещата щяха да бъдат различни", казаха още момичетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има съд да ги съди! Какви сте вие една тълпа като глутницата е Кюлн жадна за мъст! Нека в съда се чуе и думата на другата страна!
171
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи ако го бяха били малко по-предпазливо, нямаше да ги обвинят в смърт по непредпазливост, а направо щяха да ги оневинят.
170
2
 
5
 
! Отговори
до 196 преди 8 години
Да, всичко щше е наред - докато не дойде и нашия ред. Което е въпрос на време, след като ги толерираме. Сами си създаваме едно съзнание на безнаказаност.
169
5
 
15
 
! Отговори
Некъв преди 8 години
Абе чудя се кое би накарало таекондист да ходи с бокс ? И ако се окаже, че момата му лъже с показанията си и има осъдени заради нея ? А ако е бил добро и възпитано момче, защо е слезнал от колата и е тръгнал да се разправя ? Ами ако наистина е умрял от инфаркт, заради прилив на адреналин и болно сърце ? Как по снимката разбрахте, че го бият а не, че го усмиряват да не лудее ?
168
1
 
2
 
! Отговори
до 195 преди 8 години
Да, признавам си, че и аз съм жалък. Но бих се и съм се включвал във всеки протест и всяка проява, когато съм имал възможност. Но трябва по-често да протестираме пред съда и да искаме правата си.
167
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига ревахте на чужд гроб! Гледайте си вас си и всичко ще е наред!!!
166
0
 
1
 
! Отговори
Сврака преди 8 години
До Анонимен 192Кажи, де! Направи нещо! Ти също си от този жалък *** народец...
165
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Премиерът на страната да вземе отношение! Причинена смърт по такъв жесток начин и видима за десетки свидетели трябва задължително да се наказва с доживотен затвор! Ори кражба наказанието трябва да е рязане на ръце на центъра видимо за всички граждани! Глобите за нарушителите по пътя трябва да се увеличат в 5 кратен размер! Ако съдебната система се промени в скоро време и тези закони се ориемат, ще спрат и побоите и смъртните случаи, и кражбите, и нарушителите по пътя! Всички Българи трябва да изискват тези промени в съдебната система да влязат моментално за да не се чувстват престъпниците не
164
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От години на наред след всяка гавра на правосъдната система се питам едно и също. Колко още ще търпи този жалък *** народец?
163
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи не е умрял, защото са го били, а съвсем случайно точно тогава си е глътнал езика. Гълтането на езика да не си помислите, че има нещо общо с боя. Значи аз ако хвана нечия глава и я забия в стената, той янма да е починал от боя, а просто ще си е ударил главата и ще починал от черепно-мозъчна травма, която няма да има нищо общо с боя. А смърт по непредпазливост какво означава? Че не са го били достатъчно предпазливо ли?
162
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ако бъдат признати за виновни наказанието за мъжете е до 5 години лишаване от свобода."===Убиваш човек на улицата от бой, със злоба и наказанието ти е до 5 г. Каква държава?...
161
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грозно е да се напада момчето, което е починало. Добър-лош, това е, станала е белята. Тук ако има модератори не е лошо да поразчистят коментарите, от уважение към близките на момчето. А иначе е ясно, че много хора ще ги е страх да се намесят
160
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
''Окръжна прокуратура - Враца привлече като обвиняеми двамата братя за това, че в съизвършителство помежду си по непредпазливост са причинили смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов, вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда", се казва в официалното съобщение на държавното обвинение''--------какви са тия глупости бе? Това си е предумишлено убийство! Няма такава държава ей..!!ЗА НЕЗАБАВНОТО ВРЪЩАНЕ НА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ!!
159
2
 
6
 
! Отговори
КултураМиЯнко преди 8 години
Каквото и да се е случило,таково поведение и разрешаването на проблемите по-такъв примитивен начин е недопустимо.И двете страни имат вина.Да жалко , че един 18 г младеж си е отишъл от този свят,но е още по-жалко, че не е бил възпитан на нищо в тези 18 г. Същото се отнася и за двамата биячи.Кой крив ,кой прав,явно в някои части на милата ни родина,да не кажа вече в почти всияки,се оцелява точно така и едва ли скоро че дойде бялата лястовица.Само като гарвани ще си кълвем очите докато не изтекът.
158
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Върнете смъртното наказание незабавно
157
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1-Ако видиш,че бият някого,нормално е да се обадиш в полицията,а не да снимаш.2-независимо как се е случило,ако и двете страни са имали желание да се избегне боя,това е щяло да се случи.3-гражданите са онези,които първи трябва да се притекат на помощ,защото не може да има полицай до всеки един, 4-в нормалните държави кола потегля едва,когато пешеходеца е пресякъл и е на 1м поне навътре от платното,никой не псува, не бибитка, не крещи и не налита на бой, а просто изчаква.Въпрос на възпитание.
156
1
 
23
 
! Отговори
един съвет преди 8 години
Скъпи родители! Умнитеви,прекрасни,талантливи,добри,възпитани,красиви и т.н деца ходят с боксове и ножове!!! Не е зле да вземете някакви мерки за да не ги оплаквате като Тошко!Като за начало спрете им пенсиите и ги научете на ТРУД! ...
155
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те се изтрепаха, ще лежат по затворите, а госпожицата ще си намери друг!
154
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До всички сме виновниТова е най- обективният и точен коментар.
153
5
 
4
 
! Отговори
Ели преди 8 години
До До 168 Защо ли никой не вярва , че тези големи мъже са се защитавали?

Спонсорирани публикации