Сеирджии снимали агонията на Тодор, снимали, но...

... никой не се намесил, приятелите му не искат бал без него
Обновена: 14 яну 2016 09:36 | 14 яну 2016 08:52,
284
Сеирджии снимали агонията на Тодор, снимали, но...
Тодор, биячите му и сеирджиите. Кадър: YouTube

Над десет очевидци на побоя над 18-годишния Тодор, който издъхна в центъра на Враца, са снимали зверството, но не са посмели да се намесят, твърдят съучениците на починалия младеж.

Полицията е привикала голяма част от тях, иззела е и записите от мобилните им телефони.

Вчера следобед стана ясно, че на двамата братя - Десислав и Иван, които нападнаха и пребиха момчето, са повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост.

"Окръжна прокуратура - Враца привлече като обвиняеми двамата братя за това, че в съизвършителство помежду си по непредпазливост са причинили смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов, вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда", се казва в официалното съобщение на държавното обвинение.

Още по темата

Ако бъдат признати за виновни наказанието за мъжете е до 5 години лишаване от свобода.

Резултатите от аутопсията на Тодор пък показаха, че той е починал, не от нанесения му побой, а от задушаване, защото си е глътнал езика.

От прокуратурата официално съобщиха, че металният бокс, който е видян от очевидци, е бил изваден от Тодор, а не от биячите му.

Братята Пламенови са от близкото село Девене, но имат автокъща във Враца. По-големият брат е криминално проявен, бил е арестуван преди време за шофиране след употреба на алкохол и за кражба.

След побоя Десислав се опитал да избяга, но после отишъл в полицията с адвокат. Сега и двамата с Иван са в ареста, предстои прокуратурата да поиска да бъдат оставени на топло за постоянно.

Във Facebook вече стартира петиция с призив двамата братя да получат доживотна присъда.

"Врачани, съграждани, ако и тези две мутри, убили детето посред бял ден, не получат доживотни присъди, трябва да сме най-големите "малки хорица", ако не се организираме на масови протести срещу мутренските своеволия и не блокираме целия град. Защото не го ли направим днес, утре ще пострада още някое дете", пишат авторите на петицията.

Снощи десетки хора се събраха на площада между полицията и съда във Враца. Сред тях бяха много приятели на младежа, които не можеха да скрият сълзите си.

"Правосъдието ни удари дъното", коментираха пред Нова телевизия съученички на Тодор. Момичетата изразиха разочарованието си от коментарите, които се появиха за починалия им приятел.

"Хората, които не са го виждали, да говорят за него така – че е психопат, че е пиел, че е носел бокс. Това не е вярно. Той ни учеше на уважение. Ще продължим да протестираме, ако трябва всеки ден ще ходим до София. Защото това не се случва за първи път в нашия град".

Децата бяха категорични, че не познават двамата братя, арестувани за убийството.

"Изобщо не се страхуваме, защото докато мълчим, ще продължават да ни мачкат. Пет години не са абсолютно нищо за смъртта на Тодор, който беше наш приятел. Каквато и присъда да им дадат, ще е минимална. Проблемът е, че в закона не е предвидено смъртно наказание. Ако беше така, нещата щяха да бъдат различни", казаха още момичетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега видяхте ли, че употребата на оръжие и законната самоотбрана и крайна необходимост не трябва да се фаворизират, както искат ПФ, Расате и Атака? А хората не са се намесили, защото са видели кой е виновен.Поне тези на фотоса не изглеждат уплашени и са достатъчно яки.
151
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Je suis поничката!
150
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ще се меся, то ще да му шибна и аз няколко!
149
5
 
11
 
! Отговори
До 168 преди 8 години
Според, единствения човек, който е реанимирал момчето, бокса е бил в ръката на момчето а пристигналия след това негов приятел го взел и си го пъхнал в джоба, но останалите насъбрали се хора, го накарали да го остави на земята и да не пипа нищо от местопрестъплението. Демек, авер на убития се е опитал да скрие бокса на жертвата. Сега гледам, че вече като стана факт бокса аверите на жертвата, ще се опитат да го припишат на тия дето са се защитавали. Вече ясно се вижда кой лъже и ***.
148
1
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Купете си оръжие!По-бързия и сръчния ,винаги оцелява!С тия ножове и боксове ...още в Средновековието ли живеете..??!!Убивайте се цивилизовано ,бе....ха,ха,хаааааааааааааЯ, кви хубави руски оръжия има ..ха,ха,хааааааааааа
147
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не мога да разбера защо след като непрекъснато се увеличава бюджета на МВР трябва гражданите да реагират? В Бургас заради забележка човекът беше пребит, а това не е единствен случай. Не е работа на гражданите да разтървават гамените, а е работа на полицията да пази гражданите от въпросните гамени.
146
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момчето си отиде зян, нелепо, както много други деца, много филми, много агресия навсякъде. Питам аз защитниците на момчето, нима си отиде зян и не остави поуки у вас? Значи всички са виновни ако се защитят, всички са виновни ако не пресичат достатъчно бързо и ви пречат на пътя. Виновни са ако не стоят, когато ги налагате с бокс? Ако пък ви ударят и си глънтете езика от шок, че са ви ударили, защото на тренировка не ви удрят силно, значи тоя трябва да лежи до живот. Вземайте си поуки.
145
3
 
4
 
! Отговори
Ели преди 8 години
Знаете ли, след като няма съд в България има съд в Страсбург .
144
2
 
4
 
! Отговори
Айде Кире... преди 8 години
...извади ми нож или бокс----и ше видиш , КАК ШЕ ДАДЕШ ФИРА..ХА,ХА,ХАААААААААА
143
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мутроландияОчевидно е факт, че не интерпретираш правилно думата "факт"...
142
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За такива неща ако трябва да се трепе, аз досега да съм изтрепал половината град.Колко пъти съм спирал и са ми спирали рязко на пешеходна пътека.Или при завиване цялата ситуация показва чукундура да забави малко и не пречи, но той настоява на предимството.Здрасти - здрасти, имаш право, айде чао.Пресича познат, нарочно не намалявам по инерция, крака на *** и спирам точно където трябва, оня се разбесня, сетне ме позна през очилата и взе да се хили като наръбана тиква.
141
9
 
5
 
! Отговори
мутроландия преди 8 години
Очевидното е че две мутри пребиват момче. Момчето вече не е между нас .Друг факт е че окръжен прокурор казал че момчето носело бокс. Това обаче може да се постави под въпрос, защото са само думи и то на прокурор. Това са ДВАТА ФАКТА.Факт е също, че в БГ на съдебната система никой няма вяра.Напускащите България стотици хиляди младежи са най-ясния пример за това.СЪД за мутрите и покровителите им !
140
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кирчо ти къде видя мутри в лицето на тия шишкави ***, живеещи на село при майка си и баща си? По принцип да видиш дангалаци над 30-те да живеят още при родителите си веднага разбираш, че става въпрос за изпаднали ***. Мутрите ходят, тренират по залите, бойни спортове, карат Аудита,БМВ-та и Мерцедеси, не се движат пеша и не живеят на село, не хранят кокошки и т.н. Виж убития обаче бая се е изживявал като мутра. Ходи с Бокс, Кара Ауди, тренира бойни спортове, скача на бой, убижда налита..
139
4
 
9
 
! Отговори
..и КВО СЕГА..? преди 8 години
....ДА ЧАКАМ ДА МЕ УДАРЯТ С МЕТАЛЕН БОКС ПО ГЛАВАТА ЛИ ......И ДА МЕ СЧУПЯТ ЧЕРЕПА ЛИ ---ЗА ДА ПОЧНА ДА СЕ ЗАЩИТАВАМ......??!!!!!!!ИЗВАДИШ ЛИ МИ БОКС ИЛИ НОЖ-----СТРЕЛЯМ НА МЕСО ,ПИЧ....!!!ШЕ ТЕ ОТЛЕЖИМ ,БЕ....КВО ТОЛКОВА??!!!КОЙТО ВАДИ БОКС---ОТ БОКС ,УМИРА!!!!!
138
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КирилКирчо, аз не съм бил много ербап да се бия с чичковци, докато съм бил в гОмназията още.
137
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да поясня, че ако наистина е такъв случая наказанието ще бъде не повече от 2 години. Който не е чел закона, да отвори нк и да види чл.124 ал.2. Ако деянието по предходната алинея е извършено в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с насилие, или с друго противозаконно действие, от което са настъпили или е било възможно да настъпят тежки последици за виновния или негови ближни, наказанието е - до две години, ако смъртта е след лека телесна повреда
136
6
 
9
 
! Отговори
Кирил преди 8 години
Много ми е интересно, на кого двете мутри платиха, та из всички форуми шътат техни защитници? Чии ли хора са двата изверга, убили без да им мигне окото едно младо момче? А и този сайт мълчаливо подкрепя сквернословията срещу покойник?
135
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братята са 30-35 годишни! По времето на възхода на мутрите са били на 10-15 г. и светъл пример за тях са били митологизираните юнаци с ланци, оръжия, пари и фолкпевица на оная си работа! А младежа преди 30 г. щеше да е в казармата, тогава нямаше 12 клас. Щеше да кара джипката на командира и нямаше да се мотае по центъра на областен град.То пък е имало за пример премиера каратяга, който наказва лошите....
134
1
 
8
 
! Отговори
Ели преди 8 години
Предлагам всеки, който знае име на някои от снимащите да го напише тук или във фейса. Така ще получат СЛАВА и ИЗВЕСТНОСТ жалките ***.
133
0
 
14
 
! Отговори
всички сме виновни преди 8 години
Оскотял и опростял народ,плюещ злоба и агресия ,без морал и без ценности- девойчетата с вид и поведение на леки печелбарки, момчетата силоваци искат да бият и мачкат- лошотия страшна !Задайте си въпроса: Аз какво добро направих днес? Аз как се отнасям с хората на улицата,на работното си място ? Аз?

Спонсорирани публикации