Мариян – мъжът, опитал да спаси Тодор от смъртта

И четвърти човек бил намесен в спора между младежа и биячите му
20 яну 2016 13:14,
141
Мариян – мъжът, опитал да спаси Тодор от смъртта
Мариян Иванов. Снимка: Facebook

Мариян Иванов е единият от свидетелите на трагедията, покосила Враца, а и цяла България - смъртта на 18-годишния Тодор.

Мариян дори се е опитал да реанимира момчето, докато линейката дойде. Мъжът първоначално помислил, че е блъснат човек, затова се е обадил на 112.

"Директно се обаждам на 112, какъвто и да е инцидентът, колкото и леко да е ударен някой, винаги е хубаво да дойде линейка", споделя той пред врачанско издание.

Мариян отива, за да види какво се е случило и каква е тази суматоха и... "трима се хванали на хорце - хванали са се ръка за ръка, след което разбирам, че двамата са братя - Десислав и Иван. Тодор е в средата".

Според него е имало спор помужду им и когато е пристигнал, скандалът все още продължавал. В препирнята се намесил и четвърти човек, клиент на такси, който изкрещял към братята: "Пуснете го, бе!"

Мариян разказва, че именно клиентът на таксито е направил опит да скрие бокса, който държал Тодор.

Мъжът твърди, че в този момент майката на Тодор пристигнала и крещяла, не след дълго синът се се свлякъл на земята. Жената казала никой да не го пипа, защото си имал здравословни проблеми.

Мариян решил, че Тодор е епилептик, а бил чувал, че на тях сами им се възстановяват жизнените функции.

"Но в този момент тя започна да крещи някой да помогне на Тодор, умирал. Правил 2-3-4 гърча, опитал се да се изправи. В един момент се отпуснал... Не му улавях сърдечната дейност, пулс... Никъде аз не открих пулс. Може друг да го улови, но и докторът като дойде, и той не го улавяше на ръката. Дойде Десислав (единият от братята биячи – бел.ред.) и започна да бърка в устата му, като викаше: "Глътнал си е езика, да го извадя ли?"

Историята от там насетне е ясна – Тодор издъхна, а Враца избухна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
22
 
12
 
! Отговори
Брилянтин преди 8 години
До BarniДвама УБИЙЦИ ти чупят колата, а ти седиш и ги гледаш, после те смазват от бой до смърт....Какво повече да коментираме?
82
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 71 Седемдесет и едно, как се чувстваш като защитаваш УБИЙЦИ? Аз ще ти кажа - ти си част от "семейството" на убийците /понички с криминално минало/ и сега те е страх, че ще спре кранчето от което се блажиш. Значи си Убиец като тях, но с интерес...Колко му домиляло на Седемдесет и едно за майка България, докато със зъби и нокти защитава УБИЙЦИ!ХА-хахахаха!!!!
81
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този не е никакъв свидетел, защото е присъствал на края на историята. Отделно с действията си може да е предизвикал смъртта на Тодор. И побой над Тодор е имало. Просто тия двамата братя с нещо са много ценни за местния феодализъм и са "ангажирали" видимо много писачи да симулират "обществено мнение" в тяхна защита.
80
13
 
14
 
! Отговори
4676567 преди 8 години
TARSIL SI GO E I GO E POLUCHIL.
79
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Vvvvvvvvvvа тия двамата гавази, са големите биячи ли бре , мухл.ьо.вци, налагали до смърт момчето,,,, да Гният в зандана и да ги опрашват редовно
78
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ви става бе хора" , ще ги изкарате невинни тия ***,,,ужас!да гният до живот тези копел...е.та
77
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те го млатили яко , като другия го държи и няма никакъв шанс за омекотяване на ударите, помляли са го за няколко минути, те сега сума ти *** и техни хора , се опитват да изкарат какви ли не версии смекчаващи вината на тия ***.А бре , момчето 50 кила го бият двама 100кг мъже вързано все едно, и умира, няма го на тоя свят, какво ми вадят версии -менте, Зандана и това е, без повече да занимават държава прокурори, съдии , ала бала
76
2
 
34
 
! Отговори
Static преди 8 години
До даутТочно пък тоя свидетел съм сигурен, че няма проблеми с алкохола и това могат да го потвъдят всички, които го познават.И между другото момчето е доброволец към планинската спасителна службда, та добре е да си мълчиш, за да не се излагаш.Я дай да видим и твоята физиономия.
75
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно доктора не е забелязъл, че малкия си е глътнал езика??? Та да се стигне дотам един от братята да пита дали да му вади езика... Кой точно е виновния?Братята не са виновни за боя, това е самозащита. Ако някой нападне с бокс сина ти или жена ти - ти какво ще правиш, ще зяпаш? Или мислиш, че с "нежни" думи ще го успокоиш? Докато не му вземеш оръжието и не го приведеш в безпомощност, което за млад човек, че и настървен, трениран хулиган и каратист хич не е лесна задача - НЯМАШ ШАНС
74
26
 
19
 
! Отговори
нема преди 8 години
Ами така е, само в България убийци могат да се превърнат в герои. Нема такава държава.
73
19
 
19
 
! Отговори
... преди 8 години
Мен лично ме е страх вече да свиркам на някой, който ходи по улицата, че не стига, че е виновен, ами и мен ще изкара виновен. А както съм спрял, за да не мина през него, за благодарност че му пазя живота, може да започне да ми огъва и да ми чупи стъкла и огледало . И на всичкото отгоре не бива да се разправям защо прави така, защото току виж ме нокаутира и после ще го изкарат герой.
72
6
 
8
 
! Отговори
Темида преди 8 години
До yan bibiyanГолям си сценарист! Ама няма да свърши работа твоя сценарий...
71
17
 
11
 
! Отговори
1029384 преди 8 години
Хора, гледайте да сте винаги здрави, че току виж ако свирнете на някой, който ви се мотае на зиг заг пред колата нарочно, може да започнат да ви налагат в отговор и след това да не сте между живите. Че и никой няма да ви подкрепи, ако решите да си потърсите правото защо ви се мотат пред колата, а после ви я ритат и чупят.
70
24
 
16
 
! Отговори
30 години стигат преди 8 години
Тия дни във Варна осъдиха ефективно на година един 28 годишен дришляк, потрошил кола на жена след скандал, че му бавела пред него и му пречела. Освен за смъртта на Тодор, двамата братя трябва да получат и някоя годинка отгоре, за хулиганското си поведение и потрошената кола.
69
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докторите казаха ,че малкия *** не е умрял в следствие на удари,само тука някаква фенска маса от трима чиляка още не могат да проумеят
68
10
 
45
 
! Отговори
yan bibiyan преди 8 години
1. Тодор и приятелката му се возят в колата;2. Пешеходец минава пред колата и Тодор натиска клаксона да го поздрави;3. Пешеходеца се обръща показва му комбинация от три пръста с преимущество на средния и си продължава;4. Тодор забива спирачки, взима бокса и скача от колата;5. Тодор настига пешеходеца на тротоара и му забива един;6. Брат на пешеходеца пристига в същото време и се включва в разправията, като се опитват да отнемат бокса от Тодор;...Кой кого е нападнал според вас?
67
16
 
9
 
! Отговори
скапаната бълХария преди 8 години
Оказва се, че човек да не се разболее в тая държава. Току виж го срещнат двама и почнат да го налагат, докато умре и после ще отърват пандиза. Скапана държава.
66
22
 
15
 
! Отговори
Все пак преди 8 години
Наличието на някакви здравословни проблеми на момчето не отменя факта, че е починало след побоя. За което се носи съответната наказателна отговорност. Братята да са мислили, когато са го налагали.
65
22
 
11
 
! Отговори
оа преди 8 години
Споровете не се решават с убийство. Още повече пък двама срещу един. Подли мръсни убийци. Да изгният до живот в затвора
64
5
 
19
 
! Отговори
Мария Димитрова преди 8 години
Чудесно сте поработил по моето интервю? Не се позовавате на източник, попитали ли сте Мариян дали е съгласен да чете думите си тук? Много професионално!