"Пентаксим"-ът за бебета безопасен, кълне се Москов

Ваксината отговоряла на всички родни и евро изисквания
Обновена: 20 яну 2016 12:15 | 20 яну 2016 12:14, Веселина Йорданова
58
"Пентаксим"-ът за бебета безопасен, кълне се Москов
Архив: Булфото

Здравният министър Петър Москов увери родителите, че петвалентната ваксина за бебета "Пентаксим" е безопасна.

"Гарантирам на българските родители, на майките и бащите на децата, каквото имам и аз, че ваксината "Пентаксим" отговаря на всички изисквания, нужни за това да бъде използвана на територията на България и ЕС", каза министърът пред журналисти в МС.

Още по темата

Москов отговори на изнесената в последните дни информация в различни електронни медии, че ваксината не отговаря на критериите и прокуратурата ще я спира, като заяви, че това е категорична лъжа. По думите му до края на деня от държавното обвинение също ще направят изявление в тази връзка.

Москов каза още, че това е ваксината, която се използва в най-много европейски държави.

"Мръсната война на икономически интереси може да засяга мен, може да ме влачат наляво-надясно, да ме проверяват, да ми пращат служби, да ми искат оставката, да искат нещо от правителството, но това не може да засяга спокойствието на хората за децата им", коментира министърът и допълни, че случващото се преминава границата не на политическото, а на човешкото.

Москов посочи, че ваксината е прилагана и ще продължи да бъде прилагана както в предишни години. "Всичко останало е лъжа и аз гарантирам това на българските родители", увери неколкократно той.

По думите му проверката на прокуратурата по анонимни и неанонимни сигнали през цялото време е била съвместна с министерството, за да се удостовери, че изнесената информация не е вярна.

Ваксините от задължителния имунизационен календар са сертифицирани и се прилагат в целия ЕС, каза още той и допълни, че може да обоснове всяка една процедура по доставката.

Министър Москов увери и че ваксината не е забранена за използване, както се твърди.

Той уточни, че другата визирана ваксина – Еувакс, която е против хепатит, стои на склад като резерв на държавата при евентуална бежанска криза. Тя никога не е била част или насочена към това да бъде прилагана на български деца от имунизационния календар. Ние имаме противохепатитна ваксина на явила се на търг фирма в България и тя се прилага, посочи Петър Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кога ще търпите бе българи ? До кога ? Децата ви тровят и вие мълчите, търпите ??? До кога ?
23
4
 
15
 
! Отговори
един баща преди 8 години
Ако нещо се случи с дъщеря ми от тази ваксина лично ще го ликвидирам д-р П. Москов.
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно Москов се надява на изявление на градския прокурор Христо Динев, гальовно наричан "малката Цаца"чиято сестра Иванка Кръстева е подуправителка на НЗОК и съветничка на министъра.
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов, да ти е ясно, че ако нещо се случи с внука ми от тези ваксини ще те ликвидирам със собствените си ръце!!!
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРОКУРАТУРАТА ???? Какво го правим тоя убиец ???? До кога ще е на свобода ?????
19
5
 
10
 
! Отговори
Баща преди 8 години
Ако сте заразили бебетата да знаете, че кръв ще се лее... Абе имайте тоа късмет и че видите ваше чудо та ничие...
18
4
 
12
 
! Отговори
33 преди 8 години
ТИ ПЕТРАКИ НЯМАШ ПРАВО ДА ГАРАНТИРАШ НИЩО..ГАРАНТИРАЙ СИ ОСТАВКАТА И ХОДИ ДА ТИ БИЯТ ЕДНА КОНСКА ДОЗА ДА ТИ СЕ КАЧИ ЖИВАКА..
17
0
 
18
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
НЕ ЗНАМ ТАЗИ ВАКСИНА ДОБРА ЛИ Е ,НО ЗНАМ,ЧЕ ТАКА ,КАКТО ТВЪРДЯТ, ,ЧЕ ХИМИОТЕРАПИЯТА В БЪЛГАРИЯ И ГЕРМАНИЯ Е ЕДНАКАВА,МАЙЧЕТО И ВЕЖДИЧКАТА ХОДЯТ В ГЕРМАНИЯ.НЕКА МИ КАЖАТ КОЕ"ЕЛИТНО"ДЕТЕ СА ВАКСИНИРАЛИ С ТАЗИ ПЕНТАКСИМ ВАКСИНА И ПОСЛЕ ДА МИ КАЗВАТ КОЛКО Е ДОБРА.А ДО ТОГАВА -***!
16
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За колко сребърника искаш да умориш децата ни бе Москов ??? За колко ???
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ти ли бе Москов, и ти ли ??? Като неможаха ГЕРБ да ни уморят от глад, сега ти ли с "ваксини" тръгна да ни мориш ??? Какви сте вие бе ??? Ти какъв "Здравен министър" си ???? Какъв ???Чумата да ви тръшне !!!
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смъртните случаи при ваксинирани деца зачестиха
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МариАз съм Петър Москов а ти коя си ?Мери е също толкова анонимно като Анонимен.Единствено което става ясно от твоето писание е че че си фенка на Москов , че си на работа в МЗ.Но това не променя факта че Пентаксима от Турция има разрешение само за единият компонент.Ако лъжа публикувай документ на Агенцията по лекарства та ,че това което пиша не истина.
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мафията спря предаване по канал 3 усмилило се да каже истината за отровните ваксини.Аз имам глава на раменете си и не е нужно ежедневно наркомана да ме приканва сакън ваксинирай,е няма да ваксинирам,аз не съм убиец на деца
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Включително и петвалентната Pentaxim, за която Москов твърди, че няма никакъв проблем. Pentaxim-ът с производител MEFARA Турция не е регистриран в България. Категорично. В писмото от Агенцията, което Фрогнюз публикува, е записано изрично, че не възразява да бъде допуснат вносът само на ваксина Hemophilus тип Б. А тя е само единият компонент от петвалентната ваксина Pentaxim. Т.е. агенцията категорично не дава разрешение за вноса на останалите четири компонента. Както и за Euvax ваксината против хепатит Б.
10
10
 
2
 
! Отговори
Мари преди 8 години
До АнонименКато си толкова сигурен в това което пише, напиши си името, а не се крий зад "Анонимен"! И пиши кой ти плаща и колко!
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен ,че са отровни ,ваксините за сметка на това са задължителни.Ако откажете да влеете тази отрова във детето си веднага ви спират детските помощи.Понеже Москов каза ,че във ес ползвали същите ваксини за ще допълня ,че във ес по никакъв начин не репресират родителите при отказ от отровата със спиране на детските.Аз такава помия никога няма да влея във детето си
8
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ваксинирйте децата си. Тази ваксина е биологично оръжие. Изпратено от Турция. За нас. Децата ви няма да може да имат деца.
7
2
 
9
 
! Отговори
Globalfix преди 8 години
Кои направи лонгитюдни (продължаващи във времето, 5-10 годишни например) изследвания на тази ваксина, за да може да твърди, че е безопасна? Беезопасна, защото не убива не секундата?
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов, затвора те зове !!!
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
той гарантира! А кой е той- днес е тук, утре-не. Каква е тази невероятна наглост и самоувереност! Тази ваксина няма сертификати. Санофи Пастьор (производителите) не поемат отговорност за нея, защото е преработвана в Турция. Валя Ахчиева го разкри и й спряха предаването. Този велик министър утре може да го няма, а децата ако получат странични ефекти, какво ще правят? На опаковката пишело, ако има оплаквания, родителите да се обръщат към турските институции.