КАТ с масирани проверки за винетки

Хайките ще са съвместно с ИААА и АПИ
12 фев 2016 20:03, Красимир Ангелов
76
КАТ с масирани проверки за винетки
Снимка: АПИ

Пътна полиция стартира засилени проверки на територията на цялата страна. Униформените служители ще контролират шофьорите за наличието на винетни стикери.

Полицейските действия ще се синхронизират с местните структури на Изпълнителна Агенция Автомобилна администрация, както и на мобилните групи на АПИ, съобщиха от МВР.

От министерството припомнят, че винетната такса се заплаща от собственика или ползвателя на пътното превозно средство след деклариране на регистрационния му номер. При заплащането й се издава ценна книга, наречена “винетка”, която удостоверява правото на ползване на републиканските пътища.

Винетката се състои от две части. Първата част е оформена за еднократно залепване в долния десен ъгъл на вътрешната страна на предното стъкло на пътното превозно средство и е осигурена срещу фалшифициране със защитни знаци. Тя има и предназначението да удостоверява плащането на винетната такса пред контролните органи.

Водачът е длъжен да предоставя при необходимост валиден документ, доказващ плащането на съответните такси в съответствие с тарифата и наредбата по чл. 10, ал. 6 от Закона за пътищата.

Изключение са случаите, когато стикерът е придобит безплатно от лице с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: Пътна полициявинетки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
8
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тас година нещо не ми се купува-сори
31
8
 
74
 
! Отговори
Агент Буда преди 8 години
Трябва да се правят протести , банкянската тиква най-много я страх от протести! Той иска винаги да се измъква чист както сега се стаява за винетките , през него минават всички безумни идеи на Герб! Борисов е тоталитарен диктатор и агент от ДС, не знам кой още не го е разбрал ! С такъв човек тъпчем на едно място а хората масово се евакуират ! Никаква промяна, всичко върви на разруха!
30
8
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ КАЧВАЙТЕ ТАКИВА СТАТИИ ЗА ВМИНЕТКИ. САМО НИ ВДИГАТЕ КРЪВНОТО А ВМИНЕТКИТЕ НЯМА ДА СЕ КУПУВАТ. В ТАЗИ ДЪРЖАВА ИМА НАРОД АКО НЯКОИ НЕ ЗНАЯТ! А ТОЗИ НАРОД КАЗВА НЕ! НА МУТРИТЕ И НА СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТИ. А СЛЕД КАТО НАРОДА ГО КАЗВА ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ ВСЕ ЕДНО ДЪРЖАВАТА ГО КАЗВА. А ДЪРЖАВАТА Е НАРОДА А НЕ НЯКАКВИ ЕВАНИ СЕЛСКИ ТАРИКАТЧЕТА ОТ СЕДЕНКИТЕ ДА НИ ДИКТУВАТ ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ!.
29
8
 
59
 
! Отговори
ГЕРБ преди 8 години
Видими Резултати!......износен шарнир и накрайник на Опел Астра за няколко месеца. Резултатите са видими.
28
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в никой закон няма изискване да се вписва регистрационния номер където и да било, както и тая простотия за касовата бележка. Свинята се не може да пореже това да се прехвърлят винетките, точно за това е и зора да се минава на електронна система
27
9
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТ да си сложат винетки и граждански първо на служебните коли и на личните и чак тогава да ходят да рекетирват хората , които им плащат заплатите! Борисов и Павлова едва ли имат винетки на многото си бронирани лимузини!
26
9
 
41
 
! Отговори
Sky преди 8 години
Sreden -rast. Drug pat.
25
9
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ахахаахаха мине се не мине и се изплексва една такава "новина" да вземе да се уплаши матряла да купува винетки ама нъц май нещо, а свинетке?
24
9
 
67
 
! Отговори
gogo преди 8 години
Взимате годишната винетка.Внимателно я изрязвате по ръбовете/без да я разлепяте/.С лакочистител изчиствате черната щампа от винетката/виж снимката по горе-В16/.Лапвате едно лукче,смучете малко от него и после със сладката си плюнка намазвате винетката.Лепите на стъклото.Гарантирам че залепва без проблем и е НЕРАЗЛИЧИМО от оригиналното залепване.При необходимост ралепвате и услужвате на колега,роднина и т.н.Успех!
23
8
 
79
 
! Отговори
До Банкянското! преди 8 години
100 ЛЕВА , извинявай Борисов ама ти вече прекрачи всички граници на търпение! Виж си пътищата бе ръб, взех си колата май месец ела да я видиш как се разтракала от всякъде!Борисов, върви си *** !
22
10
 
65
 
! Отговори
Стефчо преди 8 години
Карам си без винетка. Ако ми махнат на пътя,няма да спра!
21
9
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В моя бюджет пари за винетка не са предвидени, ако я купя ще съм на дефицит и ще трябва актуализиране. Това обаче няма как да се случи за това няма да се направи такъв разход.
20
8
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕЗИ СЕЛЯНЧЕТА ВИДЯХА ЧЕ НЕ СЕ КУПУВАТ ЛИЛЕТКИТЕ ВМИНЕТКОВИ И СЕГА СА РЕШИЛИ ДА ИЗПЛАШАТ СТАДОТО ОВЦИ КАТО ГИ ПОДГОНАТ ПРЕЗ БАИРО! ПЛАШИТЕ НА ДЕДА МИ Х.Я И ГАРГИТЕ РОШАВИ. НИКАКВИ ВМИНЕТКИ МИРИЗЛИВИ НЕ КУПУВАМ. КОГАТО ОПРАВИТЕ ВСИЧКИ ПЪТИЩА ДА СА КАТО В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ ТОГАВА МОЖЕ. ПРЕДИ МЕСЕЦ ХВЪРЛИХ 1.500 ЛЕВА ЗА ДА МИ СМЕНЯТ ВСИЧКИ ЕЛЕМЕНТИ ПО ПРЕДНИЦАТА. ТАКА БЕШЕ СЕ РАЗПЛЯКАЛА ЧЕ ВСИЧКО СЕ ДЪРЖЕШЕ НА МАГИЯ. А ТИЯ СЕЛЯНИ МИ ИСКАТ ВМИНЕТКА. ШЕ ВИ Я КУПЯ КАТО МИ СВИРНЕТЕ НА КАВАЛА.
19
8
 
68
 
! Отговори
О С Т А В К А !!!!!! преди 8 години
Докато не махнем тези мошеници България няма да се оправи! Вместо да мислят идеи за икономика и инвестиции те дерат кожи и мислят , че така ще продължава вечно и така ще поддържат бюджет! По турско така не са сваляли кожите!
18
8
 
56
 
! Отговори
NACO преди 8 години
НАЧЕЛО на МАСИРАНИТЕ ПРОВЕРКИ ще стои "министър" Винеткова!? ВНИМАВАЙТЕ!!!
17
9
 
59
 
! Отговори
Тикво, ти имаш ли? преди 8 години
Психоатаки за да отива българина за винетка!
16
10
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С една лилетка може да се карат над 10 коли. Селските тарикати забравиха че ние сме нация техническа. Това ни остана от бай тошово време. А селянчетата си мислят че ние дето сме живяли по тошово време вече сме измрел и край с нацията техническа? Да ама другият път сме измрели. Нашето поколение и оцветен бензин държавен от зиловете прЕчистваше от оцветитела та с една лилетка ли няма да се спРавиме? Алоооо селянчетата още сме живи старите не забравяйте че ще ви го нафърфориме отзад квадратният!
15
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И това няма да помогне на тиквуня, баце усеща че мути вече си отива и почна да кокетничи със сергишев.
14
8
 
58
 
! Отговори
ВЪН преди 8 години
Всички коли на жълтите павета! Няма да стане иначе!
13
9
 
67
 
! Отговори
оставка и прокурор преди 8 години
Айде Борисов пак закъса за пари. Пак ще пълним бюджета от шофьорите , най-лесните жертви!