Армия от 5000 махленски биячи пазят бизнесмени (мутри)

Работят за 1200 лв., без договор, без осигуровки
1 мар 2016 08:52,
217
Армия от 5000 махленски биячи пазят бизнесмени (мутри)
Единият от биячите на Околовръстното, Георги Близнаков, на протест срещу НАТО в София. Снимка: Булфото

Въоръжена с палки и пистолети армия, наброяваща близо 5 хил. души, пази хора със съмнителен бизнес, пише  "Монитор".

Здравеняците са криминално прояви и работят напълно в сивия сектор – те нямат договори, нито пък лиценз да извършват тази дейност.

Още по темата

Хора от браншовите организации на фирмите, занимаващи се легално с лична охрана, твърдят, че тези хора рушат реномето на сектора, не плащат данъци и са опасни за останалите. Те не са обучени, боравят с оръжие на махленско ниво и са неконтролируеми, категорични са експертите от сектор "Сигурност".

Подобен беше и случаят с арестуваните четирима мъже, пазели Ивайло Борисов – Ториното, който е подсъдим за убийство и за разпространение на наркотици.

Гардовете, които пребиха наша олимпийска надежда на Околовръстното в София, уж били на пробен период. Според разследващите обаче те не били назначени или имали само сключени граждански договори.

Подобна била практиката и на други места. Тъй като охраняваните хора се водели безработни и нямали официални доходи, те плащали на ръка. Заплатата на един такъв нелицензиран охранител рядко надхвърляла 1200 лева.

"Тези хора са просто едни селски биячи. Те не са наети, за да пазят човек, а за респект. Много от тях обаче си вярват, че са голямата работа и докато това не бъде прекратено, все по-често ще виждаме подобни случаи като този от Околовръстното", коментират експерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
6
 
! Отговори
до 53 Odysseus преди 8 години
Явно нещо не сте наред с мозъчната ви дейност. Ежедневно ли се дрогирате?. Между другото да не сте обратен?.
17
0
 
1
 
! Отговори
до 48 преди 8 години
Много се извинявам но вие да не сте от обратните наркозависими?.
16
0
 
1
 
! Отговори
до 43 преди 8 години
Някой рно сутринта дрогирал се ***....ст ви е писал минус.
15
0
 
9
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Грешка....Не са 5000 хил...Селските тарикати в БГ са милиони.!!!!!Бележка на редакцията.
14
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Олимпийска надежда ???чЧ е то всеки под 15 год е олимпийска надежда, стига с тез богопомазани нищо чудно и правилно да са си изяли боя тия селски биячи все пак имат някакви инструкции как пък не се сЛучи на някой обикновен човек да го отупат е тъй без нищо
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АГЕНТА ОТ ЦЕРЕУТУ ДА Е ЧУВАЛ ЗА ДАНЪЦИ, САНИТАРИТЕ ДА МУ ПРИБИРАТ КОМПЮТЪРАТ И ДА СИ ПИЕ АКТИВНАТА СУБСТАНЦИЯ, ЧЕ ПАК МУ ХУРТУВАТ ОТ ЦЕРЕУТО.
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Начело на мутро-армията самият баш Бакан Дон Боко дьо Банкия!
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
29- МНОГО СИ ПРАВ- МИЛИОНИ СА ЗАГИНАЛИТЕ В ГУЛАГ РУСОФОБИ. СТАНИ *** СПЕЧЕЛИ КОПЕЙКА ОТ ТРОЛЕНЕ- КОПЕЙКА- АМА ЗЛАТНА ОТ 1.1. 2015 Г.
10
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ СНОЩИ ОБЯВИХА ПО ТВ СТАЖАНТ ПОЖАРНИКАР- 420 ЛЕВА ЗАПЛАТА И ХОДИ В ОГЪНЯ- ТИЯ ПРЪД.ЛЬОВЦИ СЪС ЗАПЛАТИ ТРИ ПЪТИ ПО ВЕЧЕ. ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА- ИНАЧЕ ЩЕ ГЛЕДАМЕ ТАКИВА КАРТИНКИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПИТАМЕ ЗАЩО СТАВА ТАКА. СИЛНА ПОЛИЦИЯ- СИГУРЕН НАРОД.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много шум за нищо и мен ако ме нападнат и аз ще пребия някой при самозащита ,нека да дадат цялата част от записа ама няма да я дадат тезата им в съда ще се съ/ори като изгнила круша. Да не говорим тъй наречените лицензирани гардове какви ги вършат по МОЛовете с просяците айде баста. Вън НАТО от държавата.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен проблемът не е в тези пет хиляди амаболни ***,а в седемдесет хилядната банда потомствени щатни шуробадженакорушветчийски корумпирани некадърни лалугери дремещи по трънки и катакомби. А нещатните пиявици един господ ги знае.
7
1
 
7
 
! Отговори
някой преди 8 години
Ами като се знае бройката им /приблизително/, къде спят законотворците ни /депутатите/ и правосъдната ни система, та не вземат необходимите мерки за ограничаването им, за пълното им премахване не говоря.Значи се знаят мутрите, знае се, че е незаконна и нелегална тази "охрана", но не се предприема нищо?Защо ли се чудя, те всички престъпници са под покровителството на държавата ни.Затова сме на този хал, а и по-лошо ни очаква.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1200 лева ли бе, аз съм в колцентър и зимам повече пари, тия тогава като земат да ми се правят на тарикати ще ги сдухам че зимам 200 лева повече от тях
5
7
 
33
 
! Отговори
истината преди 8 години
Скачахте по площадите за Свобода, а получихте робството на мафията!
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В "стабилна" България най-много работят погребалните и охранителните фирми. Процъфтяваме отвсякъде...
3
2
 
16
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Абе Иво Прокопиев кой го охранява?
2
7
 
34
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
" Армия от 5000 махленски биячи пазят бизнесмени (мутри) ". Не забравяйте, че МУТРА е премиер на България. какво се чудите че разцъфтя престъпността?
1
1
 
20
 
! Отговори
експертно становище преди 8 години
Чудесно, ако това е проблем държавата да им плаща тя по 1200лв и да ги прати към бежанците с нагон или да ги насочи към друга обществено полезна дейност!