Имам си една мечта... залезът от Мусала е тя!

Влади е в инвалидна количка, но успя да сбъдне желанието си
5

Снимка: ПСС

Планинската спасителна служба сбъдна мечтата на млад мъж, който въпреки инвалидната си количка бленува да види залеза от връх Мусала.

Влади е обездвижен след инцидент преди 15 години, но не спира да живее активно и да дава пример за силата на човешкия дух. Той е на 34 години и е бил на много места, занимавал се е с много спортове, работи, учи, живее напълно нормално и самостоятелно.

Влади чупи гръбнака си във възможно най-здравата му част на 11 септември 2000 година.

"Това небивало постижение доведе след себе си до една леко дискомфортна промяна в ежедневието ми на наскоро навършил пълнолетие тинейджър. Накратко, замених изтърканите маратонки и мазолите по краката с изтърканите гуми на инвалидната си количка и мазоли по ръцете. Но както казват хората: "Всяко зло – за добро." Благодарение на този преврат в живота ми настъпиха генерални и невероятно положителни промени. Получих шанс да разбера и отсея важните и истински хора в живота си, научих какво значи да имаш невероятно семейство и приятели, как отново да се опознаеш живота и да се научиш да го живееш такъв, какъвто е", разказва младият, смел мъж.

Последно Влади е имал шанса да е на върха преди малко повече от 15 години. Но неговата мечта вдъхновява ентусиастите от спасителната служба, които решават, че ще реализират едно по-различно изкачване в един обикновен, но страхотен ден.

И така се стига до деня с главно Д! Доброволците, които са приятели на Влади или са просто хора, омаяни от неговия дух, заедно с Планиската спасителна служба успяват да изкачат връх Мусала на 8 март, а Влади е пренесен до там на специална носилка.

"След серия от доста страшни повдигания на носилката над оголените камъни, почти 90 градусов наклон в края на трасето и редувания на въжетата в 15:00 часа се озовахме на върха. Прекарахме 15 емоционални минути, през които нямаше човек, на когото да не виждаме усмивка на лицето през сълзи от щастие в очите", пишат от ПСС.

Всичко за идеята и нейното осъществяване можете да видите тук!


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е най-хубавата новина, която прочетох днес.
4
0
 
14
 
! Отговори
faith in humanity преди 5 години
Отишли сте да видите залеза... Но всички ВИЕ сте като изгрев !!!
3
0
 
24
 
! Отговори
Дедо Гого преди 5 години
Браво на момчетата !!! Показали са дух, приятелство, воля. Давайте още такива примери, това е истинския живот !
2
0
 
23
 
! Отговори
тя преди 5 години
ПРИЯТЕЛСТВО!!! Тъй необходимо и ценно!
1
0
 
24
 
! Отговори
мда преди 5 години
Браво на *** на този човек позволил на хората около него да се вдъхновят. Трябва да призная че аз макар и не в инвалидна количка не съм изкачвал върха. Пожелавам му (и на хората до него) да намерят следващият голям "връх" и да прочетем за неговото покоряване...