Плевнелиев: Възхищавам се на човечността на Меркел!

Във времена на криза тя давала пример за отговорна политика
16 мар 2016 18:42,
318
Плевнелиев: Възхищавам се на човечността на Меркел!
Снимка: архив Bulphoto

"Възхищавам се на хуманизма и човещината на канцлера Ангела Меркел. В изключително трудно време тя дава пример за ценностно ориентирана и отговорна политика - за разлика от много други политици в Европа, които мислят и действат краткосрочно, изцяло водени от тяснопартийни и национални интереси", заявява президентът Росен Плевнелиев в интервю за Дойче Веле.

Според него няма противоречие между хуманното отношение към бежанците и гарантирането на сигурността на хората.

"Европа не бива да се превърне в обсадена крепост. Нашето оръжие е интеграцията, не изолацията", твърди още президентът.

"Отговорът на миграционната криза и терористичните атентати трябва да бъде солидарност и единство в ЕС", смята той.

"Да се оградим със стени, да прогоним всеки различен изглежда лесно и примамливо решение, но ако това ни направи безразлични към човешкото страдание, ние няма да има какво да охраняваме зад тези стени след време. Трябва да постъпим честно и към икономическите мигранти, като им кажем ясно, че нямаме възможност да осигурим за всеки от тях мечтания по-добър живот", заявява още Плевнелиев.

Той твърди, че страната ни внимателно наблюдава случващото се по т. нар. Балкански маршрут и са предприети действия в случай, че мигрантите решат да минат през България.

"Предприехме промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Изготвен е общ план за реакция при засилен миграционен натиск. Надявам се, че с помощта на европейските ни партньори нашата държава няма да се превърне в алтернативен маршрут за мигрантите", уточнява президентът.

Росен Плевнелиев обяснява още, че България се нуждае от финансова европомощ заради бежанците, защото. разходите по охрана на границата и осигуряването на мигрантите на наша територия натоварват бюджета ни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той е страхотен актьор и самозванец!
185
0
 
9
 
! Отговори
мнение преди 8 години
"Смешен плач".Г-не, след като толкова се възхищавате на добрата и хуманна Меркел, вървете под крилото и.Тя е причината за тази лавина от бежанци, които с охота покани,като у дома си, а после иска да разпределя по държави. Радетелка на тихата ислямизация на Европа, от което нищо добро не се очаква за нас, християните.
184
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a za balgarite nqkakva chovechnost?
183
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Психотест - неиздържан. Расиме, старите хора измират с мизерни пенсии в РБ. Да, това не те интересува. Но иде време разделно - ще те вземат в Халкидики на издръжка? Жестоко се лъжеш. Вървиш по стъпките на Луканов - продай народа си евтино, за да живееш добре. Илюзии са това расиме, жестоки илюзии.
182
0
 
13
 
! Отговори
мм преди 8 години
това е най тъпия президент и управник който България някога е имала.този е за разстрел заради неговите глупости и гафове. този ни докарва само проблеми. тоя глупендър сякаш живее в друга реалност. тоя даже и жена му не го търпи и се пляска с нормални хора, а не с тоя самовлюбен ***.
181
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гинес за най-*** прези не ни мърда , в кърпа ни е вързан.Пазарлъкът на Мърхел - стоп на 3млн. бармалей и зелена светлина на 30млн. бармалей , ще срути ЕС.А тоя плеска, бармалей нещастен.
180
0
 
5
 
! Отговори
Moni преди 8 години
До ПешоEdva li, Pesho, shte mu vzemat neshto. Kolkoto po-grablivo e pridobito, tlkova poveche e izpletena koshnitzata. Pone da se mahne tova neshto.
179
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА Е ДОСТА СПОРЕН ХУМАНИЗЪМ...И НА МЕН МИ Е ЖАЛ ЗА ТЕЗИ ХОРА. НО КАКЪВ ПРОЦЕНТ ОТ БЕЖАНСКИЯ ПОТОК Е С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ КЪМ НАС ??? И КАКВА Е МИСИЯТА НА ДРУГИТЕ В ЕВРОПА? ХУМАННОСТТА ПЪРВО ТРЯБВА ДА БЪДЕ КЪМ ТЕЗИ КОИТО СА ТЕ ИЗБРАЛИ ЗА ДА БРАНИШ ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ НАЧИНА ИМ НА ЖИВОТ СПОКОЙСТВИЕТО ИМ СОЦИАЛНИЯ СТАТУСС....НИКОЙ НЕ Е ГЛАСУВАЛ ЗА СВЕТОВЕН ПРЕЗИДЕНТ А ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА СТРАНАТА СИ ...
178
0
 
17
 
! Отговори
Izbiratel преди 8 години
Аз пък се възхищавам на глупостта и непукизма на нашите политици. Един няма дето да го е грижа за избирателите!
177
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно от човечност дъртата комсомолка скри за изнасилванията, побоя и грабежите над германски жени.
176
0
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Комсомолецът-прецедент,не е виновен че е...такъв,а кадровата банка на Боко,който го...изфабрикува и ни го натресе.За това,всеки от нас би следвало да подходи...рационално към следващите президентски избори...тоест;с особенно фффнимание към Боковите кандидати.Тя и...*** преди да изяде един...кокос с черупката,преди това...мери,дали може да излезе...отзад.
175
2
 
20
 
! Отговори
Ами преди 8 години
Офшор мълчи, мълчи ... пък ще изтърси някоя световна глупост. Добре поне, че спря да се репчи на Русия и не размахва военните си стратегии
174
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да те таковам в баламурника. Сдавай властта и бягай надалеч. Изсели се в Сирия или Афганистан и им помагай да преживеят стреса. Обгрижвай ги по какъвто начин искаш.
173
1
 
31
 
! Отговори
Мдаа преди 8 години
На приказки всичко е много добре! Но в реалния живот нещата не са точно такива. Който е живял в близост до такъв тип хора, ще ме разбере за какво говоря! А политиката на Меркел може и да е отговорна за някой, но е БЕЗОТГОВОРНА спрямо няколко поколения европейци, заплатили с труд и ограничения достигането на този стандарт на живот! Баба Меркел направо им се изплю в лицето!Жалко за Европа!
172
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз много ви харесвам ( Меркел и Плевнелиев )Що не вземете да се вземете , па и да си осиновите 2 милиона мигранти и да си ги гледате ? Така всички ще ви се възхищават !
171
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнелиев, а аз се възхищавам на олиго.френията на ония хора, които продължават да те подкрепят.
170
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълно точно изказване на марионетната кукла Барби на конци. Всички марионетки цицат от една гърда/ Меркел, Оланд , Роско , Бостан/ - тази на Америка . Това че люлката на световната цивилизация Европа ще се ислямизира няма значение. Важното е авантата да върви на принципа и след нас потоп. Едни ги изнасилват, други убиват няма значение. Англичаните не искаха българи вишисти преди две години , но виж хора с *** може. Халал да им са ! Виж Орбан и Сидеров са друга бира мислещи за нацията си.
169
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма такъв *** и ***. Плаче ми се за него.
168
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ревете бе кауньи , много точно казано !
167
1
 
31
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
Ама направо са си лика прилика с Меркел- тотално са неориентирани .

Спонсорирани публикации