Плевнелиев: Възхищавам се на човечността на Меркел!

Във времена на криза тя давала пример за отговорна политика
16 мар 2016 18:42,
318
Плевнелиев: Възхищавам се на човечността на Меркел!
Снимка: архив Bulphoto

"Възхищавам се на хуманизма и човещината на канцлера Ангела Меркел. В изключително трудно време тя дава пример за ценностно ориентирана и отговорна политика - за разлика от много други политици в Европа, които мислят и действат краткосрочно, изцяло водени от тяснопартийни и национални интереси", заявява президентът Росен Плевнелиев в интервю за Дойче Веле.

Според него няма противоречие между хуманното отношение към бежанците и гарантирането на сигурността на хората.

"Европа не бива да се превърне в обсадена крепост. Нашето оръжие е интеграцията, не изолацията", твърди още президентът.

"Отговорът на миграционната криза и терористичните атентати трябва да бъде солидарност и единство в ЕС", смята той.

"Да се оградим със стени, да прогоним всеки различен изглежда лесно и примамливо решение, но ако това ни направи безразлични към човешкото страдание, ние няма да има какво да охраняваме зад тези стени след време. Трябва да постъпим честно и към икономическите мигранти, като им кажем ясно, че нямаме възможност да осигурим за всеки от тях мечтания по-добър живот", заявява още Плевнелиев.

Той твърди, че страната ни внимателно наблюдава случващото се по т. нар. Балкански маршрут и са предприети действия в случай, че мигрантите решат да минат през България.

"Предприехме промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Изготвен е общ план за реакция при засилен миграционен натиск. Надявам се, че с помощта на европейските ни партньори нашата държава няма да се превърне в алтернативен маршрут за мигрантите", уточнява президентът.

Росен Плевнелиев обяснява още, че България се нуждае от финансова европомощ заради бежанците, защото. разходите по охрана на границата и осигуряването на мигрантите на наша територия натоварват бюджета ни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
35
 
! Отговори
Голем смех преди 8 години
Щом и нашия репей включиха в спасяването на "най-влиятелната жена в света" значи положението е безнадеждно.
105
0
 
34
 
! Отговори
///////// преди 8 години
Мдааа....Има една древна мъдрост - "Когата Бог реши да накаже някой, първо го лишавал от разум"!Та, за какво ли ни наказва Бог, а?
104
0
 
46
 
! Отговори
Какво направихме? преди 8 години
Чудя се да се смея ли, да плача ли като го видя тоя? Какво ли сме направили ние българите, че Господ ни наказва с такива недоразумения като Роско и Тиквата?
103
1
 
42
 
! Отговори
Додо- uncut преди 8 години
***!!
102
1
 
39
 
! Отговори
ETNA преди 8 години
Добре, аз едно се чудя: защо трябва да минеш психотест (или както там се нарича това), за да ти разрешат да караш кола, а за да управляваш цяла една държава, не е необходимо? Питам аз, и отговор не чакам....
101
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горкия човечец.Съвсем си и сбъркал!
100
2
 
20
 
! Отговори
Осман преди 8 години
Напишете в Тубата "Merkel in Grecee" и вие ще се възхитите на пиянския танц на Меркел в Гърция преди години.
99
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От Батак съм чичо , знаеш ли Батак..
98
0
 
39
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Ха-ха,в България Меркел има 2 фена-тоя и Б.Б.!
97
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тези смутни времена българските избиратели трябва да застанат зад своя демократично избран Президент.
96
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната изумително "скъпа" реклама на "Наколенките на д-р Ливайн" и то лично от президента на републиката.
95
1
 
26
 
! Отговори
грубиян преди 8 години
Европейският съюз катастрофира и вече потъва, а г-жа Меркел с безумно упорство свири на пианото една и съща мелодия и чака божието провидение да ни спаси.
94
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
baba definira Rosen Plevnaliev kato Toaletnia Tapent na kooperacia GERBtia kaza oste 4e po nego imalo klozetka stenopis s blajna kafeva boia , morisesta na propan-butan premesena s aromata na kiselo zele
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PlivnanNaliuev, ako se vazhistavas na nekoi barzak- tova ozna4ava 4e si baventa stom se vazhistavah na Frau Merkel 4e e humanna i 4oveska, to za teb ostava da si nehumanen i ne4ove4en. osobenno za vtoroto ima i fakat. Ti, PliuvnaNaluev sam si spodelil 4e po-rano si bil ***-pastirka.da smenim PliunanAluev s izpalniavastia dlujnostta Parvi Lbovnik na BGetia.da ama Bulia Rozania znai kak e po Deutschovski Liopata, Trnokop i Mistria. A sa de!
92
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел-добра за чуждите,лоша за своите.Да бъдеш добър с добрите-ще получиш благодарност и признание,да си добър с лошите ще бъдеш използван и захвърлен,не е редно да си добър към всички-резултата не е еднакъв.Необходима е цедка-кой си струва , кой не
91
1
 
24
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Тапет Офшорлиев ние народът пък не се възхищаваме
90
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте какви шеги си прави демокрацията. Ако си беше комунизъм Роско щеше да бъде просто келнер във ведомствено предприятие.
89
1
 
24
 
! Отговори
цък преди 8 години
Абе, от кога ви разправям че си имаме ПреЦедент, а не предидент!!!!!
88
0
 
14
 
! Отговори
SS преди 8 години
Охльо бохльо пак си показа рогцата. Беше се скрил за малко но ето , че пак избухна и само тъпотии ръси. Солидарност трябва, е да и на мен ми е жал за децата дето газят в калта, ама ако ги пуснем и след 1 - 2 години почнт да ни гърмят по автобусните спирки и да викат Алах акбар , кво правим тогава? Роско лесно ще го обесим за топките на някой стълб , но алах акбар си остава и няма да има сила която да го изгони. За това fak off на солидарността и да правим по - яка ограда.
87
0
 
15
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Това създание ако дрънкаше такива простотии само заради семейната трагедия, която претърпя - да кажеш да го оправдаеш. Ама то това откак е клецнало в президентството и само клеца от тея гнусни уста

Спонсорирани публикации