Плевнелиев: Възхищавам се на човечността на Меркел!

Във времена на криза тя давала пример за отговорна политика
16 мар 2016 18:42,
318
Плевнелиев: Възхищавам се на човечността на Меркел!
Снимка: архив Bulphoto

"Възхищавам се на хуманизма и човещината на канцлера Ангела Меркел. В изключително трудно време тя дава пример за ценностно ориентирана и отговорна политика - за разлика от много други политици в Европа, които мислят и действат краткосрочно, изцяло водени от тяснопартийни и национални интереси", заявява президентът Росен Плевнелиев в интервю за Дойче Веле.

Според него няма противоречие между хуманното отношение към бежанците и гарантирането на сигурността на хората.

"Европа не бива да се превърне в обсадена крепост. Нашето оръжие е интеграцията, не изолацията", твърди още президентът.

"Отговорът на миграционната криза и терористичните атентати трябва да бъде солидарност и единство в ЕС", смята той.

"Да се оградим със стени, да прогоним всеки различен изглежда лесно и примамливо решение, но ако това ни направи безразлични към човешкото страдание, ние няма да има какво да охраняваме зад тези стени след време. Трябва да постъпим честно и към икономическите мигранти, като им кажем ясно, че нямаме възможност да осигурим за всеки от тях мечтания по-добър живот", заявява още Плевнелиев.

Той твърди, че страната ни внимателно наблюдава случващото се по т. нар. Балкански маршрут и са предприети действия в случай, че мигрантите решат да минат през България.

"Предприехме промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Изготвен е общ план за реакция при засилен миграционен натиск. Надявам се, че с помощта на европейските ни партньори нашата държава няма да се превърне в алтернативен маршрут за мигрантите", уточнява президентът.

Росен Плевнелиев обяснява още, че България се нуждае от финансова европомощ заради бежанците, защото. разходите по охрана на границата и осигуряването на мигрантите на наша територия натоварват бюджета ни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
9
 
! Отговори
Банан Републикан преди 8 години
В Меркел няма нищо човечно. Политиката на Меркел изглежда целенасочена за издигането на новата немска партия Алтернатива за Германия. И когато се погледнат предложенията на тази партия за "оздравяване" на федералната република, като например приватизирането на социалното осигуряване, става ясно че социализъма в Германия трябва да се замени с неолиберален модел, и отново става въпрос за кражба на пари и преминаване на активи от средната класа и бедните към върха... на печалившите честито!!!
145
0
 
12
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Как ми се иска в Бг да бъде създадена истинска националистическа партия, без стари корумпирани ДС муцуни, без псевдопатриоти, които говорят едно преди изборите, а след тях тичат да създават правителство с уж най- големите си противници, без дискредитирали се демократи, без мутри, без да е направлявана от Турция/ЮСА или където и да е. С читави експерти, които не мислят само за гешефти, схеми и машинации. Партия, която да сложи в нафталина ВСИЧКИ досегашни гадове, вкл. теб и шефа ти Бб Роск0.
144
0
 
27
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Баба Меркел пък се възхищава на твоята блажена простотия.Ние пък се чудим кой по дяво-ли-те те избра и кога ще свърши това божие наказание и изпитание.
143
0
 
17
 
! Отговори
Мунич преди 8 години
Гнидата играе за бъдещи лекции по западните университети.
142
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Какви пари иска още за подръжка на бежанците у нас? За да бъдат откраднати от ДАБ? Та в лагерите в момента има не повече от 600 бежанци! Всичко нарочно се раздухва само и само да се усвояват пари! Каква мръсотия на най-високо ниво!
141
0
 
19
 
! Отговори
гост преди 8 години
ОСТАВКА!!!
140
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да го попитам аз този президент, защо са безразлични към страданието на българите. Да го попитам, как си мисли че живеят възрастните хора в страната с тези мизерни пенсии, да го питам как живеят хората с некоректните работодатели и безхаберието на управляващите и още много въпроси могат да се зададат. Госпожа Меркел не вижда ли това страдание, а?
139
0
 
35
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Един въпрос ме мъчи само...На тоя рогач плащат ли му или тези глупости му идват отвътре?Не се шегувам...
138
0
 
16
 
! Отговори
Idealist преди 8 години
Каквото и да говори, както и да се пъчи, чакаме му края на мандата и да върви да чете лекции за атлантическите ценности в някой третокласен колеж в САЩ. Тук ще кажат, че е станал професор. Ще се гордеем с него!
137
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя като си отвори устата и започва да плещи само глупости, наистина е голям срам за България. Човек който не знае къде е и какво прави там.
136
1
 
23
 
! Отговори
Хъм преди 8 години
Този президент не е моя президент. Срамувам се, че президента е некомпетентен, случайно оказал се там, където изобщо не е място за такива като него.
135
3
 
9
 
! Отговори
деБелогъз депутат преди 8 години
Джамий трябва некъдърници,само джамий на София минумум 10 джамий и трябва с 5 минарета.Така баба Меркел ще ни похвали за нашта евро атлантическа толерантност.
134
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До BerlinЗащо не обясниш защо толкова годиниСирия беше едня светска уредена държава и изведнъж , след като Асад отказа да клекне пред САЩ, СА ,стана лош към народа си и го "избивал".Аман от *** с манталитет на папагали!
133
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля? Този човек според мен явно не е наясно с думите които използва.Ами като е толкова човечна защо не прибере под крилото си нашите мигани,които ние дундуркаме вече повече от четвърт век, ами ни дава акъл как да ги интегрираме?За какъв хуманизъм говори този господин ?Нима не вижда че това си е чиста инвазия?Най-безкръвният начин за окупиране на Европа!Аллах превзе Европа по най-хитрия начин.Аз не съм политик,но на Германия и Господ няма да може да и помогне вече!
132
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз изразявам своя хуманизъм и човеколюбие лично, тихо, без да се натрапвам, като помагам на хората в нужда, както мога. Меркел проявява християнското си милосърдие по доста странен начин, като кани милиони хора, но не в дома си, а в държавата си, в която живее заедно с десетки милиони други хора и в Европа, където живеят стотици милиони други хора. Прави това с ясното съзнание, че променя начина на живот на тези, останалите стотици милиони. Като канцлер на Германия, думите и значат много, но:Като кани гости у дома, човек се съобразява с мнението на хората, с които живее. Меркел пок
131
1
 
26
 
! Отговори
!!! преди 8 години
Да си човечен е лично качество. Много моля политиците, когато искат да демонстрират своята човечност и хуманизъм, да го правят за собствена, а не за чужда сметка!Човечността на Меркел в този случай излиза твърде солено на германците, а и на голяма част от останалите европейци. Изведнъж станахме големи хуманисти без да са ни питали дали сме съгласни.Е, явно много от нас не сме съгласни да сме чак такива всеотдайни алтруисти.
130
0
 
22
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Виж го ти разочарован бил от онези политици които се грижат за националните си интереси!!!!!!!!!Това казва всичко този офшорко че служи не за интересите на България!!!!!!!!!!!!!
129
15
 
3
 
! Отговори
До Berlin преди 8 години
не е само до червената мафия. В България живеят много ***, но малко от тях покриват критериите за Човек. Такъв какъвто го описва философията, то за тях философия е нещо дето да го разтягаш като локум докато си на маса :) Гордея се, че имаме такъв президент! В началото, като го презентира Боко, не ми се струваше много надежден, но в последните години Президента показа, че е мъж на място...е не в оня смисъл, в който тук на Балканите е прието - космат, вонящ, гръмогласен, ***, самовлюбен!
128
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До BerlinКаква червена мафия бе тъпчо, нали американците и арабските феодали плащаха заплати на ислямистите да свалят правителството на Сирия?
127
0
 
29
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Ако някоя група мигранти се появи пред оградата на жилищния комплекс от затворен тип в който живее призидента и разпъне шатрите, дали ще прояви човещината и хуманизма? Аман от политици които мамят хората и се правят на голямата работа!

Спонсорирани публикации