Плевнелиев: Възхищавам се на човечността на Меркел!

Във времена на криза тя давала пример за отговорна политика
16 мар 2016 18:42,
318
Плевнелиев: Възхищавам се на човечността на Меркел!
Снимка: архив Bulphoto

"Възхищавам се на хуманизма и човещината на канцлера Ангела Меркел. В изключително трудно време тя дава пример за ценностно ориентирана и отговорна политика - за разлика от много други политици в Европа, които мислят и действат краткосрочно, изцяло водени от тяснопартийни и национални интереси", заявява президентът Росен Плевнелиев в интервю за Дойче Веле.

Според него няма противоречие между хуманното отношение към бежанците и гарантирането на сигурността на хората.

"Европа не бива да се превърне в обсадена крепост. Нашето оръжие е интеграцията, не изолацията", твърди още президентът.

"Отговорът на миграционната криза и терористичните атентати трябва да бъде солидарност и единство в ЕС", смята той.

"Да се оградим със стени, да прогоним всеки различен изглежда лесно и примамливо решение, но ако това ни направи безразлични към човешкото страдание, ние няма да има какво да охраняваме зад тези стени след време. Трябва да постъпим честно и към икономическите мигранти, като им кажем ясно, че нямаме възможност да осигурим за всеки от тях мечтания по-добър живот", заявява още Плевнелиев.

Той твърди, че страната ни внимателно наблюдава случващото се по т. нар. Балкански маршрут и са предприети действия в случай, че мигрантите решат да минат през България.

"Предприехме промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Изготвен е общ план за реакция при засилен миграционен натиск. Надявам се, че с помощта на европейските ни партньори нашата държава няма да се превърне в алтернативен маршрут за мигрантите", уточнява президентът.

Росен Плевнелиев обяснява още, че България се нуждае от финансова европомощ заради бежанците, защото. разходите по охрана на границата и осигуряването на мигрантите на наша територия натоварват бюджета ни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
17
 
! Отговори
фс преди 8 години
Сега очаквайте новите геори на ГЕРП от България търси талант. Кой знае какви картуни са приготвили Цеко и Боцата.
165
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТРАЙ БЕ ***!
164
1
 
19
 
! Отговори
преди 8 години
Росен Плевнелиев както винаги е верен на политиката на САЩ ,както и Меркел е вярна на политиката на американците (на нея американците имат компромат и по Донецек в младежките й години и това че е била и агент на ЩАЗИ ....) ама нашият за какво го държат или той си такОва момчето ...... ) .Росен да каже кво става с неговият проект който тиражира по всички медии когато бе министър -що се ПРОВАЛИ !? А по геополитика е слаб- да я остави на силните -той е двойкаджия .
163
1
 
17
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
" На чужд гръб - и сто тояги са малко!" Колко му е да се правиш на Господ, за сметка на цели народи!?!? И нашия , и германката, и папата - в една кратуна ***! Ама обикновения човечец /по правило, от как свят светува/ ще го отнесе. И той го отнася - било в Париж, било в Кьолн, било в Истамбул.... Да сме живи - ще гледаме. Интересно, как тия"големи политици "са състрадателни към чуждите, а жестоки и безсъвестни към своите поданици ! Странно !
162
0
 
31
 
! Отговори
аааааааааааа преди 8 години
ПЛАЗМОДИЙ,СРАМ МЕ Е,ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА НЕГО
161
0
 
38
 
! Отговори
666 преди 8 години
България търси тал(АНТИ)! За цялата си XIV вековна история Българив не е имала подобен... няма точна дума за Плевнелиев. Дори и за национален предател се иска малко гръбнак, мъжество и собствено мислене. А този е жалко безгръбначно слузесто плазмодо!
160
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мислехме,че след Желю Митев Желев от село Веселиново няма да има друг,но историята ни опроверга.Лошото е че свикнахме с него,с оня от Банкя,с оня от ямболско,с другият дето перманентно е пиян,с младежа дето взема от дизайнерските хапове и т.н.
159
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре - ние какво да правим. Ако се възхищаваме на Меркел, че въведе анархия по границите.Какво да мисрим за Обама, който не пуска нито един човек без да го претърси най- щателно.Плевнелиев как сега ще гледа Обама в очите. Обама има силна гранична полиция.
158
0
 
29
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
За съжаление и тоя *** ще влезе в историята ни дано поколенията ни се поучат и никога да не правят същата грешка.
157
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България търси талант.
156
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Назначаване на тройно психиатрична експертиза,освидетелстване и въдворяване в специализирано лечебно заведение
155
0
 
4
 
! Отговори
gabi077 преди 8 години
Бългапмя = България, разбира се :)
154
0
 
2
 
! Отговори
gabi077 преди 8 години
Искам да съм в GPRO teам на Бългапмя
153
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво добре казано
152
0
 
2
 
! Отговори
и аз преди 8 години
Обаче как да спра моята "търкаляйка"?
151
0
 
10
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
Възхищавам се на човечността на Меркел!---------------------Всъшност възхищението е завист /бяла/! Мъж, колко е мъж е под въпрос, но е странно ако е такъв да завижда на жена! Пед*тата завиждат /бяла или черна завист/ на жените, мъжете няма за какво да го правят/ при тях е друго/! пп. "човечността" на Меркел е емоционалност без разум! Плевньо е същата женска!
150
1
 
17
 
! Отговори
Ddd преди 8 години
До Фен на ПлевнелиевВярно е.Не сме имали.Слава Богу -дано нямаме подобен индивид повече.
149
0
 
15
 
! Отговори
ili преди 8 години
Като мигрантите станат повече от нас ще видим как ще ни интегрират
148
0
 
21
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Изолация трябва а не интеграция, отстояване на идентичността а не размиване и разлагане в блатото на мулти-култи. Прецедента ако не се чувства БЪЛГАРСКИ президент а някакъв друг да се маха от България и да отива в Брюксел да му намерят някой пост там!
147
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ShoppСредно поне имаш ли?

Спонсорирани публикации