С "Великден за всеки" ОмбудсМая ще помага на пенсионерите

Кампанията е насочена към онези, които няма да получат добавки за празника
Обновена: 3 апр 2016 12:44 | 3 апр 2016 12:43,
92
С "Великден за всеки" ОмбудсМая ще помага на пенсионерите
Снимка: Архив Bulphoto

Целта на кампанията "Великден за всеки" е да се подпомогнат с ваучери от 20 лева пенсионерите, чиято пенсия надхвърля с малко критерия за отпускане на 40 лева добавка. Това каза омбудсманът Мая Манолова, по време на представянето на инициативата кампания "Великден за всеки", която се провежда под неин патронаж, предаде репортер на Агенция "Фокус”.

Кампанията "Великден за всеки" – "Дари празник на баба и дядо" е насочена в подкрепа на най-нуждаещата се част от българското общество – пенсионерите. Мая Манолова разказа, че идеята за нея е възникнала след като по време на приемните ѝ за граждани, които организира в страната, пенсионерка от Плевен пише писмо до нея, в което се оплаква, че няма да получи 40-те лева великденска надбавка, тъй като пенсията й надхвърля с 1, 78 лева сумата от 300 лева, която е критерият, по който правителството отпуска еднократната помощ.

"Същата история с подобна драма се повтори във всяка една от моите приемни и за пореден път си дадох сметка колко са бедстващи нашите родители, възрастните хора в страната. Дадох си сметка, че всеки един работещ човек може да отдели от средствата си за да помогне и на пенсионерите, които няма да получат въпросната надбавка, да прекарат по един подобаващ начин този свят празник – Великден", заяви омбудсманът.

Тя припомни, че правителството отдели ресурс за един милион и 100 хиляди пенсионери, които ще бъдат подпомогнати с еднократна помощ. "Винаги ще има един формален праг, при който много хора няма да получат тези важни надбавки, заради 1-2 лева. Над формалния праг ние ще надградим нашето неформално отношение и съпричастност към възрастните хора в България", посочи Манолова.

Тя обясни, че целта на инициативата е да бъдат подпомогната с ваучери от 20 лева най-нуждаещите се пенсионери, с които да може да се пазарува в близо 5 000 магазина в цялата страна. Разпределението им ще става по предварително раздадени списъци от пенсионерските клубове по места и със съдействието на местната власт. Средствата ще се набират по банкова сметка, разкрита единствено за целите на кампанията, а всеки желаещ да дари средства, трябва да посочи общината, за която дарява.

Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко едно от населените места.

Сметката, по която могат да се даряват средства е IBAN: BG03BUIB98885029906100, Банков код: BUIBBGSF.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И пак няма за всички пенсионери. Много шум за нищо. Какви пари си раздават управляващите, а за пенсионерите няма и по 20 лв. Позор!
49
3
 
22
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Ето ви начин вземате от 1 месечна заплата на депутати,чиновници,полицаи и други на на държавна хранилка и давате помощи!!!!!!!!!!!!!!!!
48
2
 
21
 
! Отговори
До 69 преди 8 години
Това са бели пари спестени за черни дни не само отр пенсионерите,а и от техните родители.Защо са ги дали?Защото в живота им не се е случвала подобна наглост.Тяхната наивност е за съжаление.Очевидно не е имало кой да им каже да не го правят.А ако държавата си беше на мястото,тези измамници нямаше да ги има.
47
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И 20 лв.и 40 лв. са абсолютна подигравка с най-бедните пенсионери в Европа.Всички те имат по окло 40 год.трудов стаж през които са ограбвани с ниски заплати,но са осигурявани за всички осигурителни случаи и сега вместо да се радват на малкото им останали години,те тънат в мизерия за сметка на алчността и безхаберието на всички управлявали тази държава.Това лицемерие е обидно и ненужно и цели единствено да ги залъже да отидат до урните на изборите. 100% увеличение на пенсиите,а не залъгалки.
46
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво им е на пенсионерите??? През ден има новини,че са дали по 2000,3000,5000,20000 на измамници. Как има готови толкова много пари??? Защото живеят зле ли?
45
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо друго не мога да напиша освен Голяма мизерия. И пълен абсурд. Мая Манолова от БСП жали бедните.
44
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Статията е поредния пример, че българите мразят пенсионерите си. Особенно коментарите.
43
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кои ги еня за старите хора , нали са пътници
42
3
 
30
 
! Отговори
БДЖ преди 8 години
И през ум не им минава, че вместо да събират помощи за пенсионери от всички ни просто държавата да повищи прага от 300лв. Като че ли тия с 400лв. егати лайфа карат. Пари има за безумни проекти по общини и паланки. Пари и бонуси има за некадърни еврочиновници.Не дават за старите и болните хора. Егати обществото.
41
2
 
28
 
! Отговори
dip BG преди 8 години
Едно време се работеше в България и за това след 27 години има какво още да се до о...краде . Сега 50% са едни лентяи и далавераджии нямам , дори в чужбина е бъкано с такива - всеки ден гледам такива. От ЕС има предложение да се фиксира минимална залата за цяла Европа от 600? , така че скоро очакваме най-накрая от 9 годишно членство малко или много да се стабилизират нещата.Не може източна - бедна, а западна - богата, иначе ЕС ще рухне.И не всички стари хора имат семейства на вън.
40
4
 
21
 
! Отговори
dip BG преди 8 години
Червения *** като види , че аргументите му издишат и почва с лъжите . Сега уж пишел от другата Европа и уж много хора бягали да работят в Русия. Да ама не . Щом като по цял ден висиш по форумите и пишеш простотии нищо не работиш . Можеш да заминеш наистина в Русия за да видиш колко е хубаво , а такива като тебе най добре да ходят в Северна Корея .
39
5
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
пенсионерите си имат деца и внуци много от тях са в чужбина освен това пенсионеритехвърлят пари от балкона на индийците така че къде са тези бедни освен това дават по твбедни но никога не се разбира имат ли роднини и къде са
38
6
 
19
 
! Отговори
dip BG преди 8 години
до петковДори си нямаш на представа колко много българи след като са били в западна Европа, са се прехвърлили по договори в Русия и работят и... живеят там . И ти пиша от другата Европа и лично съм виждал хората които в момента работят и живеят в Русия. Айде стига с тази грандоманщина, изток-запад - на баба ти хвърчилото петков. Минимална заплата в Русия нашия е 1000-1200$
37
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарите комунисти-социалисти никога не са давали пари за нещо , най малко за пенсионен фонд . Сега им е криво , че получават ниски пенсии . И тези са ви много , защото нищо не сте работили , а само крадяхте .
36
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде сега пенсионерите ви виновни на новоизлюпените демократчета, дето уж много разбирате. Много ще ви ощети ако хората дадат доброволно по средно около 20 лева за 100 хил. пенсионери. Иначе ревете като вас ви ощетят.
35
7
 
23
 
! Отговори
петков преди 8 години
Червените роби си искат да е ,като преди 1989 г. да крадат яко държавната собственосг и да ползват безкрайни привилегии !!! Ами що не се преселите в Русия ,там все още е социализъм и ще се чувствате много добре !!! Два милиона българи отидоха в САЩ И ЕВРОПА И НИТО ЕДИН ЧОВЕК В РУСИЯ ?????? ЩО ТАКА БЕ ????? Нали искате комунизъм
34
0
 
23
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Разпределението им ще става по предварително раздадени списъци от пенсионерските клубове по места и със съдействието на местната власт. Гнусна работа, трябва да се регистрирам в пенсионерски клуб и тогава да гадая има ли ме в списъка. Ясно е че статията е само повод да се напомни за Мая и ако има наивници да дарят по сложните платежни изисквания, то дареното ще потъне в нечий джоб! Трябва срещу копие от НОИ за размера на пенсията, на ИНФОРМАЦИЯ на хранителните вериги да се дават ваучерите.
33
4
 
27
 
! Отговори
172 преди 8 години
Комунистка умора няма !!! Тази Мая я следете, какви глупости ще народи !!!! Всичко им е имитация и популизъм !!!!+
32
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е няма как по образно да го опишеш от колегата с 57 . Само така с бесния червен *** .
31
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно за какво получават пенсии щатните партийни , профсъюзни и комсомолски секретари. Те нищо не са работили , а само повтаряха какво казал др. Живков на пленумите . Тази категория трябва да не получава никакви пенсии .

Спонсорирани публикации