НАП пита за българи в "Досиетата от Панама"

Агенцията ще следи за спазване на законодателството
Обновена: 4 апр 2016 20:05 | 4 апр 2016 20:02, Красимир Ангелов
36
НАП пита за българи в "Досиетата от Панама"
Снимка: Булфото, архив

Националната агенция за приходите (НАП) е отправила официално искане до българския партньор на международния Консорциум на разследващите журналисти за данни по "Досиетата от Панама", съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Още по темата
"Националната агенция за приходите следи за спазването на данъчното и осигурително законодателство и единното прилагане на правилата спрямо всички. Общественият интерес изисква внимателно да се анализират, проучат и ако има отклонения от нормативните изисквания, да се разследват всички данни за потенциално отклонение от облагане на български физически или юридически лица.

Във връзка с изложеното се обръщам с искане да предоставите на НАП наличната у екипа Ви информация за български лица, за които има информация за офшорни сметки или операции, когато това е възможно. Данните ще бъдат използвани единствено за упражняване на законоустановените правомощия на приходната администрация", се посочва в писмо подписано от изпълнителния директор на НАП.

От писмото става ясно още, че екипът на НАП “е на разположение за провеждане на допълнителни срещи и помощ при обработката и анализирането на големи обеми информация, ако сметнете подобен подход за подходящ”.

“Бих искал да отбележа в заключение, че наличието на банкови сметки или операции в офшорни юрисдикции не означава задължително извършването на данъчни нарушения и престъпления, но независимо от това косвените доказателства за подобна активност би следвало да бъдат внимателно проучени", се посочва още в писмото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: НАПофшоркиПанамалийкс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
8
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 8 години
Скоро Бойко Атанасов ще бъде съден за издаване на държавна тайна! Че Роската е начело на панамския списък!
22
0
 
12
 
! Отговори
sid преди 8 години
Нап пита за да може законно да скрие сметките и фирмите на депутати,министри и мафиоти,за да няма компромати срещу тях иначе си отиват.Мафията задейства нап ,за да им пази гърба нали в едно гърне *** всички.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работата е като прокурор да се разследва сам за убийство. Най-големите тарикати и схемаджий са точно в НАП... стават смешни с такива изказвания.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато всичките от НАП не ги вкарат в пандиза да им пръснат алчните *** от ***, няма да се оправим! НАП - МАФИЯ !!!!За вазелин, свещи и химиотерапия да си харчат откраднатото от народа !!!!!
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Агенцията ще следи за спазване на законодателството"Некадърни, алчни, безскрупулни, неграмотни ***.. За пандиза сте всичките!
18
0
 
12
 
! Отговори
Христо Бисеров преди 8 години
Питат питат,арменският по!аз,ви пробутвам зелена енергия на петорна цена от нормалната,ама те Нап си питат,те и в ДАЙ и КАт питат!?айде ,че в швейцария съм при Сергейчо у новият му замък! Те Нап д си питат!?
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Муахаха, така не се бях смял отдавна! Давай Напе, вкарвай шефовете си в затвора! Муахаха
16
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато арестуват офшорните милиардери Борисов и Плевнелиев, тогава ще повярвам, че нещо наистина се прави.Останалото са празни приказки за наивници - димки и пушилки.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 17Виж бе , дирник, ако тук наистина трябва да се разменят мнения , ти си абсолютно излишен. Начукват ти го АНАЛистично у трола гърчав. Ай махай се!
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Баце и Плев.ньо ще им излязат офшорките... Значи при нас всичко ще се потули.
13
1
 
8
 
! Отговори
Ертугрул преди 8 години
Щом Папата ходи на аудиенция при Ердоган .....другото са излишни приказки.
12
7
 
6
 
! Отговори
СЛАВА НА ПУТИН преди 8 години
ТОЙ ПОКАЗА ----КАК И КОМУНИСТА ОТ КГБ....МОЖЕ ДА СТАНЕ МИЛИАРДЕР /в зелено/!!!!"ПУТИНИЗМА"---ПОСЛЕДЕН СТАДИЙ , В СТРОИТЕЛСТВОТО НА "МАРКСИЗМА---ЛЕНИНИЗМА" и "КОМУНИЗМА"!!!
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАП пита за българи в "Досиетата от Панама"Нека позная- докладът ще е секретен, но поради обществения интерес ще е достъпен само за депутати, които няма да имат правото да изнасят информацията.
10
0
 
23
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
NAP пита за един гол фалос. Пита ама........под сурдинка. Не му стиска. Безумен страх цари. Хем трябва да пита, хем нищо да не стане.............Ако не вярвате вижте кво стана с Хр. Бисеров! НИЩООООООООООООООООООООООООООООО!
9
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин доказа че може да станеш милиардер ако си агент на КГБ и от социалистическия труд.на своите сънародници.А те нека ровят кошовете защото им е толкова акъла на крепостни..ха.ха
8
0
 
10
 
! Отговори
wtf преди 8 години
Нап, *** такива. Ако искахте да ги намерите официално, нямаше да ви се налага да питате. В нета вече има карта, интерактивна с инфо, къде и колко. От вас се очаква само да разберете "кой". Ама вие не искате, 'щото ви се ще да намажете. https://briankilmartin. cartodb/viz/54ddb5c0-f80e-11e5-9a9c-0e5db1731f59/embed_map
7
0
 
10
 
! Отговори
ДА НЕ СА ЛУДИ? преди 8 години
ОПРЕДЕЛЕНО НЕ ПИТАТ , КОГОТО ТРЯБВА!!!!!!ПРАВЯТ СЕ НА "ЯЖ МИ ГЪ..ЗА"------ЗА ДА НЕ СЕ РАЗБЕРЕ , КОИ СА ТОЧНО ВЛОЖИТЕЛИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА СТРАНА!!!А.ДИМИТРОВА Е СЛУЧАЕН ЧЛЕН В ТАЗИ ГРУПА НА РАДСЛЕДВАЩИТЕ!!!ПИТАЙТЕ И АРМЕНСКИЯ ПОП.........ХА,ХА,ХАААААААААА.......МОЖЕ ПА ТОЙ , ДА КАЖЕ НЕЩО.......??!!!...И ТОВА Е --"СВОБОДА НА СЛОВОТО"..ха,ха,хааааааа!!!!!!
6
0
 
20
 
! Отговори
Да не са луди? преди 8 години
Пореден кьорфишек,стил"спокойно народе,правим всичко да хванем хайдуците".Нито съм спокоен,нито правят нещо освен алиби.Какво стана с данните за сметкив швейцарските банки на дискове,купени от Германия,която даде информация забългарите с такива сметки?Някакво разследване,някакво дело,някакъв осъден,някакви пари върнати?Всичко е прах в очите на хората,като се разчита разбирасе и на късата памет,минало-заминало,куче влачи-диря...Нали правещитеразследване ще стигнат до себе си,да не са луди!
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нап ще си остане само с питането. Колкото наптави по времето на дянков когато немските власти им дадоха диск с данни купен от немците.
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАП не може да изисква НИЩО.тези документи са придобити с ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и който ги е откраднал или ползва е ПРЕСТЪПНИК!БАСТА!И спрете да баламосвате хората с подобни глупости.Или има закони или всеки да вади пушката и да започва да правораздава както намери за добре.