Поскъпване на тока с над 20% иска ЧЕЗ

ЕНЕРГО-ПРО предлага с 2,92%, а ЕВН – с 3,5% по-скъп ток
15 апр 2016 08:22, Елка Василева
35
Поскъпване на тока с над 20% иска ЧЕЗ
Снимка: архив, Reuters

Увеличение с повече от 20% на дневната и нощната тарифа на тока за бита иска ЧЕЗ от 1 юли. Това стана ясно от ценово предложение на дружеството, което обслужва Северозападна България, внесено за обсъждане в Комисията за енергийно и водно регулиране.

„С това предложение ние се надяваме да бъде коригирана една неизправност, която продължава с години. Това е ощетяването на едни клиенти за сметка на други. Никой бизнес не може да продължи да работи дългосрочно на загуба. Цената, на която ние продаваме на битовите клиенти нощната енергия, всъщност е много по-ниска от тази, на която купуваме. В момента компаниите ни губят от всеки киловатчас, който продават по нощна тарифа, от непризнаването на разходите ни и от непризнаването на пълния размер на технологичния разход“, заявиха от ЧЕЗ пред „Труд“.

В предложението на ЕНЕРГО-ПРО, чиито клиенти са на територията на Североизточна България, е включено средно увеличение на крайната цената на тока за бита с 2,92%.Според предложението на ЕВН е необходимо повишение на дневната тарифа с 2,3%, а на нощната с 3,5%.

Предложенията на ЕРП-тата се разглеждат от КЕВР. Комисията решава дали да отрази исканията на дружества в цената на тока, дали да има нови цени и какви да са те. Промените започват да действат от 1 юли.

„Много е рано да говорим за прогнози и проценти“, обявиха оттам пред вестника.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: ЧЕЗцена на тока
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Ку-Ку преди 8 години
Има един съвсем демократичен начин цените да не се вдигнат. Това е каубойския принцип: "Застреляно пиле не пее". Та ако следваме принципа и опукаме дерибейските ръководства на ЧЕЗ и останалите дружества, на които им остаряха яхтите на по 3 години, че и май им отесняха и са решили да си вземат нови и по-големи модели, няма да има кой да иска увеличение на цените. Защото, със сигурност, то не е произлязло от професионалните работници.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я да видим какво не са вдигнали още.Аха,да-заплати :)
25
0
 
2
 
! Отговори
Ариел преди 8 години
И какво като изгоним ЧЕЗ?!Ще зинат ИВН И енергопро или ще дойдат други гладни.Същото ще стане и ако падне Бойко.Настанала е световна лакомия и няма изхранване!!!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И 200%да го вдигнат пак ще го плащаме защотото сме ..................и ...........
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо не направо с 60% както билетчитата на градския или с 40% както винетките. Иначе тоя народ няма му дойде акъла.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Syshtata replika i opravdanie beshe i m9nalata godina .
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата е пътник при това положение .
20
0
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 8 години
До АнонименНе. Ние продадохме държавния дял в дружествата на безценица при предишния мандат на ГЕРБ, за да няма държавен контрол върху разходите.
19
0
 
12
 
! Отговори
G преди 8 години
Като са на загуба да си ходят.Никой не ги държи на сила.Датата за увеличение е перфектна - няма хора за протести.Знаят си работата.
18
0
 
6
 
! Отговори
някой преди 8 години
"Енерго-Про" увеличиха от 1-ви ноември 2015 цената на тока, макар и с малко.И сега пак.Е, на 6 месеца увеличение - това е безобразие.Колкото повече намаляваме като народ, колкото повече пестим и се ограничаваме, толкова повече ще вдигат цената на тока. Защото на всички нива си гонят печалбата и НЕ допускат тя да намалява.Ако консумираш по-малко, то и печалбата на производителите, посредниците, държавата и електродружествата намалява и това се компенсира с по-високата цена.Да не ни заблуждав
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Увеличаването на тока плащане на паркоместа край блоковото пространство синя зелена пинбяна зона и други привлекателни тарикатлъци за да върнат Българите в България. До кога робски народе ще търпим.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧЕЗ ако работят на загуба, да продават бизнеса си и да бегат. Аз така направих с моя бизнес. Никой не е длъжен да ме издържа, след като ми е некадърен бизнеса.
15
0
 
13
 
! Отговори
Krom преди 8 години
До Анонимен 15 - да, ама не. Спада това население, което си плаща тока. А това което не го плаща - например - Факултета, Столипиново и Меден Рудник - се плоди и се "турчее". Така че, не си много прав. Та ЧЕЗ отново ще се пробва да ни "подари" "загубите" по Мрежата, с които така ценния "електорат" от ромски мушмуроци бива спонсориран. Все някой трябва да плати сметката, нали?
14
7
 
1
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Мачкай Бойко!
13
0
 
13
 
! Отговори
Krom преди 8 години
И още нещо. Тези ни пробутват стария цирк. Отново се иска от 1 юли. Защо точно от 1 юли? Ами тогава българчето мисли за море и за "пещерска". Кой ще ти мисли на плажа за ток? Не, ще чакаме друг да ни оправи спатийте. Та, ако за пореден път ни го набият до сливиците по този бунашки начин, наистина си го заслужаваме.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяка година го увеличавате този ток а населението на България намалява съответно и потреблението спада.
11
0
 
12
 
! Отговори
Krom преди 8 години
Да основем нова Партия. Основния ни лозунг - "... да помогнем на ЧЕЗ да се отърве от загубата. От тук, през Терминал 1 направо в Прага...". Така няма повече да ни "спонсорират", мъчейки се да ни оказват "социална" услуга. А сериозно - това повече не бива да се допуска. Проблема не е в цената на тока. Проблема е в това, че тя се пренася във АБСОЛЮТНО всички стоки с крайно предназначение, а това превръща българина в просяк. Да се търси друго решение.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩЕ ИМА ЕКШЪНИ МАЙ КАТО ПРЕДИ 2-3 ГОДИНИ!
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде бе, работели на загуба! С увеличението, ощетяването на едни клиенти за сметка на други няма да се реши. Още по-ощетени ще има. Ромите пак няма да си плащат, а ние ще продължим да им осигоряваме безплатен ток. Технологичния разход нали е калкулиран във фактурата? Вкарайте си кабелите под земята, изградете си по-добра инфраструктура, за да нямате загуби. Е вярно е че сме в България, защото такова нещо в западна европа нямаше да мине. Там електропреносната мрежа ще свети за ваша сметка.
8
0
 
12
 
! Отговори
Башти Бахта Бохосян преди 8 години
Ми що не поискат 100% увеличение?!Идеаааално!

Спонсорирани публикации