Ненчев – на разпит. С адвокат – Радан Кънев

Викали го в следствието за договора с Полша за МиГ-овете
13 май 2016 15:52,
22
Ненчев – на разпит. С адвокат – Радан Кънев
Снимка: БТА, архив

Военният министър Николай Ненчев е бил разпитан в следствието днес заради договора с Полша за ремонт на 6-те двигателя на МИГ-овете. Това обяви самият Ненчев в парламента.

Още по темата

Заедно с него в следствието отишъл и лидерът на ДСБ Радан Кънев. "Беше в чисто професионално качество - адвокат Кънев", каза Ненчев. Той обясни, че помолил шефа на тъмносините да прегледа документите. 

Ненчев съобщи, че разпитът е бил част от предварителна проверка. "Все още не сме на този етап", отвърна той на въпроса дали е бил извикан като свидетел или като обвиняем.  

Пред следователите министърът обяснил как са били сключени договорите и какво е наложило подписването с Полша вместо с  РСК-МИГ.

"Аз от самото начало се стремях към пълна прозрачност. Всички клаузи по договора ги обсъждахме в много широк аспект, включително и в медиите", каза Ненчев. 

Военният министър призна, че не е могъл "съвсем да се ориентира" какви са съмненията на обвинението за нарушенията. 

"Не сме обсъждали конкретни въпроси, свързани с цена. Това казах и на прокуратурата - че съм се водил от две основни причини. На първо място е геостратегическият избор на България и членството ни в ЕС и НАТО. Има решения, чрез които се настоява страните-членки да ограничат отношенията си с Русия и да се търсят първо партньори в рамките на ЕС, а ако няма такива да се търсят алтернативни методи", каза още Ненчев. 

Министърът на отбраната прекара над два часа в Следствения отдел към Софийската градска прокуратура.

По чий сигнал е проверката той не можа да каже, защото не е бил информиран, но предположи, че става въпрос за засегнати интереси, каквито според него не са малко в този случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
toi trebe da otgovori na edin mnoo vajen vprozzz: s kava Tor ili kvo Ako e izpolzval manistero za da otgleda taa treva ot celvole na tikvata si?
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малеее, какъв земеделски интелект излъчва това лице! Титан на мисълта! Баща на хибридната революция по света и у нас!!!
14
1
 
7
 
! Отговори
ПАМЕТ преди 8 години
Преди няколко години имаше същата схема за кражба на Данъците ни .Тогава Министъра се заигра с една Израелска Фирма за ремонт на вертолети , накрая извадихме 16 милиона евра и ги платихме без да има ремонт .Така се прави първия милион когато този Министър ще го питате след време как е заработил .Вместо да го вкарат в Затвора Ненчев го остават да си довърши кражбата и да делнат парите .
13
3
 
14
 
! Отговори
х преди 8 години
ненчев барабар с адвоката си е за затвора.
12
5
 
19
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Господин Премиер, вземете и го махнете този реформатор земледелец, че ще ви вкара вътре с още 16млд, за два самолета - n - та употреба.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До боян - рада, кажи си тарифата, да знаемза теб ще е по-евтино - $450/час
10
4
 
13
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Предлагам на сорос...те, не го защитавайте този земледелец, губим пари заради измекярските му гафове, не се ли усещате, това са наши пари, че и ваши - при поляците има комисионна, но при русите има само среден пръЗ.
9
4
 
13
 
! Отговори
меки тунти преди 8 години
Те и франките си мислеха, че ще минат метър с мистралите, ама си платиха 4млд като попове, а на *** - каква техника мина на парада бе ***, защо я пуснахте, нали е руска, егаси смотаняците туркофилски.
8
8
 
16
 
! Отговори
меки тунти преди 8 години
Загубите и глобите са тепърва - имаме лицензионен договор и при нарушение, самолетите не трябва да се отлепят от замята бе мутро земледелска - като си ***, вземи попитай - на гърците и чехите КОЙ поправя миговете бе смотан.
7
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Расия не може да преглътне, че им показахме средния пръст :) Нали риваха, че нямало да могат да направя ремонта поляците :) Руски смешници :)
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това трибунал ли е, що ли. Това изобщо бие по авторитета на една държава. То тогава излиза каквото и да предприеме човек, все ще го съдят.
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Провалът на сделката - около 12 млн. евро, бе платен от българските данъкоплатци."до кога българския народ ще плаща за гафовете на некъдърните политици???за туй няколко милиончета ,за унуй ,още няколко,капка по капка ,стават милиардчета.горанов като прави калкулация на постъпленията ,слага ли разходите от такива провали и глоби.?
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ащо мерцедесите на народното събрание и правителството,се преглеждат и ремонтират в сервиза на мерцедес а не при бай иван монтьора който има сервиз??? Бай иван дава по добра цена все пак?? За три милиона дадени под масата не се учудвам че самолети се ремонтират в полша...
3
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЗИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО ПРЕДОСТАВИ ТЕРИТОРИЯТА НА СТРАНАТА НИ ЗА ЧУЖДИ ВОЕННИ ЦЕЛИ. САМО СИ ПОМИСЛЕТЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ В КАКВО НИ ЗАБЪРКА ТОЗИ И ЦВЕТАНОВ. НЕ МИ СЕ КОМЕНТИРА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МИ СТИГНЕ ВРЕМЕТО И МЯСТОТО ДА ИЗПИША ВСИЧКО. НО ТОВА ДЕТО ТОЗИ И ЦВЕТАНОВ НАПРАВИХА Е НАЙ ГОЛЯМОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ БЪЛГАРЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Присадената коса казал ли е каква комисионна е взел.
1
4
 
16
 
! Отговори
боян преди 8 години
не знаех, че може да се наеме депутат за адвокат.рада, кажи си тарифата, да знаем