Масово спират детските на антиваксъри! Защо?

760 хлапета са останали без помощи само за 3 месеца
19 май 2016 08:44,
362
Масово спират детските на антиваксъри! Защо?
Снимка: Reuters

Бум на семействата, останали без детски надбавки, защото не са ваксинирали детето си със задължителните ваксини. Средно по 760 хлапета са останали без помощта в периода януари – март 2016 г.

"За сравнение през същия период на миналата година са били 78 деца средномесечно", обясняват от Агенцията за социално подпомагане (АСП), цитирани от "Монитор".

Според личните лекари това са основно деца от малцинствените групи, а и от семейства, които са против задължителните ваксини.

"Основно това са родители, които четат в интернет истории за това как ваксините отключвали аутизъм", обяснява д-р Красимира Стоева.

Сред тях е и Мария Иванова, която твърди, че след поставена ваксина на сина й той спрял да говори.

"След изследвания при холистичен лекар за наличие на тежки метали му беше поставена диагноза живачна интоксикация. Няма да ваксинирам повече децата си", категорична е софиянката. От години родителски организации настояват да отпадне задължението им да представят бележка за имунизация при отпускане на надбавки.

"Това е въпрос на избор. Аз като родител не искам да подлагам детето си на риск и в замяна на това получавам санкция", недоволства Мария.

Според Закона за семейни помощи за деца санкцията за родителите, които не ваксинират децата си, е същата като тази за семействата, които не пращат хлапетата на училище.

"И двете неща са задължителни, съответно и санкцията трябва да е еднаква", обясниха от социалното министерство.

През първите три месеца на година 493 хлапета средно на месец също са останали без детски надбавки, защото не са посещавали задължителната предучилищна група. В сравнение с първото тримесечие на миналата година броят им намалява, отчитат от АСП.

"През януари – март 2015 г. са били преустановени месечните семейни помощи на близо 660 деца", обясниха от агенцията. Намаляват и санкционираните родители, които не пращат децата си на училище.

Всеки месец по 5111 хлапета между 7 г. и 8 г. са оставали без финансова подкрепа от държавата, защото имат над 5 неизвинени отсъствия от час. За сравнение през първото тримесечие на миналата година броят им е бил с над 1000 повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
6
 
10
 
! Отговори
ФарМафия преди 7 години
Не подкрепям нито сляпото вярване във ваксините нито фанатичното им отхвърляне. Липсата на адекватни мерки от самата държава и коректни медици водещи се само от клетвата която уж полагат е проблема. Не е коректно закон да задължава неграмотните в тази област сляпо да изпълняват дори без да са чули риска от това, който така или иначе е известен в осветлените кръгове! Абсурдно е да се боде току що родено без видима причина....
263
10
 
11
 
! Отговори
таКи преди 7 години
Щом има глоба за неваксиниране, следователно трябва да има глоба при увреждане на дете след ваксинация, компанията произвела ваксината, и лекаря който я е поставил. Защото колкото и да ми говорят симпатизантите на ваксините, случаите на увреждане след ваксина са голям процент.
262
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 321а ще си простиш ли, че си си осакатил детето от ваксината? Ако не е било напълно здраво, ако е имало някакви противопоказания,за които не си знаел? Нека си обясняват, че ваксините са безопасни, ти, ако се разболее детето ти (имам парализирана позната след ваксина) как ще го гледаш в очите? Ще му кажеш, че си го предпазил от хипотетичния коремен тиф ли? И ще се успокоиш?
261
11
 
6
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
като видях да споменават за едрата шарка си спомням смешни спорове между ваксъри и анти-ваксъри. ваксърите - ето, виждате ли, с ваксините премахнахме успешно едрата шарка. затова задължително трябва ваксини срещу (и тук се почва изброяване). антиваксър: и освен едрата шарка друго какво премахнахте с ваксините? .... ооопсссс. тук ваксърите дават редовно заето.
260
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новото поколение в Европа не се ваксинира за едра шарка. Смята се, че болестта е унищожена и я няма вече. В Бразилия и други латиноамерикански страни ваксинират. Дотук добре, но тази болест си живее в епруветки и дебне ..Готови ли сте за рестарт без ваксини...На всички ни се свидят децата ни, има и глупави ваксини, за варицела например, но има и ваксини, които са си напълно задължителни. Ще си го простите ли ако недай си Боже, един ден детето ви си отиде, затова че не сте ваксинирали?!?!?
259
8
 
12
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Самият факт, че сега високобразованите започнаха все по-масово да не искат да ваксинират децата си, би трябвало да говори нещо на ваксинофилите. По мое мнение фармацевтичните компании прекалиха с ваксинациите и сега покрай сухото, гори и суровото, т.е. покрай ненужните ваксини наложени от фармацевтичните компании, хората масово започнаха да не искат и нужните ваксини., които също са опасни, но по-опасно е без тях.
258
3
 
10
 
! Отговори
.... преди 7 години
След изследвания при холистичен лекар...При селската врачка да беше отишла, щеше да ти каже същото. .... Празноглави хора..
257
5
 
8
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
имам един познат наркоман. редовно се боцка и надрусва с разни препаратчета. разправя ми, че и аз трябва да се боцкам и друсам иначе представлявам опасност за него.
256
10
 
11
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
ваксините са личен избор! точка. никой не може да те накара да ти шибнат игла в *** без твое съгласие. точка.който иска се боцка. който не иска не се боцка.щом сте ваксинирани трябва да бъдете спокойни - значи няма опасност неваксинираните да ви заразят, защото имате имунитет.и моля ви, не ми дрънкайте за стада, имунитети, овце, кози и стопански обори. как някой си щял да ви зарази щото не се боцнал. ми вие нали затова се боцкате - за да имате инумитет? или аз нещо не схващам логиката ви?
255
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ама преди да плюете по хората,които имат съмнения за безвредността на ваксините, замислете се колко много,ама много милиарди носи тази индустрия на собствениците на фармацевтичните компании. Наистина ли някой си мисли, че тези компании ще спрат ваксините, ако се докаже че не са безвредни? Кой би имал интерес от обективно изследване на ваксините? Само нещастните майки, чиито деца са показали странични ефекти. Но те не разполагат с милиарди. Затова ваксините се бият, керванът си върви и т.н.
254
8
 
11
 
! Отговори
родител преди 7 години
Едва ли съм психопат.Имам 20 години брак създал съм 2 фирми (работещи) мисля че съм над средното ниво. Просто намерих правилната информация.Чета и "забранената" статистика.Освен това твърдя че лекарите (в повечето случаи) имат по ниско интелектуално ниво и не се развиват.Когато им кажеш че сте има последствия те наистина почват да мислят и с половин уста признават че има сериозен риск.Ваксинирането е спорно.Децата ми са прекалено голям залог за да рискувам.Те са бъдещето ми на практика
253
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По кофти от ваксините е храната, тази съвременната химия , синтезирани бактерии за мая и кисело мляко, хидрогенирани масла, облъчени плодове, напръскани зеленчуци..срок на годност с месеци и години..и това всеки божи ден по 3 пъти на ден в тялото. децата са много чувствителни, ваксините са стрес за тялото, но това с което ги храните е май още по-голям стрес. Най-често има реакция към ваксина, когато детето не е напълно здраво, когато се ваксинира , или има наследствена алергичност
252
4
 
5
 
! Отговори
Архаичен преди 7 години
Какво ще каже конституционния съд? Нарушава ли се конституцията. През 1976г детето ми беше неправилно ваксинирано. Пострада тежко. Нямаше виновни! "Такова беше времето!". Сега то отказва да ваксиниран своето дете. И сега май "Такова е времето - извинението на всяка тоталитарна система!
251
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До родителПсихопат.
250
7
 
10
 
! Отговори
родител преди 7 години
Ако все пак ваксинирането е неизбежно (има такива случаи) то детето трябва да е в идеално здраве за да понесе *** дето му инжектираме и да уведомим културно и дискретно лекаря че при фал ще му потърсим лична отговорност(може и извън закона).Да прецени той дали да поеме риска.Детето ми е по важно от печалбите и плана им
249
10
 
5
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Ключа в това човек да е здрав на първо място е да изпълнява Божиите заповеди и да е праведен, на второ е да е кърмен дълго време и на трето да се храни с определени храни. Що се отнася до тези храни съветвам този който се интересува да потърси информация за фондацията на Уестън Прайс/Weston Price където са обяснени защо съвременното общество боледува и защо традиционните откъснати общества които имат различен начин на хранене - не.Ваксините са страшно вредни и причиняват дегенерация.
248
9
 
8
 
! Отговори
родител преди 7 години
Имам 3 деца.Ваксинирани са само първата година поради факта че слушах докторите.Мой приятел детето му заболя сериозно от ваксиниране.Доказано е.Не можа да съди лекаря защото така било по норматив и лекарите изпълняват.Разбрах че работата с ваксинирането е много сериозна и си проведох собствени изследвания които(повече от година).Изчетох много публикации особено на фирмите производители.Ваксинирането в повечето случаи носи по голям риск.
247
4
 
9
 
! Отговори
Ильоменати преди 7 години
Ваксините се дават на бебета. Кармата също се дава на бебета. Бебетата имат аотизам. Случаенос? НЕ МИСЛА!
246
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес без детски ,догодина затвор за антиваксърите
245
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решетки на прозорците, премахнати всички контакти от стаята, както и всичко остро, редовно лекуване в психодиспансер, когато започне да буйства, ова виждали ли сте го? Говор с една дума, примерно само "ям" или "вода". Май не знаете какво коментирате. Леки форми на аутизъм - това са доста малко от случаите. Ваксините - това е една от възможните причини. Засега учените не знаят какво предизвиква аутизма. Има много теории сред учените и ваксините е една от тях, като има няколко теории за ваксините.