Масово спират детските на антиваксъри! Защо?

760 хлапета са останали без помощи само за 3 месеца
19 май 2016 08:44,
362
Масово спират детските на антиваксъри! Защо?
Снимка: Reuters

Бум на семействата, останали без детски надбавки, защото не са ваксинирали детето си със задължителните ваксини. Средно по 760 хлапета са останали без помощта в периода януари – март 2016 г.

"За сравнение през същия период на миналата година са били 78 деца средномесечно", обясняват от Агенцията за социално подпомагане (АСП), цитирани от "Монитор".

Според личните лекари това са основно деца от малцинствените групи, а и от семейства, които са против задължителните ваксини.

"Основно това са родители, които четат в интернет истории за това как ваксините отключвали аутизъм", обяснява д-р Красимира Стоева.

Сред тях е и Мария Иванова, която твърди, че след поставена ваксина на сина й той спрял да говори.

"След изследвания при холистичен лекар за наличие на тежки метали му беше поставена диагноза живачна интоксикация. Няма да ваксинирам повече децата си", категорична е софиянката. От години родителски организации настояват да отпадне задължението им да представят бележка за имунизация при отпускане на надбавки.

"Това е въпрос на избор. Аз като родител не искам да подлагам детето си на риск и в замяна на това получавам санкция", недоволства Мария.

Според Закона за семейни помощи за деца санкцията за родителите, които не ваксинират децата си, е същата като тази за семействата, които не пращат хлапетата на училище.

"И двете неща са задължителни, съответно и санкцията трябва да е еднаква", обясниха от социалното министерство.

През първите три месеца на година 493 хлапета средно на месец също са останали без детски надбавки, защото не са посещавали задължителната предучилищна група. В сравнение с първото тримесечие на миналата година броят им намалява, отчитат от АСП.

"През януари – март 2015 г. са били преустановени месечните семейни помощи на близо 660 деца", обясниха от агенцията. Намаляват и санкционираните родители, които не пращат децата си на училище.

Всеки месец по 5111 хлапета между 7 г. и 8 г. са оставали без финансова подкрепа от държавата, защото имат над 5 неизвинени отсъствия от час. За сравнение през първото тримесечие на миналата година броят им е бил с над 1000 повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
8
 
6
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Няма пари щом не желаете да ви убиват децата с ваксини! Какво друго може да се очаква от престъпната юдео-масонска върхушка - наследниците на книжниците и фарисеите от времето на Христос, които управляват света?! Тяхната цел е унищожение на човечеството и свеждането му до "златния милиард", като за целта използват климатичното оръжие HAARP, аерозолни пръскания с тежки метали, задължителни ваксини, синтетични лекарства, добре опаковани отровни храни в хипермаркетите и мн. др. средства.
243
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Електроника бил учил .За фортоефект чувал ли си ,това дето ти отваря вратите по-големите супери.Айнщаин открива принципа му и има нобелова за тва
242
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не всички ваксинирани деца придобиват 100 % имунитет и тук идва проблемът с това какъв процент от населението е ваксинирано. Тези които не ваксинират лежат на това че другите 99% ваксинират. Но недай се боже да се случи нещо ,а ко под 70% са ваксинираните епидемия се получава и тогава неваксинирани и с нисъл имунитет се разболяват. Разбирам тези които не касинират, но след случая в Испания с дифтерита и детето, което ненужно си отиде на 6 годинки, нека помислят отново....
241
0
 
0
 
! Отговори
мхм преди 7 години
До АнонименСъгласен :)
240
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто другия път като забременеете приемете факта, че вашето дете няма да е на красивото, умно и прекрасно и ще видите, че ваксините нямат нищо общо! Просто не всички деца са това, което си представяте!!!!
239
2
 
2
 
! Отговори
мхм преди 7 години
До АнонименПрав си извинявай. Само погледни как откриват планети и как наблюдават космически тела и може пак да поговорим. Иначе малко зор ми даде техникума да го завърша с 5,90 и то по електроника , и малко по-лесно изкласих магистратура с малко над 5,50 , където повярвай ми съм се ровил не само във физика и електротехника ами и доста из мат. модели използвани за стълбове при анализ на теории... И в друго си прав - карам трактор и то доста добре ;)
238
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1980 трудно се е поставяла диагноза за аутизъм. Именно по тази причина, много хора са се самообявявали за аутисти по спомени и черти, които са имали като малки, просто за да засилят драматизацията около себе си. До днес още се спори имал ли е Айнщайн аутизъм или не, спори се и за Стив Джобс, няма категорични доказателства и за двамата. В момента по света има над 20 милиона страдащи от аутизъм, всички ли са гении. Нерде ваксини и плащане на детски надбавки, нерде Айнщайн, малко по-сериозно.
237
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствения дял от физиката който не подлежи на ревизия е термодинамиката
236
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тъпия антиваксър учените са мошеници и измамници, всичко е платено и конспирацията е налице. Това са индивиди, които живеят в черупки и нямат представа нито как се прави наука, нито как се правят изследвания, нито как работи човешкото здраве. Антиваксърите са плод на провала на образователната система, но си мислят, че са специални и "будни". Пълни ***. Изобщо не трябва да им се обръща внимание, нека си *** от едра шарка, пък ние аутистите с ваксините да му мислим. :D
235
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Теорията за относителността е доказана с редица експерименти и наблюдения на космически обекти,може да не е съвършена но за сега най-добре обяснява явленията в квантовата физика.Кой си ти ,че да наричаш Аинщаин луд само защото не можеш да проумееш смисъла на неговата теория.Говориш като човек завършил техникум за трактористи
234
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък познавам хора, които са страдали от аутизъм и са доста далече от гениите. Не виждам защо плащането на детски трябва да се свързва с ваксинацията. Тази идея има герберски привкус. Навремето имаше една идея според която за да прехвърлиш имущество трябвало да си платиш първо здравните вноски. Плачат за съд.
233
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
до мхммисля си нямаш и най-малко понятие що е то научен подход след като си мислиш че нещо в науката е прието за факт. Всичко подлежи на проверка и няма нищо 100% сигурно. теориите които се доказварт на база експерименти също не са факти те просто работят при дадените условия. И няма учен (поне истински) който да каже "това е ФАКТ". То за това науката се развива, само сляпо убедени хора като теб не...
232
6
 
2
 
! Отговори
мхм преди 7 години
До До 280Айнщайн - генерирал в живота си куп теории, не доказани и просто приети за факт, най-известната тази за относителнста напълно доказва 1 - психичните отклонения на човека! Джобс - всеки го хвали а това неговото си в чист късмет, има много иновативни идеи които просто нямат късмета да се забележат..
231
4
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
Виждам че дискусията върви обаче пак не разбрах Как ако твоето дете е ваксинирано ще се разболее. Според мен това е просто начин да манипулират хората за да ги настройват срещу хората които не са си ваксинирали децата. Колко удобно
230
1
 
1
 
! Отговори
До 286 преди 7 години
Познавал си го и си си говорил с него и ти е казал че аутист нали ?
229
2
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
До Анонимен"До АлексВие наистина сте стадо, щом вярвате на такива безумни глупости."====Мога да каза същото за теб и ще съм доста по-прав. :)
228
1
 
0
 
! Отговори
До 279 преди 7 години
Опита на лекаря е в това да каже колко е важна ваксината в зависимост от болестта възрастта на детето итн а и най важното кои ваксини е сложил тОЙ на детето си. ПОЛИОМЕЛИТЕ Е ОТ ТЯХ. Тоест с лекаря преценявахме кое И ОЩЕ ПО ВАЖНО КОГА (НАШИЯТ КАЛЕНДАР Е ТВЪРДЕ АГРЕСИВАН) И КОЛКО ПРИЕМА (ЗАЩОТО МНОГО ОТ РЕВАКСИНАЦИИТЕ СА НЕНУЖНИ СПОРЕД НЕГО)
227
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АлексВие наистина сте стадо, щом вярвате на такива безумни глупости. Ще те предпазва ваксината ако другите я имат, ама няма да те предпазва, ако я нямат. Дали пък "предпазването" не се състои в това, че болестите просто почти ги няма?
226
4
 
2
 
! Отговори
мхм преди 7 години
И последно: То нали едни много учени твърдяха, че са кацали на луната, че има оръжия за масово поразяване в Ирак, че атентатите на 11.09 са от талибани, че няма устройство което да мултиплицира енергията (което Тесла е доказал за факт..) , такива същите учени приеха големия взрив и вече се предава на децата без да е доказан, както се предават и много други теории никога не доказани, като гравитацията да речем!
225
6
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Неваксинирането е вредно защото ваксината не предпазва издивида като пашкул. Ваксината работи на основата на стадната защита, мисля трябваше да е над 83% за да е ефективна. Ако е примерно 50% на 50% нищо не се прави с ваксинирането. А болести за които мислите че са лещими или не са голяма работа при деца са страшни или оставят последствия. Ваксината е жертва на собствената си ефективност. Понеже хората не виждат страхотиите от които предпазва, си мислят че въобще ги няма.

Спонсорирани публикации