Който може, си го може! 10 бона заплата за Пенка

Г-жа Белева е шефка на инспектората на здравното министерство
3 юни 2016 07:07,
120
Който може, си го може! 10 бона заплата за Пенка
Факсимиле: "Труд"

Шефката на инспектората на Министерството на здравеопазването Пенка Белева получила близо 10 000 лв. заплата за месец. За март тя е изработила над 100 часа извънреден труд и е начислено възнаграждение от 9795,85 лв., става ясно от фиш за заплатата й, с който "Труд" разполага.

Индивидуалната месечна заплата, вписана във фиша, е 3 700 лв. , към тях са добавени и още 1350 лв. за минал месец. Нанесени са и три графи за извънреден труд – първата за 87,27 часа – 3210 лв., втората за 13,11 часа – 551 лв. и още 984 лв.

При регламентирана 40-часова работна седмица това означава, че чиновничката е била неотменно в министерството по 12 часа на ден. Любопитно е как са начислени 3761 лв. към заплатата на шефката на инспектората за въпросните 100 часа извънреден труд, след като в Закона за държавния служител е записано, че продължителността на извънредния труд за година не може да надвишава 150 часа, а за месец - 30 часа. Там е предвидено за седмица да не се работи повече от 6 часа извънредно.

Белева освен шеф на инспектората оглавява и директорския борд на Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс.

Депутати на няколко пъти са предупреждавали, че има явен конфликт на интереси и че не е редно да се съвместяват двата поста - контрол над дейността на лечебните заведения и на шефовете им и в същото време да оглавяваш директорски борд, но Белева продължава да е и на двете места. Коментар от МЗ по казуса няма.

Оказва се, че когато главният секретар на здравното министерството Пламен Кенаров отсъства от работа, най-често го замества Пенка Белева.

За сравнение в момента премиерът Бойко Борисов се подписва под 4700 лв. месечна заплата, а президентът Росен Плевнелиев получава 5600 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето къде ни отиват данъците. Да хрантутим нагли хора като тази. Полсе *** си плащай всички услуги като отидеш на преглед. Това го има само в България - в държавния сектор заплатите да са в пъти по-високи от тези в частния сектор, който на практика създава добавената стойност. Объркан е целия икономически модел, затова никога няма да се оправим.
55
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Баце за 4 700 прави магистрали ????
54
0
 
33
 
! Отговори
ама лельооооо преди 7 години
чи и аванс си взела брей ти кикимора
53
2
 
27
 
! Отговори
Пена преди 7 години
Само ГЕРБ Видими Резултати
52
0
 
48
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Пенка дали я бърка увеличението на цената на билетчето? О, извинете, колко съм глупав- Пенка едва ли е ползвала градски транспорт наскоро, тя не е кмета на Лондон или министъра на финансите на Германия, които се движат с градски транспорт, тя е друга класа...
51
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
точно заради това всеки лев даден на държавата е хвърлен на вятър или в джоба на тия като госпожата.
50
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кърлежи и пиявици като пенка са десетки хиляди чиновници по министерства полиция данс агенции комисии инспекторати общински и областни служби
49
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тихо бе ! Трайте ! Че ако Баце разбере че тая взима повече от него пак ще вдигне кръвното !
48
0
 
40
 
! Отговори
Собственик на фирма преди 7 години
При положение, че за работа през уикенда съм задължен да уведомявам инспекцията по труда, много ми е интересно кой е уведомявала госпожата и кой и е разрешил тези 100 часа допълнително?! Та това са 2 работни седмици и половина повече от нормата. И затова ли си плащаме осигуровките за да отиват към такива подобни персони?! Че аз по-добре да ги дам на персонала тези пари за осигуровки а не на някаква госпожа, дето имам 99,99% съмнение, че си е изработила тази заплата. Пък после НОЙ фалирал.......
47
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До гражданинАло не ви ли е срам бе, да вземате толкова пари, ....- - - - От какво да ме е срам бе ? Дават ми ги ! И то с фиш ! Законно , чисто , с данъци ! Да не би да крада та да ме е срам ? Ако ми ги дават и 5 пъти в месеца, 5 пъти ще ги взимам !
46
1
 
49
 
! Отговори
fkjff преди 7 години
Аз съм на 101% сигурен, че тая се изкъртва от работа... от клатене на крака, пиене на кафета и пафкане по цял ден!!! И пак тая същата няма вина, че заедно с други олигофрено-подобни са намерили начин как да мамят системата... Работи жената... със заплата, която и в Германия не взимат...Да излезе компетентно лице и да каже какво аджеба тая е работила толкова много!Къде е държавата? Отново...
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
извинявам се 1/20
44
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Боко Чоков и Плювналиев не е вяжно под кво се подписват, а онова под което не се подписват, а със самолети изнасят
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е луд тоя който яде баницата.Който и да е от Вас ако му ги дадат тези пари всеки ще ги вземе, няма какво да се правим на моралисти.Ако ми дава някой такава заплата и аз ще си я взимам, за жалост аз взимам с 1/10 от нея.
42
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога Баце ви викаше - ставайте ГЕРБерасти, вие се дърпахте ? Сега завиждате ?
41
0
 
39
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Белева, главната счетоводителка и шефката и да си събират партакешите и да се махат от министерството. Прокуратурата да си сяда на *** и да ги осъди, ако ли не и те да си събират багажа. До сега държавен служител да работи извъредно не съм видял.
40
1
 
30
 
! Отговори
Зле преди 7 години
Пенка-Мазератито явно има министерски гръб щом нея пипат ,а за прякора правете си извода та тя е държавен служител!
39
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ПенаПена инспектора на прокуроррррр. Да й вземат паренцата обратно
38
1
 
26
 
! Отговори
Калинки еоод преди 7 години
Всека герберска калинка е така. Краде милиони, но и заплата използва на макс. Крадливи ***. Господ ще ги накаже, той не прощава.
37
0
 
30
 
! Отговори
?! преди 7 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?