След Brexit кралица Елизабет II абдикира!? Кога?

Всеки пети от гласувалите за излизане от ЕС не знаел, че ще стане
Обновена: 4 юли 2016 11:41 | 4 юли 2016 10:52, Камелия Цветанова
51
След Brexit кралица Елизабет II абдикира!? Кога?
Снимка: Reuters, архив

Според социолога Андрей Райнев англичаните не са знаели какво правят на референдума, след който стана ясно, че ще напуснат ЕС.

Още по темата

"Има проучвания, че 12%, което е всеки пети, от тези, които гласуваха за излизане на страната от ЕС, ако знаеше, че наистина ще се стигне до напускане, нямаше да гласува по този начин", обясни той.

"Ако Великобритания излезе от ЕС, Шотландия ще излезе от Великобритания и ще влезе в ЕС. Северна Ирландия са с неизвестна съдба. Обединеното кралство може да стане разединено кралство", коментира още Райчев.

Според него заради тази ситуация не е изключено кралица Елизебет II да абдикира.

"Тя е кралица на Англия и Шотландия, ако се разделят на кого ще е кралица?", попита Райчев.

За предстоящия вот за президент у нас той коментира пред Нова тв, че е напълно естествено ГЕРБ да обяви кандидатурата си през септември заради ситуацията, до която се докара.

"Имаше вариант да е кандидат на ГЕРБ с още партии, но това винаги води след себе си други малки партии, които носят два процента, но искат 10, те винаги са с много претенции. След това се колебаеха между няколко фигури, споделяха се възможности към Фандъкова, Цачева и Кристалина Георгиева", обясни социологът.

Според него и трите не са удачни за претендент за "Дондуков" 2.

"Йорданка Фандъкова е много скъпа, не си струва да хабиш успешен кмет за президент, по-трудно ще намерят човек, който да я замести, да е популярен в София, а загубят ли София, губят всичко", коментира Райчев. 

За еврокомисаря ни Кристалина Георгиева обаче се изказа доста критично. Причината е, че от неофициално съобщение на външното министерство на Албания е станало ясно, че тя е искала Тирана да я издигне за издигне за шеф на ООН, но албанците са отказали.

"И сега не мога да си представя как Борисов ще я издигне, това е страшен удар, защото премиерът лично назначава еврокомисаря", каза той.

Според него и председателят на парламента Цецка Цачева не е добър вариант за кандидат, защото "не е така аткрактивна, по-лелчеста е".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
Скоч преди 7 години
Пълни глупости говори този. Кралицата може да представлява шотландците , така както е с Канада и Австралия. По време на референдума, кампанията на Брекзит използва кралицата с информацията , че тя е казала:"Дайте ми три причини да сме част от ЕС" и тя не отрече. Въпреки това шотландците нямат нищо против тя да ги представлява. Но пък си искат да са част от ЕС.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те могат да си избират които си иска нали народа накрая си казва неговата дума.Това си е тяхно решение.Или мислите че народа на България са като англичаните.
33
1
 
2
 
! Отговори
Попаот Хисар преди 7 години
Фики Стораро трябва да е президент. Каквато държавата, такъв и президента!15
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tаман се чудех какво ли мисли гениалния комунист Андрей Райчев по въпроса.И вие ни поднесохте мъдрите му мисли на тепсия.Цял Свят ви благодари.И да ни е жив и зрав. И пак да ти осветлява
31
1
 
5
 
! Отговори
дц§ преди 7 години
Има такова пророчество на Нострадомос в което се казва, че Британсата кралица ще потърси спасение в Гърция.Чел съм го отдавна и едва сега си спомних за него.Тогава ме изби на смях, но сега....Кой знае!?
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако излязат няма да има толкова много инвестиции.Това значи ,че големия бизнес ще се измести някъде в територията на ЕС.Но все пак трябва да се види какво ще е споразумението между ЕС и Великобритания.Но докато не видим активирането на клаузата всичко друго е спекула...
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момиче Камилийке, вместо да вменяваш с провокативните си статии още по-провокативни отговори от недозрели умове...отиди на аудиенция при Нейно Величество и лично я попитай..кога ще абдикира.--Ай стига сте писали глупости.--Публиката се връзва на недорасли "журналистки" с още по-недорасли мисли и втълпяване на мнения.--НИТО ИМЕТО ТИ Е ИСТИНСКО, НИТО СНИМКАТА.--МЕДИЙНА ПРОВОКАЦИЯ.
28
3
 
10
 
! Отговори
НОРМАЛЕН ЧОВЕК преди 7 години
Голям разбирач стана Райчев и за Англия.Щяла да абдикира кралицата.Ние сме на дъното по всички показатели,те само с Англия ни занимаватАнглия е мощна икомическа държава,с работещи институции,те тръгнали да я коментират.Райчев да се скрива,че омръзна на хората с неговите манипулации.
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-скоро рано или късно ще се оттегли поради старост. За какво да абдикира? Какво толкова е станало? Имаше референдум и едните спечелиха. На практика, тя би трябвалода подкрепя излизането или по-скоро "невлизането" в ЕС, защото нейната роля ще загуби още повече. От френската революция, когато буржоазията е взела властта до днешни дни наблюдаваме все по-изродена форма на демокрация. Големите компании и международни организации по подобие на политбюро вземат властта в целия свят.
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бях сигурен, че цяла година ще ни продънват ушите с тази новина за Брексит. Най-малко, даже ХИЧ не ме интересува къде е Англия и какво ще стане с нея. Като толкова искат единна европа и интегриране на всички нива, нека час по-скоро да изравнят доходите в целия ЕС. Да, ама не. Как ще има тогава работодатели в БГ милионери с екзотични почивки по света и собственост за не знам си колко милиона? От членството в ЕС разбрах, че обикновените българи ще имат само задължения и никакви равни права.
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""Има проучвания, че 12%, което е всеки пети, от тези, които гласуваха ..."Не знаех, 12% са 1/5 (една пета от цяло число). Добре, Камелчето (или Андрей Райков) ми светнаха лампата:)То си има и виц:Мъж казва на съпругата си - блондинка: Вие, жените сте много зле с математиката. Доказано е, че 68% от вас не могат да смятат.А тя му отговаря: Това не се отнася за мен, аз съм от останалите 12%. Та и тук май е така.
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как го разбраха това "проучване"? Да не е същото, в което бяха гласували Наполеон Бонапарт и Джак Спароу?
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според него и председателят на парламента Цецка Цачева не е добър вариант за кандидат, защото "не е така аткрактивна, по-лелчеста е"Направо си е мъжествена,с тоя дълбок и плътен бас дето го вади на Цъфнал трън,ша изтрепе рибата!
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На този човек мозъкът май не му върши много работа. Не го интервюирайте повече, той манипулира и лъже. Говори по опорните точки на комунистите. Всява смут.
21
0
 
20
 
! Отговори
лупи преди 7 години
Андрей Райчев или е голям манипулатор или отдавна е зарязал четенето. "Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и държавен глава на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия и на 15 страни от Общността на нациите (включително Канада, Австралия и Нова Зеландия)"
20
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
изобщо не ме интересува англия мен ме интересува кога бьлгарите ще спрат да ровят покофите и да скачат от балконите и да ядат кебапчета от прах докаран кои знае от кьде
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уф, като почнат разни български "специалисти" да се изказват какво щяло да стане с Англия... Същите титуловани "чутури" малко преди пълните резултати от вота вече тръбяха по телевизиите как Англия била избрала евросъюза и оставала в него, а като видяха резултатите не си погледнаха на*раните з***дници, ами почнаха да се обясняват как не вярвали. Кралицата щяла да абдикира - а летящи чинии да кацат пред парламента заради Brexit-а не предвиждате ли? Такава пародия сте, че няма накъде повече.
18
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англичаните ще се спасят, ами ние ще ядем правата краставица още дъъълго време...
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 10Голям европеец излезе. Да ти напомня че сме най бедна, корумпирана и последно влязла в ЕС държава /е преди Хърватска/. Точно ние пък ще кажем кой да влезе и кой да излезе. Да не се окаже че в новия ЕС България ще липсва там а. Само питам
16
3
 
34
 
! Отговори
цц преди 7 години
Кралицата е държавен глава на има няма 52 държави, ама той политолога от къде да знае това.