След Brexit кралица Елизабет II абдикира!? Кога?

Всеки пети от гласувалите за излизане от ЕС не знаел, че ще стане
Обновена: 4 юли 2016 11:41 | 4 юли 2016 10:52, Камелия Цветанова
51
След Brexit кралица Елизабет II абдикира!? Кога?
Снимка: Reuters, архив

Според социолога Андрей Райнев англичаните не са знаели какво правят на референдума, след който стана ясно, че ще напуснат ЕС.

Още по темата

"Има проучвания, че 12%, което е всеки пети, от тези, които гласуваха за излизане на страната от ЕС, ако знаеше, че наистина ще се стигне до напускане, нямаше да гласува по този начин", обясни той.

"Ако Великобритания излезе от ЕС, Шотландия ще излезе от Великобритания и ще влезе в ЕС. Северна Ирландия са с неизвестна съдба. Обединеното кралство може да стане разединено кралство", коментира още Райчев.

Според него заради тази ситуация не е изключено кралица Елизебет II да абдикира.

"Тя е кралица на Англия и Шотландия, ако се разделят на кого ще е кралица?", попита Райчев.

За предстоящия вот за президент у нас той коментира пред Нова тв, че е напълно естествено ГЕРБ да обяви кандидатурата си през септември заради ситуацията, до която се докара.

"Имаше вариант да е кандидат на ГЕРБ с още партии, но това винаги води след себе си други малки партии, които носят два процента, но искат 10, те винаги са с много претенции. След това се колебаеха между няколко фигури, споделяха се възможности към Фандъкова, Цачева и Кристалина Георгиева", обясни социологът.

Според него и трите не са удачни за претендент за "Дондуков" 2.

"Йорданка Фандъкова е много скъпа, не си струва да хабиш успешен кмет за президент, по-трудно ще намерят човек, който да я замести, да е популярен в София, а загубят ли София, губят всичко", коментира Райчев. 

За еврокомисаря ни Кристалина Георгиева обаче се изказа доста критично. Причината е, че от неофициално съобщение на външното министерство на Албания е станало ясно, че тя е искала Тирана да я издигне за издигне за шеф на ООН, но албанците са отказали.

"И сега не мога да си представя как Борисов ще я издигне, това е страшен удар, защото премиерът лично назначава еврокомисаря", каза той.

Според него и председателят на парламента Цецка Цачева не е добър вариант за кандидат, защото "не е така аткрактивна, по-лелчеста е".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
18
 
! Отговори
L. преди 7 години
Що не почнете с това, че става въпрос за разсъждения на квартален капацитет!
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Андрей Райнев да ходи да се лекува, не да дава интервюта.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как може да напишете "партиЙ" в статията?!?!?!?!
12
3
 
23
 
! Отговори
123 преди 7 години
12% е 1 на всеки 8... Да ти п*кам на статистическите умения, Райчев! Освен да стъкмяваш и преиначаваш данни, за нищо друго не те бива.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринА на теб какъв ти е проблема? Да го оставим на британците, а ние да си гледаме собствените, които са в пъти повече! Теб не те ли интересуваха повече проблемите на джуджето?
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мястото на Англия е в Европа! А за предъртялата Бети има един по-добър свят!
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле, от село България, виден селянин, зован Андрей Райчев, прави невероятен анализ за абдикация на кралицата. Самия анализ се основава на пропагандни писания на други видни "анализатори", чиито теории се припокриват. Кралицата остава без кралство! О ужас!
8
7
 
17
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Не разбирам как има хора, които се застъпват за това Англия да остане в ЕС. Народът го е решил на референдум. От тук нататък спекулации много - че разни хора са се разкаяли като са видели резултата, че младите не гласували, че имало подписка за втори референдум. Всичко това са неща, които вредят на ЕС и на демокрацията. Глас народен - глас божий. Трябва да се махнат максимално бързо.
7
5
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
8 А бе не би загубила Шотландия за нищо на света така че предстоят интересни времена
6
8
 
10
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
6 Русия стана зле не толкова заради санкциите колкото заради цената на петрола. По принцип целта на санкциите не е да разрушат икономиката на Русия а да пострадат точно определени хора от върхушката. И бе сравнявайте ако оничате британската с руската икономика защоъо нямат нощо общо
5
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига простотии писахте! Великобритания ще се оправи, голяма страна е с много ресурси! Ще стане зле толкова, колкото Русия стана зле след санкциите! Стига публикувахте глупостите на някакви никому неизвестни псевдо анализатори! Великобритания ще се оправи ама ние да му мислим!
4
2
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
1 Чарлз отдавна се р отказал в полза на Уилям
3
3
 
4
 
! Отговори
NoName преди 7 години
"Според него заради тази ситуация не е изключено кралица Елизебет II да абдикира"Коя кралица беше?"Причината е, че от неофициално съобщение на външното министерство на Албания е станало ясно, че тя е искала Тирана да я издигне за издигне за шеф на ООН, но албанците са отказали."Колко пъти ще я издига?
2
6
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
А ако наложи вето . Май има такава възможност.
1
3
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Ще абдикира на върба в...сряда,или кога цъфнат...налъмите.Тези слухове ги пуска синът й Чарз,ама тя...горката кралица се прави на...ударена и се стреми към рекордите на Гинес по...стоене с корона на глава,без да правиш...нищо.