Дълга казарма за неграмотните!? Кубинки и за жените!?

Наборникът щял да е евтин за държавата – 400 лева на месец
Обновена: 7 юли 2016 10:04 | 7 юли 2016 10:00,
199
Дълга казарма за неграмотните!? Кубинки и за жените!?
Снимка: архив, Bulphoto

ВМРО ще внесе законопроекта си за връщане на задължителната казарма. В него се предвижда службата да продължава 6 месеца.

Двойно по-продължителна ще бъде казармата за младежи, които имат някакви религиозни съображения и не могат да носят оръжие или са неграмотни, обясни още Красимир Каракачанов.

Той допълни, че в казармата ще могат да влизат и жени – на доброволен принцип.

Още по темата

"Наборната служба ще излезе много по-евтино от поддържането на професионална армия. Един наборник ще струва на държавата 400 лева, а в момента, за професионален войник, се отделят около 1200 лева", пресметна още председателят на ВМРО.

Вчера стана ясно, че от воеводите искат да се раздели да се раздели военната служба на "наборна" като задължение на гражданите за участие в отбраната на страната и "професионална", изпълнявана на основата на договор.

Промените в законите предвиждат различни хипотези за изпълнение на задължителната военна служба, като базовата е за срок от 6 месеца за младежите, навършили 19 години и има варианти за алтернативна гражданска служба за период от една година.

Отделно воеводите искат началната военна подготовка да стане задължителна в средните училища, а тези които пропускат занятията там, да посещават специални курсове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комсомолския секретар Симеонов,и дебелия воевода,как не са решили да строим самолетоносач,а още по- добре да ни направят ядрена сила.
60
2
 
15
 
! Отговори
LOL преди 7 години
Аз съм служил в поделение част от Силите за Специални Операции. Полезна и разумна служба в помощ на държавата. Разписал съм се доброволно, тъй като наборник не можеше държавата след 90-те години да го задължи да изпълнява парашутни скокове и т.н. Не бих искал младите хора да си спират развитието в армията, нали сега е пожелание, който иска да отива и да се учи да стреля, да се подчинява и т.н. По-скоро се замислете за ВАШЕТО отношение към децата ви, което ги прави амеби, не липсата на армия.
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А младежите в чужбина, ще ги екстрадират до България за да минат тъпата казарма ли? Простотия. Не идеята за казармата, приложението то. Никакъв ефект, сам далавери, простотия и издевателства в по-модерен вариант от преди 30 години.
58
2
 
8
 
! Отговори
до 70 преди 7 години
Да, страната, държавата е умираща ***, ако не го забелязваш си просто едно от праетата, които обича живот в кал, ла%на и смрад, където нищо по-различно не се случва освен още ла%на, кал и смрад.
57
7
 
1
 
! Отговори
Край преди 7 години
Дали да наречеш страната си "умираща ***" е по-различно от това да запалиш знамето и. При нациите в които има воля за живот и имат бъдеще това е невъзможно. Кажете в Турция или Гърция или в Сърбия че страната е ***. Дали няма да ви откъснат езика. И естествено имат наборни армии.
56
2
 
10
 
! Отговори
Девил преди 7 години
Тия са първо за бой, после за е-бане и накрая до стената за разстрел. Баси утрепаната държава, само глупости се бълват (на тон, даже не на килограм).
55
7
 
5
 
! Отговори
Край преди 7 години
Защо сайта допуска България да бъде наричана "Умираща ***" -67. Ромите не били крадливи, мръсни и асоциални не били м..... а България била "умираща ***". Ако повече момчета минат военно и ПАТРИОТИЧНО обучение през ум няма да ви мине да пишете по-този начин.
54
10
 
2
 
! Отговори
до BG преди 7 години
Казармата те прави такъв опортиунист и свободомислещ човек,че хората не ходили там,могат само да си мечтаят !
53
11
 
4
 
! Отговори
край преди 7 години
Майките как вият сега против казармата - сакън да им не стресира лигльото. Пълна противоположност на майката на Гоце Делчев. Като разбира че е убит казва "Нека всички жени да родят по един такъв син пък нека ги трепят" За нашето общество най-важен е живота дали е право обаче къде остават Честта Волята Свободата Родината. Референдум
52
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия луди ли са, младите въобще няма да се задържат в тази умираща ***, където бавноравиващи се постоянно дават глупави идеи, в които само спират развитието им и просто ги карат да се отвращават повече и повече от държавата.
51
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ги въоръжим с прашки,може и да струва 400лв,а,и да живеят на палатки !
50
9
 
20
 
! Отговори
BG преди 7 години
До 46 - прав си, веднага личи на един мъж дали е бил в казармата или не - по робската психика Казармата служи да се накара един човек да се подчинява безприкословно на заповеди без да задава въпроси и без да мисли !!Преди една седмица, един от моите началници който се опитваше да ми пробута един негов човек в екипа ми , след като получи пълен отказ от мен, ми го каза същото - инат си, твърдоглав си щото не си ходил в казармата и не си научен да се подчиняваш ! Та на това учи казармата !
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека изключим драмите с кой какво и защо, тъй като по тях може да се пише до припадък, и да се спрем на финансирането.По груби мои сметки, това са между 250 и 500 млн лева годишно, докато се завърти колелото. С много "ако" и без да се задълбава по темата с въоръжението, техническата база и подготовката. Както и с предположението, че държавата все пак разполага с някакви имоти за целта.Освен това не става ясно откъде ще се намерят необходимите военни кадри, които да се занимават с наборниците.
48
2
 
8
 
! Отговори
LOL преди 7 години
В днешно време няма граници, хората живеят, работят свободно. За какви гранции и териотирална цялост говорим при условие че сме разградена ***? Какво да върнем кльоновете ли по границата и да започнем да стреляме по хората? Ми то и Белене да си отворим наново да се върнем в мракобесните времена, сигурен съм че направи ли се реферндум, зомбитата веднага ще скочат с две ръце да гласуват ЗА. И да не ми се дава изкуствената държава Украйна за пример!!! Ние сме в Европа.
47
3
 
1
 
! Отговори
Край преди 7 години
До един българин 50 Като ви е малко въображението не се мъчете. Като не искате момчетата ни да бранят страната ни ще се намерят други момчета - е ИДИЛ ги готвят. На 200 км. от София албанците са повече от христяните и те ще ги подготвят техните.Българите трябва вече да вземат решение да имат държава или да я закриват - въпрос за референдум.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя в кой свят живее?
45
3
 
12
 
! Отговори
Оа преди 7 години
9 месеца бях казарма и общо взето е пълна безсмислица освен първите 30 дена когато правехме нещо - после само спяхме ядохме и срахме в тая дупка - пълна безсмислица беше ;) качих 17 килограма за 9 месеца от бездействие и като излязох ги свалих за половин година.Сега е редно не повече от 1 месец основно обучение и да ги пускат всичко друго е безсмислено...
44
1
 
10
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Абсурд е наборник да струва на държавата 400лв, това е по-малко от затворник. Дори с кофти храна, старите спални помещения с по 100 души и повече и без никакво обучение освен метене, чистене, маршируване и т.н. пак не излиза толкова. Да не говорим колко ефективна ще е подобна армия.
43
5
 
22
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
до 46Стига с тази максима : "Отиди в казармата за да станеш мъж"Мъж се става като направиш и отгледаш семейство, другото са глупости на военните.За да имаме войници трябват офицери, а такива нямаме от ВСВ.
42
4
 
18
 
! Отговори
BG преди 7 години
Хората които всъщност искат задължителна казарма са тези чиито синчета са наркоманчета, пияници, и прочее т.е некъдърните родители които си мечтаят военните да им свършат работата като превъзпитат отрочетата им !Имах един съсед - пълна пияница който беше най - големия привърженик на казармата, и чийто син точно като "тейко" си не излизаше от кръчматаВърнете казармата и гледайте какво става - бизнеса сега реве че няма кадри, път тогаз въобще не ми се мисли ! Каракачанов жив ще го одерат !