Дълга казарма за неграмотните!? Кубинки и за жените!?

Наборникът щял да е евтин за държавата – 400 лева на месец
Обновена: 7 юли 2016 10:04 | 7 юли 2016 10:00,
199
Дълга казарма за неграмотните!? Кубинки и за жените!?
Снимка: архив, Bulphoto

ВМРО ще внесе законопроекта си за връщане на задължителната казарма. В него се предвижда службата да продължава 6 месеца.

Двойно по-продължителна ще бъде казармата за младежи, които имат някакви религиозни съображения и не могат да носят оръжие или са неграмотни, обясни още Красимир Каракачанов.

Той допълни, че в казармата ще могат да влизат и жени – на доброволен принцип.

Още по темата

"Наборната служба ще излезе много по-евтино от поддържането на професионална армия. Един наборник ще струва на държавата 400 лева, а в момента, за професионален войник, се отделят около 1200 лева", пресметна още председателят на ВМРО.

Вчера стана ясно, че от воеводите искат да се раздели да се раздели военната служба на "наборна" като задължение на гражданите за участие в отбраната на страната и "професионална", изпълнявана на основата на договор.

Промените в законите предвиждат различни хипотези за изпълнение на задължителната военна служба, като базовата е за срок от 6 месеца за младежите, навършили 19 години и има варианти за алтернативна гражданска служба за период от една година.

Отделно воеводите искат началната военна подготовка да стане задължителна в средните училища, а тези които пропускат занятията там, да посещават специални курсове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
14
 
! Отговори
Хихи преди 7 години
До легионерЛегонерче, легионерчеее, България вече е умряла, но още не го знаете, понеже сте слаби в доста науки и разчитате само на кураж и мускули. Тези, които го знаят, не ви го казват, защото по улиците ще стане страшно. Ще го разберете внезапно някоя петък вечер, когато банки и институции са затворени, и нищо няма да може да се направи. Ще имате два дни на безвремие до понеделник. Тези два дни ще са най-щастливите в живота ви, защото след тях ще започне ад.
80
2
 
6
 
! Отговори
Скептика преди 7 години
"Патриотите" внесоха закон за еФтиното пушечно месо!
79
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До LOLТи в кой свят живееш? Че НАТО и ЕС са постоянно във война с някой. То не беше Ирак, то не беше Афганистан - съюзническите армии са все някъде...
78
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казармата не е само да пуцаш с ,,Калашников",това може да го научиш и за 5 дена,за една модерна армия се изискват десетки,ако не и стотици милиарди,откъде тези пари,бре,пишман патриоти!?!
77
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Били в казарма, лежали и нищо не правели... Ами аз когато бях в казарма, не лежах, спортувахме постоянно, скачахме с парашути, стрелял съм с голямо разнообразие от оръжия, взривявал съм какво ли не, учил съм различни предмети. Ако е имало разложение, не е виновна казармата, а хората на които се е плащало там, за да обучават! Да, масово сегашното поколение са лигльовци.Човек трябва да види всичко, за да оцени нещата около него, свободата си, а не да се държи за полата на мама.
76
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КрайЩе разбереш, не след дълго, когато балона с който се рееш се спука.
75
4
 
6
 
! Отговори
Welcome To Chalgaria преди 7 години
Страната е *** и в букаваелн и преносен смисъл. Чалгата се лее навсякъде и по всяко време. Повечето населени места са мръсни и обрасли с трева. Ако към днешната простотии на младежите се добавят и тези която ще научат в казармата направо не ми се мисли.
74
2
 
7
 
! Отговори
LOL преди 7 години
Надолу някой даде пример с Турция или Сърбия че имали наборна армия. Човеко в тези държави войната е започнала през 18-ти век и още не е свършила, ще ни е яко ли всеки ден да пукат бомбите в центъра на София? Стига глупости това са най-жалките примери за развити държави в Сърбия с 20 лева като отидеш в Ниш си като милионер... Искаме да сме европейци, ама все към ориента гледаме за примери. То и ние 1980-та сме имали 157 000 души армия, тогава хубаво ли е било, да се редиш на опашка за банани?
73
1
 
1
 
! Отговори
легионер преди 7 години
Грешка, поста ми е адресиран до Анонимен 81.
72
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искаме референдум дали да е 2 или 3 години нека народа си каже мнението!
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хахаА знаеш ли ,,въшкарника",как хубаво епилира ?
70
4
 
2
 
! Отговори
легионер преди 7 години
До Анонимен 82. Плазмодий с плазмодий, ти не си в ред. С безперспективност ще плашиш. Плаши себе си отворко. Ти отсега си жив умрял, а който обича страната си, винаги е бил личност за разлика от амеби като тебе. Жалко че МЪЖЕ като Ботев, Левски, Бенковски си дадоха живота за такива като вас мишоци с прашки.
69
1
 
6
 
! Отговори
Бранник преди 7 години
А какво ще ги праим тези от третия пол. В далечната 1963 година излезе постановление всички обратни да бъдат освободени от казармата. В ротата ми беше най известния хомосексуалист в София Ваня Кочева и се отърва. Ама сега ще продължаваме да им нарушаваме правата или и всеки военен парад ще завършва с гей парад
68
4
 
6
 
! Отговори
Край преди 7 години
Виждали в България само кал смрад и прасета - демек ***. Къде живеете бе хора. Аз пък виждам София пълна с цветя и нови строежи, като тръгна по магистралата виждам жътва, слънчогледи и стада от шарени крави. Като стигна морето виждам много усмихнати хора по плажовете, деца със сладоледи и пояси. Мразачите сте повечеко в народа ни ама и това не е страшно. какви страшни страни има по света ... и не са далече от нас Ирак, Сирия Либия нигерия ...
67
10
 
6
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Каква казарма ви гони вас бе? На мамините синчета ще им се счупи маникюра, а и козметични салони няма да има за да се епилират. Пък и ще трябва да се научат да се справят сами в живота, без мама да им пере нааканите *** и да им готви вкусни манджички
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боце прати КАТаджии в Слънчака и събра един милиярд,зимъска,като ги прати и на Банско,може и космически кораб до Марс да изпратим(преди всички)
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А най-забавното е, че след 10 години тази умираща ***, ще е фалирала, пенсионерите ще са повече от работещите, и вие слепи, заспали националисти, които въобще си нямате на представа какво всъщност става и какво представлява една държава и как може тя да е развита и стабилна, ще се намерите в ситуация без перспектива за бъдещето, защото в момента вярвате, че вършите нещо смислено за доброто на нацията.
64
1
 
5
 
! Отговори
Развеселена преди 7 години
За неграмотните два пъти ще се охарчим.То и какъв ли смисъл има?Амебата си е амеба!
63
2
 
6
 
! Отговори
легионер преди 7 години
До Край Не разбираш ли на колко подобия на човеци им се иска България да я няма? Затова се промиват ежедневно и мозъците на младите ежеминутно. Чифутската схема действа навсякъде. Като превърнат младежта в желе, като си отидем и ние, които няма как да бъдем излъгани, целта им е постигната. Територията България им пада като зряла круша в устата.
62
3
 
0
 
! Отговори
Край преди 7 години
Един българин от страната-***. По добре да не беше се раждал.