Дрон засне сбогуването с Митко Цонев, превръща се във филм

Стотици гълъби излетяха от покрива на църквата "Св. Седмочисленици"
28 авг 2016 07:44,
56
Дрон засне сбогуването с Митко Цонев, превръща се във филм
Снимка: Булфото

Стотици гълъби излетяха от покрива на църквата "Св. Седмочисленици", а множеството хора, събрало се да изпрати в последния му път известния тв водещ и журналист Димитър Цонев, избухна в бурни аплодисменти. По молба на неговата дъщеря Десислава тази спонтанна реакция на почит и уважение към паметта на обичания новинар бе заснето с дрон и ще стане финалният кадър на филма, който тя подготвя за баща си, пише "24 часа".

С усилия, преодолявайки скръбта си, Десислава успя да вземе кратки интервюта от десетки негови приятели.

Димитър Цонев издъхна във вторник (23.8.) на рождения ден на сина си Митко и 6 дни преди своя рожден ден. Той така и не дойде в съзнание след масивния инсулт, който получи на 14 август, връщайки се със семейството си от почивка. Лекарите 10 дни се бориха за живота му. 

Още по темата

Точно в 15,30 часа на дългата опашка пред храма застана Симеон Сакскобургготски, говорител на чието правителство беше Цонев. Сред първите, които пристигнаха на поклонението, бяха министърът на културата Вежди Рашидов, президентът Петър Стоянов, политиците Михаил Миков, Сергей Станишев, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Ангел Найденов, Меглена Кунева, Даниел Вълчев, Татяна Дончева, Огнян Герджиков, Илиана Йотова, бившият конституционен съдия Георги Марков и др.
"Бяхме семейни приятели. Чух го от морето. Искаше да ме покани в едно от първите си предавания след ваканцията, да си говорим за култура, не за скандали. Уви... Научих за инсулта от съпругата му, изпрати ми есемес...", каза министър Рашидов.

По молба на семейството повечето от хората пристигаха без цветя, защото желанието на близките е това, което те са решили да отделят за букет, да бъде внесено във фондация на името на Цонев. Тя ще подкрепя млади таланти в журналистиката. "Зачитаме волята на роднините му, идеята им за фондация е добра, но има вътрешна необходимост да се прости със скъп човек с цвете", коментираха пред вестника опечалените, които държаха в ръце бели рози или хризантеми.

"Усмихвайте се, усмихвайте се! Това щеше да го зарадва", чуваше се през сълзи. Опашката пред църквата се виеше почти 2 часа. "Той ще бъде запомнен със своето човеколюбие, търпение и доброта. Митко бе човек за обичане Приемах го като брат. Хората се самоизяждат, хранят се със злоба. Него го хранеше добротата", каза колежката му Цветанка Ризова.

На 30 август, деня, в който той щеше да навърши 57 години, семейството ще събере тесен кръг приятели и вероятно тогава официално ще бъде обявено и създаването на фондацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Офффф айде стига вече бе?Кой беше тоя ?Какво пък чак толкова е направил?Слагач и агент на ДС.В нормалните държави такива не смеят да си подадат муцуните навън тука фондации на тяхно име ще правим.Митко та Митко, големия журналист.Бръсна си мустака за да покаже вярност към царя и после веднъж не го попита какво стана с 800-те дни, които обеща.***!
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами тогава всеки да вземе да направи филм за баща си със сигурност господинът не е единственият най-добър баща
43
1
 
6
 
! Отговори
Кеворкян преди 7 години
По молба на неговата дъщеря Десислава тази спонтанна реакция на почит и уважение към паметта на обичания новинар бе заснето с дрон и ще стане финалният кадър на филма, който тя подготвя за баща си, пише "24 часа".Абе вие нормални ли сте, бе ??????
42
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е чудно откъде пари за такава къща и такова обзавеждане. И 10-15 бона заплата да е взимал, не може да построи къща за над 1 милион.
41
1
 
25
 
! Отговори
SS преди 7 години
тъй наречената "журналистика" в България отдавна се е превърнала в слугинаж от най-долна категория. Народът и страната ни нямат НИКАКВА ПОЛЗА от такива, те не допринасят с нищо за напредъка, или хайде да речем, измъкването от сиромашията. Оправят си само тяхното положение. Та ДЦ не беше с нищо по-различен.Да припомняме ли гнусния опит за манипулация, когато като прескъпо платен "говорител на БТК" и царски глашатай ни убеждаваше по тв, че увеличението с 1 "стотинчица" не било нищо. Ама бе 17%
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лека му пръст на човека добър баща и дядо ,но няма ли за друго филми че за него просто професионалист който си е вършел работата Има друг филм за чието заснемане почти никой не знае и аз разбрах скоро намерете го в нета-"Армаган долината на смъртта " се казва.
39
8
 
24
 
! Отговори
9689 преди 7 години
И дъщеря му като него е жалко същество.Все пак бог да го прости но прекалиха.Тази ли е бившата снаха на Таков,ако е тъй напълно е сна.
38
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Недейте така, че Деса сега ще напише във фейсбук колко злобен и завитслив човек е българинът.
37
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във всичко това липсваше единствено обявяването на едногодишен национално-фондационен траур от близките на горкия покойник...Както и да е - да почива в мир!
36
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дрон се превръща във филм и то точно на погребението на Митко Цонев? Какъв късмет !...
35
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това вече прехвърля всяка разумна граница. Този шум и тази истерия ,подети от всичко дето е "вип" , включително и т. нар. журналистите, всичко това е стъписващо и кичозно, вече заприличва на комерсиално тв шоу. Оставете душата на човека да почива в мир. Поне сега!
34
5
 
29
 
! Отговори
НЕ Е преди 7 години
За първи път виждам Християни да се радват че е Умрял Човек ?
33
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това просто не е истина. Тая фамилия винаги ли си е била такава или напоследък съвсем загуби връзка с реалността.
32
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почина най-удобния журналист за всички управляващи.Нито един неудобен въпрос през целия му живот!Нито един!!!Но вече има стотици последователи.Лека му пръст.
31
5
 
60
 
! Отговори
лупи преди 7 години
Дъщерята, от толкова много ТВ участия, успя ли да отиде на погребението?
30
3
 
27
 
! Отговори
Отвратен преди 7 години
Мислят от къде да изкрънкат някоя хилядарка,БКП и БНТ/лична/ ще помогнат.Навиците скъпи и трябва да се подържат.
29
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега разбираме, че щерка му - Меркантилното Деси се кани да влиза и в Биг Брадър. Най-вероятно там ще изпълзват и заснетите кадри с дрона, ще се леят сълзи и сополи или пък ще се хили като ***... Но най-важното - ще осребри смъртта на баща си. Нали затова призоваваше хората да не носели цветя на поклонението на Цонев, а да превеждали пари в някаква фондация, която даже още не е учредена. Изобщо тъжна картинка
28
6
 
39
 
! Отговори
читател преди 7 години
Никога не се засрами че беше *** на мадридския козел.....парите измиват и изтриват всичко.
27
4
 
39
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Бе хайде стига, какво ме интересува, че е умрял? Каква е тази сензация, показност? Болни хора...
26
2
 
59
 
! Отговори
Втрещен преди 7 години
Това наистина ми дойде в повече. Това е ... гротеска някаква.