Алпинистът и екологът ведно: Благодарим на премиера и ВМА!

Бойко Борисов посети вчера Боян Петров и Андрей Ковачев
29 авг 2016 10:37,
37
Алпинистът и екологът ведно: Благодарим на премиера и ВМА!
Снимка: архив Bulphoto

Алпинистът Боян Петров и екологът Андрей Ковачев, които пострадаха на главен път Е-79 в Кресненското дефиле, благодариха на лекарите и медицинските специалисти от Военномедицинска академия за грижите, които полагат за тяхното възстановяване, съобщиха от здравното заведение.

Още по темата

Двамата пострадаха при катастрофа миналата седмица. Екологът и алпинистът броели прегазените животни на ГП-Е79, където трябва да мине и ЛОТ 3.2 на магистрала "Струма".

Към 11:20 обаче в района на Османска чешма, точно на входа на дефилето, румънска шофьорка удря мъжете, които оглеждали района. Единият от двамата бил изхвърлен зад 40-сантиметрова подпорна стена.

Двамата бяха докарани в спешния център на благоевградската болница в тежко състояние, но без опасност за живота. Андрей Ковачев бе с мозъчен оток, а Боян Петров с фрактури на ребрата и черепа.

Малко по-късно и двамата бяха преместени в София с реанимобил, изпратен по личното настояване на премиера Бойко Борисов.

Боян Петров и Андрей Ковачев благодариха и на министър-председателя, който вчера ги посети в Клиниката по анестезиология към ВМА.

Днес пациентите ще бъдат преместени в Клиниката по травматология, а очакванията са до края на седмицата да бъдат изписани.

По време на визитата си премиерът разгледа цялата клиника, като началникът на Военномедицинска академия генерал-майор професор член-кореспондент Николай Петров, д.м.н. го запозна с апаратурата, с която разполагат – една от най-модерните в страната.

Междувременно румънката, ударила двамата, бе пусната под парична гаранция от 5000 лева. Прокуратурата в Благоевград обвини 27-годишната румънка, която блъсна с колата си и рани тежко известния ни алпинист Боян Петров и еколога Андрей Ковачев.

Според обвинението тя не е контролирала непрекъснато управлението на моторното превозно средство и се движела с несъобразена скорост. Темида обаче не забрани изрично на жената да напуска страната ни, докато трае разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поклон пред великолепните лекари във Военна болница! Хора, които знаят и могат много! Безкрайно се радвам, че Боян и Андрей са оправят. Боян ще изкачи всички осемхилядници! Вярвам го и искрено му го желая!
30
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 7 години
И рече Той - да сте живи и здрави! Старият завет на ГЕРБ, писание 2016...Абе, не случайно Стоичков ги бие журналистите...
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кво, ако премиерът на страната лично не поръча да те премесят в София, си гниеш в селската болница и толкова. Това е пълно безумие. Би трябвало всички тежки случаи автоматично да се местят в болница, в която имат по-висок шанс за възстановяване, не му е работа на премиера да решава кой ще живее и кой не.
28
4
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Много простотия се е събрала в тоя сайт.Що сте толкова злобни.Вместо да се радвате,че са се отървали леко вие ги плюете.Като,че ли сте безсмъртни,и не се качвате на кола.Преди да пишете глупости,малко се поспрете и помислете.
27
3
 
4
 
! Отговори
Кон преди 7 години
В съдържанието не се споменава да са благодарили на Бойко. Лъже ли Боряна, като пише в заглавието обратното? И не просто обратното, но акцентира - благодарили са на Бойко преди да благодарят на лекарите! Този абсурд ме накара да прочета глупостите в статията. Не вярвам тези хора да са блюдолизци и подмазвачи.
26
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предвид че и двамата са против дивашкото застрояване, много ме съмнява да са благодарили на св. Боци Банкянски Тиквуний. Но както е казал народа "оди доказвай, че нямаш сестра!"
25
2
 
10
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Жалка история... Поне според заглавието. По-надолу не четох!
24
5
 
8
 
! Отговори
123 преди 7 години
До ДжоБРАВО!!! КАК ТАКА Г-Н ТИКВУН РЕШАВА КОЙ ДА ЖИВЕЕ И КОЙ НЕ!!!ПРЪКНАХА СЕ ОЩЕ ДВАМА МУТАФЧИЕВИ ЛИЧНО СПАСЕНИ ОТ Г-Н ГОСПОД БОГ ТИКВУН
23
14
 
17
 
! Отговори
мдааа преди 7 години
какви еколози - в България НЯМА еколози а само жалки изнудвачи. Не искат писти, не искат магистрали, не искат лифтове, а какво искат?! Всички да се катерим по дърветата и да пасем шишарки сигурно. Скапаняци
22
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че го има премиера да решава кой да живее и кой не....МЪЪЪЪЪЪКО, МЪЪЪЪЪЪКО.......На арменския поп няма ли да благодарят? Може някоя и друга молитва да е изчел, а те да не са разбрали.....
21
1
 
27
 
! Отговори
Лелееее преди 7 години
А тия от болницата в Благоевград, които са ги приели и реанимирали преди от пожарната да се обадят на ген. Петров във ВМА, кучета ги яли. Да не оценяваш кой ти е спасил живота е за съжаление.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"според обвинението тя не е контролирала непрекъснато управлението на моторното превозно средство и се движела с несъобразена скорост" - т.е. е карала със затворени очи или е пускала волана докато си слага червило?
19
4
 
27
 
! Отговори
Тиквократ преди 7 години
Естествено, че на премиера! То без него ни слънцето ще изгрее, ни земята ще се върти, нито растенията ще растат, нито дъжд ще вали, нито дори ще имаме сили да дишаме! Де що имаме, все е благодарение на премиера!
18
4
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Лично премиера,благодарим ти г-н премиер,ти си нашето слънчице,ако не си ти и твоето лично присъствие да сме хвърлили топа.Я стига,бе,че е президентска кампания разбирам,но не преигравате ли вече с този премиер.То това не е било и при Тодор Живков, не в социализъм в момента живеем в нещо повече от комунизъм ,благодарение на г-н премиера разбира се.Г-н премиер вчера кихнах,ще се застъпите ли за мене пред личния ми доктор !!!!!!
17
5
 
26
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Не знаех, че пожарникаря, покрай играта на футбол, работи и като диспечер в Бърза помощ и изпраща реанимобили. На приятели.
16
4
 
16
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Тези двамата сега ще бъдат настанени в личната къща на пожарникаря в Банкя и ще бъдат обслужвани лично от Него!
15
4
 
17
 
! Отговори
Зоната на здрача преди 7 години
Сега алпинизите и еколозите, ще трябва да спрат да пречат на строителството на магистралата, защото сами изпитаха на гърба си последствията от липса на нормален път през Кресненското дефиля.
14
8
 
19
 
! Отговори
Тези двамката преди 7 години
Благодарили са на Генералния секретар на ЦК на ГРОБ - другарят Тиквун Паша. Без неговата благословия в Боколенд не можеш да разчиташ на лекари и болници. Честито ви връщане на тоталитаризма. Но не си мислете, че ще получите сигурност и работа. При ГРОБ получавате само таталитаризъм.
13
1
 
10
 
! Отговори
асфсаф преди 7 години
генерал-майор професор член-кореспондент Николай Петров, д.м.н.)
12
5
 
21
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
А дали Боян и Андрей знаят, че са благодарили ведно на премиера?!?