На майките им писна: Всички сте изедници!

Посрещнаха социалният министър с бели престилки
14 сеп 2016 15:30,
87

Снимка: Dnes.bg

Всички сте изедници! Така майка на дете с увреждания посрещна поредните депутати, които се опитаха да говорят с тях на днешния им голям протест.  

Няколкостотин родители на деца с увреждания се събраха пред Народното събрание, за да поискат за пореден път увеличаение на помощите за отглеждане на деца с увреждания, които в момента са 240 лв. А също - и за финансиране и на децата с увреждания, навършили пълнолетие.

Още по темата

Протестиращите носеха черни балони и огромен плакат с надпис: "Не уврежданията убиват децата ни, а държавата".  

Родителите посрещнаха с враждебни реплики и социалната министърка Зорница Русинова, и депутати от ГЕРБ, и депутати от БСП. Те отказаха и да пратят свои представители в парламента, за да представят исканията си вътре.  

Въпреки че соцлидерката Корнелия Нинова обяви, че червените напускат пленарната зала, за да бъдат на протеста на родителите, тя не излезе при тях. Протестиращите посрещнаха враждебно нейните пратеници.

"Ние сме плод на вашия труд", извика по техен адрес мъж от протеста.  

Опитът на социалистите да кажат каквото и да е на родителите, удариха на камък. Хората не поискаха да ги чуят и те се оттеглиха.

Преди тях социалният министър Зорница Русинова също направи опит да им разкаже какви планове има правителството за тях, прекъсвана от враждебни реплики и коментари.  

"Почерпете се, детето ми стана на 26 години и е живо", насочи се майка с бисквити към министърката. Друга пък й обясни, че в министерството й нямат никаква представа каква е разликата между дете със Синдром на Даун и аутист.

Афектирана майка метна бяла престилка към Русинова и обясни, че не иска да гледа детето си с касапска престилка. В момента държавата дава помощ за родителите под формата на специални престилки.

В същото време министърката обясни какви ще са промените в подпомагането на децата с увреждания и техните родители.

"Всеки един родител или човек, който се грижи за дете с увреждане ще има възможност да прецени дали трябва да се наеме асистент. Има възможност те сами да преценят как ще разпределят средствата", каза тя.  

Русинова съобщи, че до две години ще бъдат изградени Дневни центрове за деца с увреждания.  

"Разбирам ви", каза министърката на реплика от майка. "Нищо не разбирате! Вие знаете ли какво е да гледаш дете със 109 лв. и 56 стотинки!?", отвърна й жената разтреперана и с насълзени очи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
9
 
! Отговори
Я гледай.... преди 7 години
Бойко направи голяма грешка ,като изтегли 16 милиарда заем. Сега всички като роднините на Гошка искат ли , искат.И два , три милиарда щяха да свършат работа., колкото всъщтност са реално изтеглени.
34
7
 
7
 
! Отговори
Браво бай ХОЙ преди 7 години
А помните ли когато викахте "кой не скача е червен"!? Ето сега ви управляват сини и никой да не ми пее, че ГЕРБ и ББ били комунисти. НАТО, ЕС и ционистите отвъд Големия Гьол, щяха да са го изритали с един Майдан, ако беше стойностен политик като бай Тошо! Тъй, че ходете си искайте парите от Черната Абезяна в бялата къща или кажете на ББ да хвърли един ултиматум на ЕС за кинти, както направи с газовия хъб.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До varg 43Щом виждаш врага значи си добре.:))))))
32
2
 
39
 
! Отговори
бг преди 7 години
Боко ще храни мигранти с парите на българските деца.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До varg 31Като Дон Кихот с мелниците ли? :)))))))))
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kuneva e nula ama milionerka
29
17
 
11
 
! Отговори
До 36 преди 7 години
90% некъдърници, необразовани мързеливци искат равенство с 10% образовани, културни хора - тоест да получават същите заплати и да имат същото качество на живот. Разликата е че това ако пак стане, трябва да затворите границите господа комунисти, защото тези 10% ще избягат и ще останете само с 90% некадърници и няма кой да им искара заплатата.
28
1
 
3
 
! Отговори
Do mai преди 7 години
V rbg ima ogromno kolichestvo medii...sem...vsiaka ot tesi maiki ima dostap do bg mediite - da se predstavi personalno i po adres i da razkaje i pokaje dokumentalno na bg narod kak se spravia s svoite trudnosti, kakvi sa neinite tzeli i mechti...bg narod e humanen i sastradatelen, otzivchiv i dobar...polojitelno ste nameriat po-dobri reshenia za bg maikite s uvredeni deca...mediite sa i zatova - da si spodeliat horata i da se podkrepiat...lubovta e velika sila...lubovta e rabota...
27
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато гледаме кой от коя партия е, ще ни доят кой както намери, не е ли ясно още? Трябват хора със съвест, а такива са само неуспелите в живота. Но вие търсите да ви управляват богатите, пък после ревете, че ви грабели. Ами те именно затова са успели в живота!
26
0
 
29
 
! Отговори
boby преди 7 години
""Разбирам ви", каза министърката на реплика от майка."Разбирала тя... Само човек, който има такова дете, знае за какво става дума, всички останали само "разбират"...
25
3
 
16
 
! Отговори
30 преди 7 години
Правителството е съставено от партийни членове на БКП или синовете и внуците им. Боко - член на БКП от 18 годишен. Дебелото Лиле внучка на член на ЦК на БКП, Цачева - партиен секретар... и т.н. Ако искаш да се бориш с комунистите, отивай пред Парламата при майките. Ама е ясно, че само тролиш. Може и да ти плащат за това.
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До зьМоже би сте прави е именно тези родители са си увредили децата, но поне не лъжат за разлика от *** които изкарват децата си инвалиди, епилептици и т.н. за да вземат още пари от държавата........Не ми казвайте че не знаете че една майка на 3 деца които са *** си докарват доход над 1500 лв без да работят именно чрез децата си.
23
13
 
19
 
! Отговори
ХОЙ преди 7 години
Същите тези дето реват сега преди 27 години не ревяха а виреха двата пръста и скачаха на синият от драгалевци на х.я! Защо не скачате сега ами ревете? Отидете в драгалевци при ония на който скачахте и рипахте и си искайте да ви върне социалната държава на ТОДОР ЖИВКОВ.Да обаче ТОДОР ЖИВКОВ го няма трябваше да го погребете нагоре със за.ника за да ходите сега да му го целувате. Даве ***!!
22
0
 
23
 
! Отговори
Темида преди 7 години
До всички недоволни коментиращи. Добре, че са електронните медии и коментарите в тях да си изливате гнева и недоволството ако ги нямаше може би щяхте да излезете заедно с майките на протест или да щурмувате парламента #1989
21
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
30-40 полицаи с палки и да ги смажат тия червени комунистки! Правителството гради България и народа подкрепя всичките му решения да ходят да прпотестират на пеевски и орешарски овци прости.
20
1
 
26
 
! Отговори
26 преди 7 години
Чукай на дърво, че не се знае. Може да си следващия с болно дете. Не ти го пожелавам, но го заслужаваш. То бива да си хейтър и празнодумец, ама ти мина границата.
19
3
 
28
 
! Отговори
Стига сте спали преди 7 години
Не може хем Тиквата, Съсела, Гоце, Доганя и т.н. да са милиардери, хем да има пари за болните деца. Просто не става. Затова мислете и като отидете да гласувате... наказвайте жестоко.
18
50
 
5
 
! Отговори
зь преди 7 години
Защо държавата е длъжна да поема отговорност за отглеждането на тези деца с увреждания, Те нямат ли си бащи. Или майките са наркоманки, пушачки и алкохолички които са спали наляво надясно безотговорно и са увредили децата си, като в последствие ги използват за да бъркат в джоба на всички останали...... Когато спонсорирате и награждавате един вид поведение ще получите повече от същото, ще получите повече деца с увреждания.
17
1
 
45
 
! Отговори
Хора събудете се преди 7 години
Докога българските политици ще хранят изедници-мигранти или както там ги наричат милозливо бежанци, а няма да виждат как страда българския народ - как няма детски градини, как няма пари за хората с увреждания, как мизеруват родителите ни. Срамота и грехота!!!
16
13
 
14
 
! Отговори
meri преди 7 години
В България няма държава. Бягайте и се спасявайте от тук както направиха най-умните !