Анкетата на Dnes.bg сочи: Балотажът на вота – неизбежен!

Ген. Румен Радев е фаворитът, следван от Цецка Цачева
19 окт 2016 16:22, Красимир Ангелов
67
Анкетата на Dnes.bg сочи: Балотажът на вота – неизбежен!
Снимка: Булфото, архив

Малко повече от 2 седмици остават до датата 6 ноември, на която ще се проведат изборите за нов президент на Република България.

Държавният глава Росен Плевнелиев реши отдавна да не се кандидатира и така със сигурност в началото на януари следващата година на негово място ще седне нов политик.

В разгара на предизборната кампания, но преди големите и реални дебати, екипът на Dnes.bg реши да се допита до своите читатели: Основните кандидати за президент вече са ясни. За кого ще гласувате? В традационната ни анкета, която няма претенции за социологическо проучване, участваха точно 15706 наши читатели.

Какво сочат резултатите?

Изненадващо или не, кандидатът за левицата за президент ген. Румен Радев се радва на най-голямо одобрение сред нашите читатели. Бившият шеф на родните ВВС събира подкрепата на 27% от анкетираните.

Основният му опонент – кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева, се радва на подкрепата на 14% от участвалите в анкетата. Така според допитването балотажът между двамата изглежда най-вероятен.

Кандидатът на Реформаторския блок и бивш министър от кабинета "Борисов-1" Трайчо Трайков се нарежда трети с 12% одобрение, а веднага след него е лидерът на ВМРО и кандидат на Обединените патриоти Красимир Каракачанов, който има 10% от подкрепата на анкетираните.

За кандидата на АБВ и бивш социален министър Ивайло Калфин готовност да гласуват за изразили 4% от хората, а с процент по-малко са тези, които искат да пуснат своя глас за Татяна Дончева от "Движение 21" и НДСВ.

Сравнително сериозна подкрепа събират още бизнесменът Веселин Марешки (5%) и колоритният Димитър Маринов-Пищова (5%). За бившият премиер Пламен Орешарски пък са готови да гласуват едва 1% от нашите читатели.

2% от участниците в анкетата изразяват своето желание да гласуват за друг кандидат, който не е сред сочените за фаворити.

7% от читателите ни ще отбележат спорното квадрадче "Не подкрепям никого", а други 3% отчитат, че ще гласуват само на референдума, но не и за президент.

5% от хората пък са категорични, че няма да гласуват при никакви обстоятелства, независимо, че вотът се води задължителен.

********************

Резултатите са от анкета на Dnes.bg сред читателите на изданието, проведена в периода 3-19 октомври 2016 година на главната страница на изданието. Данните нямат претенции за представителност, нито за социологическо проучване. Те се базират единствено на база гласуването на читателите в анкетата.

********************

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
Те БС(К)П са си компрометирани и без намесата на ГРОБ.
11
6
 
27
 
! Отговори
Цеца не ставааааа!!! преди 7 години
Радев мачка с подобен резултат в още няколко анкети в сайтовете. Явно това е резултата, а не този, който ни съобщяват "социолозите". Естествено, няма как да знаем колко фалшиви бюлетини са ни приготвили хората на Цецо, колко платени гласове ще има, коя партия ще даде повече, ДПС за кой ще даде гласовете си и т.н. Без измами Радев е Президент, но ние добре знаем, че в България управляващата партия винаги се възползва от властта и прави машинации.
10
0
 
11
 
! Отговори
112 преди 7 години
Най-лошото е че каквото и да се прави все ще имаме нещо за президент. Няма да ни се размине да останем без такъв. Защо наказателния вод не е 5 години без президент. Без това само по нова година изръсва по някоя смешка
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Radev e smel maj snae esizi u4il e v usa ima hubavo sem a i stoika na maj ne na mutra s podplanki i jiletki pod sakata si
8
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТРАЙЧО НЕ МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ НИЩО - ИЗБРАЛ Е ГРЕШНАТА ПАРТИЯ.
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как пък няма *** от днес бг да гласуват за любимеца на агент Гоце и ***, не съм очаквал повече.
6
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ГЕРБ ПРАВИ ТАЙНИ ПРОУЧВАНИЯ, РЕЗУЛТАТИТЕ СА УЖАСЯВАЩИ, ИСТЕРИЯ ТРЕСЕ БОЙКО БОРИСОВ. ПРАВЯТ КАКВИ ЛИ НЕ МАЙМУНДЖИЛЪЦИ ДА КОМПРОМЕТИРАТ БСП.
5
23
 
15
 
! Отговори
Трайчо Президент! преди 7 години
Трайчо Трайков е единственият нормален кандидат, както и единственият квалифициран от кандидатите за президент!
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Sa partiini sekretarki bkp koito se gordejst 4e sa komuniski ne tormosen ot bkp unijen 75 lv saplata sega 185 lv pensija saschto da se prebojadisvamk kato zazeva
3
3
 
29
 
! Отговори
Край преди 7 години
Това че Радев събира два пъти повече подкрепа от нафталинената ЦЦачева не ме учудва. Учудвам се, че въпреки тайната на вота някой все пак ще гласуват за жена на която и отива да бърка лютеница по пеньоар само защото им е наредено от ББорисов. Не бойте се бе мъже - той не може да ви види.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тея гласове, с кебапчетата, бирата и 50-те лева, как сте ги калкулирали в анкетата?
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да видим Буда Тиквоний дали е муж и дали си държи на думата?Той каза, че ако Цiцка не спечели на първи тур, си подава оставката.Така ли беше?