Ненчев обяви: Подписахме за 10 двигателя за МиГ-29

Четири от тях са нови, останалите - ремонтирани
62
Ненчев обяви: Подписахме за 10 двигателя за МиГ-29
Снимка: БТА

Вече е подписан договор за доставка на 10 броя двигатели за МиГ 29 - 4 нови и 6 ремонтирани, обяви военният министър Николай Ненчев.

Първите два ремонтирани ще бъдат получени до края на април 2017 г. Изключително съм щастлив, че с модернизацията на авиационната техника, за което има предвидени 400 милиона лева, се дава възможност ВВС не само да не се приземи, но и да продължи да работи и да се развива, коментира още Ненчев. Той добави, че двигателите ще бъдат доставени от българска фирма, която има необходимите лицензи и пълномощия за това от РСК МиГ. По думите му в най-скоро време предстои да се организира широко обществено обсъждане по отношение на придобиване на новия многоцелеви самолет.

Запитан ще търси ли финансов резерв за увеличение на заплатите на военнослужещите Николай Нанчев каза, че този въпрос винаги е стоял пред него и сега става негов основен приоритет. Той добави, че вчера е поставил отново темата пред Министерския съвет и изрази надежда, че с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще обединят усилията си за това.

Доставката на новите двигатели ще даде възможност за увеличаване на нальота на летателния състав, а с това и повишаване на тяхната летателна подготовка, за по-надеждно носене на бойното дежурство по ер полисинг и за участие в международни и двустранни тренировки и учения, планирани за следващата година, добави командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков.

Днес министърът на отбраната Николай Ненчев присъства на церемония по подписване на акт за сдаване и приемане на длъжността командир на 24-та авиобаза - Крумово. Със заповед на министъра на отбраната досегашният командир на базата бр.ген. Петьо Мирчев освобождава поста командир и става заместник-командир на ВВС. Той сдаде длъжността командир на военното формирование на бр.ген. Димитър Иванов, досегашен заместник-командир.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
10
 
! Отговори
ИЗВЪН преди 7 години
Пенсионерите и инвалидите няма какво да сложат на масата, те небето ще пазят ...от кого ? Да нахранят гладните и нуждаещите се (нямам предвид : "*** венци" ).Нарязаха за старо желязо ракетите, с които можехме наистина да се пазим, за да модернизираме сега...После ,младите били бягали. А защо да седят ??? Да бяха включили и този въпрос в референдума: искате ли или не да се метнат в нищото едни 400 милиона лева .Ще се върнааа ама на куково лято !
21
3
 
23
 
! Отговори
Ненчев... преди 7 години
Да те питам гусин Ненчев, като прецакахте руснаците и дадохте на Полша да ви правят двигателите сега като спечели Тръмпни смята да се оттегли от НАТО с тия 10 самолета ли ще ни пазите от Турция? Щото Ердоган открито си заявява, че ще си ни присъедини към Турция. А не чувам критикуващият Путин бълраски президент не чувам да коментира Ердоган.
20
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, като бяхме друзя с СССР, ни подаряваха чисто нови самолети, а сега САЩ искат да ни продадът трета употреба Ф16 на двойна цена, а ние пък сме им дали четири бази, без да плащат и един долар наем! Дупедавцииии!
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 19Русия
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А двигателите чие производство са?
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво това е хубава новина. Сина ми иска да е летец нека има на какво да лети.
16
0
 
14
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Тотална корупция.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Saschto sega predi balotaja kogo kupuvate naroda ne ectsp komunjagi
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новия президент, ще договори нови руски самолети! Без това пилотите ни са израснали с миговете и су-тата. За какво да купуват стари самолети от моргата в пустинята Невада?
13
1
 
0
 
! Отговори
РОСКО преди 7 години
До Анонимен: ЧЕТИ КОМЕНТАР 6 И СИ ОКЕЙ.
12
18
 
0
 
! Отговори
Евроатлантик преди 7 години
А двигателите по натовските стандарти ли са произведени, спазение ли са натовските стандарти при производството, провериха ли производеителя, щото сега не сме кои да е, сега сме членове на ЕС и НАТО, купуваме само прозведено по натовски и ЕС стандарти, иначе няма да ги взмем, в ЕС и нато има конкуренция и пазарна икономика, ще купим от конкурентите по-изгодно по натовски стандарти и по стандартите на ЕС.
11
1
 
17
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тоя *** попита ли новия главнокомандващ особено па когато иде реч за самолети май ще хвърчат перуки.
10
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев си тръгна именно заради тази криминална сделка с поляците за ремонт на двигателите на миговете. Защото беше заявил, че няма да рискува живота на пилотите, заради полските занаятчии. Които са виждали самолет само на календар!
9
5
 
5
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Но понеже предсрочните избори ще изпреварят обсъждането, най вероятно е да посрещнем 2020 като горди НАТО-вци с вехти съветски тенекии. С 400 милиона дето сте ги предвидили за "модернизация" може да вземете три Юрофайтъра. Или шест старички такива. Така ли ще постъпите, шегувайки се Ви питам? Не по вероятно ще бутнете тези 400 народни милиона за скрап под формата на Ф-16 двадесет и осма ръка, с комплект Библия и броеница за пилота.
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми те в седмицата преди вота ще свършат работа за цял мандат. Значи можело и да се работи. Но като се знае шефа им колко е лъжлив да вярваме ли?
7
0
 
6
 
! Отговори
един там преди 7 години
Българска фирма е, нали ти казаха! Ей, много напреднали сме били, не знаех- произвеждали сме двигатели за самолети, било то и по лиценз!
6
2
 
11
 
! Отговори
СОЛОМОН преди 7 години
ВЕЧЕ , ПОДПИСАХТЕ ЛИ ЗА МИГОВЕТЕ ? ДА , АМА Е МАЛКО КЪСНО -ТРЯБВАШЕ ДО МИНАЛАТА НЕДЕЛЯ ДА СЪОБЩИТЕ ТАЯ ДЕМАГОГИЯ.КВО СТАВА С АМЕРИКА -ОПРАВИХТЕ ЛИ Я ВЕЧЕ , ИЛИ ЩЕ НИ ЗАНИМАВАТЕ С НЕЯ ДО 20.00 ЧАСА НА 13.11. 2016 Г.-ТЪЙ ДЕ ,ДА НИ ОТВЛИЧАТЕ ВНИМАНИЕТО.
5
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами явно като си е тръгнал от армията Радев е спрял да пречи на развитието й!
4
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо даде на поляците 10 млн евро, да съсипят прекрасните самолети? Хората са казали: едно кило зърно да имаш, дай го на мелничар. А ти на тези пияни поляци с кривите ръце повери живота на нашите момчета.
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От къде ще ги купят двигателите, от Америка ли? Или са немски, немците правят добри двитатели, сега сме членове не ЕС, могат да ни дадат отстъпка като на партньори.