Мъртвите са си мъртви... Вдовицата върна 3-те бона на бащата на убиеца

Връща ги заради спекулациите, че била продала паметта на мъжа си
Обновена: 25 ное 2016 15:33 | 25 ное 2016 15:14,
110
Мъртвите са си мъртви... Вдовицата върна 3-те бона на бащата на убиеца
Корнелия с убиеца на мъжа си. Снимка: "Монитор"

Корнелия Петкова, вдовицата на Атанас Ламджиев, който бе една от двете жертви на катастрофата в Пловдив от 18 ноември връща 3000 лева на Младен Трайков, който пък е бащата на Любомир Трайков, станал причината за кървавия инцидент, отнел живота на Атанас и Виолета Стоянова.

"Връщам парите на Младен Трайков, защото много се спекулира, че съм продала паметта на Атанас за шепа сребърници. Тези обвинения ще повлияят психологически на трите ми деца", обясни вдовицата. Тя добави, че се отказва и от предложената от Трайков-старши месечна издръжка на децата, докато учат. "Остава единствено уговорката ми с Трайков да помогне, за да си намеря работа, с която да мога да издържам децата", уточни Корнелия на пресконференция пред медиите в Пловдив.

Още по темата

Тя благодари на всички хора, които са били съпричастни с болката и трагедията й, и са помогнали с финансови средства, храни и дрехи за децата.

"Да, простих на Любомир Трайков, водена от своите морални принципи и ценностна система. Прошката е най-голямата благодат и ценност за истинския християнин, а аз съм такава", каза Петкова.

Само преди ден тя прости на убиеца на мъжа си с думите: "Мъртвите са си мъртви!"

По време на срещата бизнесменът й помогнал с начална сума, така че вдовицата да си покрие най-належащите насъщни нужди към този момент. Сумата по искане на Трайкови е било решено да не се коментира, но днес стана ясно колко е - 3 бона.

На свой ред отговорникът за тежкото ПТП Любомир й разказал, че във фаталната нощ се връщал с приятели от заведение, където пил само две чаши вино. По зла случайност решил в последния момент да мине през бул. "Руски", за да си купи оттам бургери.

По време на емоционалната среща младежът признал, че понякога е пушил марихуана, но е бил категоричен, че във фаталната вечер на катастрофата е бил чист.

Корнелия плакала по време на срещата и обещала да срещне Любомир с трите й деца, като в началото да не им казва кой точно е той.

"Емоционално беше – той мен успокоява, аз него на свой ред. Изключително добри и съвестни хора. Всеки може да сгреши. Наско бе много добър човек и съм сигурна, че в никакъв случай не би искал да почерни живота на едно толкова младо момче. Животът е пред него. Пак казвам – мъртвите са си мъртви, има кой да се грижи за душите им", каза още вдовицата на Атанас.

Припомняме ви, че в 1:20 часа през нощта на 18 ноември с много висока скорост Любомир се заби с луксозното си "Ауди А7" в старото "Пежо 405" на Атанас Ламджиев. При мелето на място загинаха шофьорът на френската кола и спътничката му Виолета Стоянова, а общо 4 деца останаха сираци.

В много критично състояние в болница, с мозъчна смърт, е третата жертва на произшествието – 23-годишната Полина Караиванова. Единственият оцелял от пежото, който е бил без опасност за живота, е приятелят на Полина – Димитър Танов.

Само преди дни пловдивският окръжен съд пусна от ареста на свобода срещу 15 бона парична гаранция шофьорът Любомир Трайков. От прокуратурата протестираха това определение на съда, а заседанието на апелативния съд е следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако искате да помогнете предлагам да се съберат пари за да се помогне на децата на тази госпожа! Направете група сметка всеки да даде по 1 лев да и помогнем да излезе от трудния момент. Ако социалните и отнемат децата тредията ще е пълна! Всеки който има деца би дал всичко за тях! Ня я оправдавам но нека бъдем хора да помогнем!3000 човека по 1 лев правят 3000 лева не е невъзможно да се съберат!
82
0
 
2
 
! Отговори
Пламен Лилов преди 7 години
п.с.Да прощаваш не какво да е, а убийство.Ако на мен ми се случи подобно нещо" НЕ ДАЙ БОЖЕ" ще гоня убиеца до дупка до тогава до като и той не легне в гроба.Тази дама явно си има друг човек .Отврагително е и поведениего и с което иска да покаже колко е " ЧИСТА" ,едва ли не " МАЙКА ТЕРЕЗА".Слава Богу че Господ ми е дал жена с която мога да се хордея,и жена която не мислинпо ъози ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОСТАШКИ И *** НАЧИН.Надявам се един ден децата и да видят това интервю и да и поискат обяснение.
81
0
 
2
 
! Отговори
Пламен Лилов преди 7 години
Не разбирам защо толкова се шуми около госпожата " ПРОЩАВАЩА УБИЙСТВО НА ЛЮБИМИЯ ЧОВЕК И БАЩА НА ТРИ ДЕЦА КАЪОЛИЧКА" .Та нима няма и други такива случаи??? Хм... тази е голяма артистка обаче не знам защо е върнала пафите дали щото се е абарясала.че може да дръпне повече или защото " ЛЮБИМИЯТ СЕМЕЕН СЪЖИТЕЛ" не е толкова любим.На мен все ми се струва че май има друг " ЛЮБИМ" а това и е дошло като подарък.Аз не знам що за безумие е толкова бързо да ти мине че и да прощаваш не какво да е ,а убийст
80
2
 
2
 
! Отговори
да бе да преди 7 години
върнала ги е защото е разбрала, че като го осъди може да вземе не 3000 а поне 300000
79
2
 
9
 
! Отговори
Какво да кажа преди 7 години
Сбъркана ценностна система,и псевдо милосърдие.Любчовците,ще продължават да пишат трева,и да газят хора.Бащите им ще плащат,за лигавите 'дечица',а такива госпожи ще духат суполи,и ще си стискат ръцете с убийците на близките им.Това е територия.Абсурдостан обран бостан!Да живее България!
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ako go sadi moje nito pari, nito spokoistvie da vidi posle.
77
0
 
22
 
! Отговори
Застраховател преди 7 години
Гражданската е скъпа не заради огънатите ламарини, а поради факта, че обещетението за убит човек се води 1 милион лева !!!! Това на теория, ама на практика такива обещетения се плащат само, ако си утрепал чужденец. Българските корумпирани съдии масово отсъждат кръвнини по 50-100 хил максимум за убит български гражданин при ПТП. Застрахователите са доволни, съдиите също, а на народа лека му пръст
76
2
 
22
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
Браво, тоя голям артист, ще отърве всичко, само гледайте :)
75
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига с тая! Накрая да вземе, да му благодари, че утрепа мъжъ и!И да и тегли една пaтка и всичко пито платено!!
74
1
 
20
 
! Отговори
р преди 7 години
кви 3хил бе много тънко искат да минат тия, знам за случаи мои комшии ,шофьор блъсна и уби баща им ,наеха адвокат и жената на убития и децата му взеха повече от 100 000хил,
73
8
 
11
 
! Отговори
? преди 7 години
А КОЙ или КОя си ПОЗВОЛЯВА да дава съвети и да обвинява горката вдовица? Как може такова душевно вкаменяване?Вероятно е някоя дама, живееща охолно и "изтискваща " съпруга си за средства.Представя ли си да изпадне в положението на тази жена без средства и с три деца?Уважаема г-жо Ламджиева, не слушайте повърхностните хора, Трайков-баща нека да издържа децата Ви до завършване на висше образование и да Ви намери работа.Вероятно е духовен човек и по този начин иска ОПРОЩЕНИЕ от Вселената, за сторен
72
14
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
Само,че тоз баща отнема предимството на момчето и убива и други в колата.Да не забравяме главния виновник за тази катастрофа.
71
2
 
25
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Мила родна картинка - богаташкия син прави каквото си иска със скъпата си кола и смята, че е недосегаем. Претрепва една шепа хора и след една седмица си живее стария живот на свобода. Само този факт е достатъчен, за да избера Терминал2 и никога да не поглеждам назад.
70
0
 
3
 
! Отговори
Klet преди 7 години
Hm...dve jertvi ...i treta...jertva...v mozachna smart......kakvi burgeri?
69
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-жата е обикновена ***.Даже не е мериносова.
68
1
 
28
 
! Отговори
Да преди 7 години
Прошка ли!?Господ само може да прощава.Никога не бих ти оставила на мира,ако бях на нейно място!Щях да ги съдя до дупка и да подсигуря децата си-не да приемам 3 хиляди-бълха ги ухапала!!Момъка е глобяван десетки пъти за превишена скорост-това щеше да му е за урок за цял живот.Три трупа,а той в къщи!!Думи нямам!А то какво-жената му простила,тате ще го отърве с пари.Накрая сам ще се претрепе,дано пак няма други жертви!
67
4
 
17
 
! Отговори
Конкунарев преди 7 години
И аз бих му простил , ама да си излежи присъдата и то максималната.
66
7
 
47
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Г-жо Корнелия, за 3000 лв. ли продадохте паметта на съпруга си? Друг "роб", както само го определихте, няма да намерите, повярвайте ми. Три деца изключително тредно се издържат, дори да се скапете от работа! Колко ще ви плащат, ако работите - 400 - 600 лв. Аз имам три висши образования и едва издържам едно дете! Вашият съпруг е бил герой! Съдете ги до дупка, още повече, че имате възможност за един добър адвокат, пожелал да ви защитава безвъзмездно!
65
12
 
8
 
! Отговори
мая преди 7 години
До държава?не не сме доволни, просто не ни интересува проблема си е неин какво толкова разсъждавате вижте и вида ,,,,,,,,,,прилича ми на наркоманка
64
9
 
12
 
! Отговори
м сестра преди 7 години
До Анонимен да няма работа ли/ не има но всички ги мързи заради ниското заплащане, на никой не му се става сутрин от леглото, нали е математичка ,защо не е давала уроци поне? децата като са три какво от това, всички сме гледали деца и сме се борили, тичала съм и тичам и сега в две болници з аникаква заплата! не ми говорете глупости всичко е мързел, живота е борба , някои просто искат да си почиват! хич даже не ми е жал, да си намери работа като я гледам е повлекана от класа!