Мъртвите са си мъртви... Вдовицата върна 3-те бона на бащата на убиеца

Връща ги заради спекулациите, че била продала паметта на мъжа си
Обновена: 25 ное 2016 15:33 | 25 ное 2016 15:14,
110
Мъртвите са си мъртви... Вдовицата върна 3-те бона на бащата на убиеца
Корнелия с убиеца на мъжа си. Снимка: "Монитор"

Корнелия Петкова, вдовицата на Атанас Ламджиев, който бе една от двете жертви на катастрофата в Пловдив от 18 ноември връща 3000 лева на Младен Трайков, който пък е бащата на Любомир Трайков, станал причината за кървавия инцидент, отнел живота на Атанас и Виолета Стоянова.

"Връщам парите на Младен Трайков, защото много се спекулира, че съм продала паметта на Атанас за шепа сребърници. Тези обвинения ще повлияят психологически на трите ми деца", обясни вдовицата. Тя добави, че се отказва и от предложената от Трайков-старши месечна издръжка на децата, докато учат. "Остава единствено уговорката ми с Трайков да помогне, за да си намеря работа, с която да мога да издържам децата", уточни Корнелия на пресконференция пред медиите в Пловдив.

Още по темата

Тя благодари на всички хора, които са били съпричастни с болката и трагедията й, и са помогнали с финансови средства, храни и дрехи за децата.

"Да, простих на Любомир Трайков, водена от своите морални принципи и ценностна система. Прошката е най-голямата благодат и ценност за истинския християнин, а аз съм такава", каза Петкова.

Само преди ден тя прости на убиеца на мъжа си с думите: "Мъртвите са си мъртви!"

По време на срещата бизнесменът й помогнал с начална сума, така че вдовицата да си покрие най-належащите насъщни нужди към този момент. Сумата по искане на Трайкови е било решено да не се коментира, но днес стана ясно колко е - 3 бона.

На свой ред отговорникът за тежкото ПТП Любомир й разказал, че във фаталната нощ се връщал с приятели от заведение, където пил само две чаши вино. По зла случайност решил в последния момент да мине през бул. "Руски", за да си купи оттам бургери.

По време на емоционалната среща младежът признал, че понякога е пушил марихуана, но е бил категоричен, че във фаталната вечер на катастрофата е бил чист.

Корнелия плакала по време на срещата и обещала да срещне Любомир с трите й деца, като в началото да не им казва кой точно е той.

"Емоционално беше – той мен успокоява, аз него на свой ред. Изключително добри и съвестни хора. Всеки може да сгреши. Наско бе много добър човек и съм сигурна, че в никакъв случай не би искал да почерни живота на едно толкова младо момче. Животът е пред него. Пак казвам – мъртвите са си мъртви, има кой да се грижи за душите им", каза още вдовицата на Атанас.

Припомняме ви, че в 1:20 часа през нощта на 18 ноември с много висока скорост Любомир се заби с луксозното си "Ауди А7" в старото "Пежо 405" на Атанас Ламджиев. При мелето на място загинаха шофьорът на френската кола и спътничката му Виолета Стоянова, а общо 4 деца останаха сираци.

В много критично състояние в болница, с мозъчна смърт, е третата жертва на произшествието – 23-годишната Полина Караиванова. Единственият оцелял от пежото, който е бил без опасност за живота, е приятелят на Полина – Димитър Танов.

Само преди дни пловдивският окръжен съд пусна от ареста на свобода срещу 15 бона парична гаранция шофьорът Любомир Трайков. От прокуратурата протестираха това определение на съда, а заседанието на апелативния съд е следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
прошката е една от най знаковите божи заповеди , браво на жената , рядко се случват такива неща , предполагам че много трудно е стигнала до тази стъпка , не знам това момче дали е виновно , дали е било пило алкохол но в много случай щом има смърт в птп винаги другата страна е виновна , то не е желало това да се случи , просто съдба
42
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог е измислица за простолюдието, която да я утешава от липсата на правосъдие на земята.
41
0
 
3
 
! Отговори
Fery преди 7 години
Парата прави играта 😯😯😯
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То много евтино било да убиеш някой в България. 3000 лева, нищо пари. Как не са се заклали всички досега, не знам.
39
3
 
19
 
! Отговори
D преди 7 години
Тая съвсем е изперкала. Била му простила!!??? Още от репортажа, който гледах с нея ми направи впечатление, че се говори само за пари. Как сега като го няма мъжа й няма откъде да идват пари. Явно им е трябвал само за банкомат. Сега и пари взела и е отешавали взаимно с убиеца му! Пази Боже сляпо да прогледа!
38
3
 
22
 
! Отговори
Селянина преди 7 години
Егати стиснатите бизнесмени мамаиммръсна - очаквах поне 100 бона да й дадат на женицата те се бръкнали колкото харчат вечер на ресторант, затвор за тая *** убиеца да изгние в затвора
37
8
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 7 години
Трепи , който си искаш , всичко е за твоя сметка, след като се преродиш ще трябва много тежка карма да изкупуваш.
36
5
 
5
 
! Отговори
Справедливост преди 7 години
До АнонименАми да вземем да ти изтрепем семейството , а ти да ни простиш става ли ?
35
1
 
7
 
! Отговори
иво преди 7 години
За такива трябва смътна присъда
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
някакви глупости ми се струват в цялата статия.
33
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това вече е наистина християнска постъпка.Другите , които искат смърт,линч и изнасилване в затвора нямат нищо общо с тази религия, освен че само я срамят.Също така практиката показва , че затворът НЕ е начин за превъзпитание и дори убиецът да "лежи" там , това нищо няма да промени, дори може да стане по-лошо
32
2
 
8
 
! Отговори
Справедливост преди 7 години
И каква стана тя пак? Който има пари може да си ги блъска и да ги плаща после. А помните ли тая работа : Око за око , Зъб за зъб?
31
8
 
8
 
! Отговори
х преди 7 години
Тази е радикална християнка, фанатизирана християнка???
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3000 ne sa nito pari, nito kinti- oste pove4e levove.demonstrativno vrsta troikata i pod surdinka e izpekla 300 000
29
0
 
11
 
! Отговори
rr преди 7 години
Каква е тази валута бон? В коя страна се развива дейстивието?
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3000лв кръвнина е малко смешно.. Предполагам сумата е друга.
27
1
 
17
 
! Отговори
дедо гоше преди 7 години
няма да коментирам кой на кого простил и защо само искам да обясня какво е станало тук: заради големия шум, двете страни сами или посъветвани от някой решават че ще свикат конференция и ще обявят че жената връща парите. Така обществото трябва да се успокои спред режисурата, иначе реално никакви пари не се връщат...та те така...както се казва в БГ - всяко чудо за три дни и е толкооооова вярно и излитано!!
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не разбирам всичките ли сте наивници?На кого е простила?Може ли изобщо да се прости?Слепи ли сте, че са я купили???Ама тая "жена" се усети, че не тя, а прокуратурата ще го преследва тоя и там ще идат големите парички - за прокурорчета, вещи лица и съдии.А за немя...
25
15
 
23
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Милата женица!!! Трябва много да си силен и вярващ, за да простиш. Прекланям се пред тази жена!!! Бог да се смили над нея и децата й.
24
0
 
26
 
! Отговори
Teo преди 7 години
До Анонимен'Най-справедливо е убиеца да поеме грижите за децата докато поотраснат.Няма смисъл от затвори ако човека съвестно дава всичко от себе си те да живеят добреНо дали ще стигнем такова съзнание у хората...'A най-справедливо е ако наистина е осъзнал грешката си да полежи ефективно 2-3 години, защото не става вече въпрос за него, ами за обществото. Такива лек ета трябва да имат страх, че ако направят подобна беля няма да слушат любимата чалга някоя друга годинка. Това е превенция!