Надеждата за Хитрино: Поне една стая да оправим... да сме вкъщи!

Жители на опустошеното село пред камерите на Bulgaria ON AIR
16 дек 2016 11:00, Анисия Иванова
9
Надеждата за Хитрино: Поне една стая да оправим... да сме вкъщи!
Снимка: Bulgaria ON AIR

В кризисния център в Шумен продължават да се събират помощи и да се обсъжда това как да се помогне на пострадалите от трагедията в село Хитрино и те да се върнат към нормалния си начин на живот.

Кризисният център в момента е дом за 14 души, които живеят в него вече шести ден. Репортер на Bulgaria ON AIR разговаря с част от хората, които споделят, че не се чувстват добре, тежко им е и са притеснени за къщите си.

"Нямам дрехи, купих си от магазина, но пак не стигат", разказва жена от Хитрино. Тя е успяла да се върне до дома си, където е видяла щетите от инцидента. "Поне една стая да оправим, да си запалим печката и да сме вкъщи", надява се тя.

Жената е майка на студентка, притеснена е за плащането на нейното общежитие.

Друга жителка на Хитрино пък е притеснена за къщата си. "Врати няма, те са съборени, прозорците - навсякъде е отворено, изпочупено", казва тя.

"Какво ще се случи с къщата ни, като е отворена в момента", притеснено пита нейна съседка. По думите й не се страхува от кражби, защото има полиция, но заради атмосферните условия може да се съсипе водопроводната система.

Заместник-кметът по социалните дейности на район Шумен Светлана Маркова заяви, че в момента могат да поемат още шест човека в центъра. Осигуряват им топла вода, храна, а още в деня на катастрофата са дошли психолози от МВР.

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка:

IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Eemms преди 7 години
Sms topli li staiata, sms pere li, gotvi li, chisti li, gladi li, kopae li, pazaruva li, lekuva li...?
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С толкова събрани пари Хитрино трябва да стане рай,да ама не.Яко крадене ще падне.Този път искаме прозрачност за всеки лев или народа да хваща сопата!
5
3
 
3
 
! Отговори
до 4 ФАКТ преди 7 години
абе бoнак хOди се измии някъде че миришеш бе, те на такива като вАС все някой ви е виновен. Преди управлението на Бойко това село да не беше по-добре. Направо ще цъфнете всички и ще вържете сега като сменихте управлението, всичко е цирк бе а всички са актъори, а вие горките от публиката само крещите за някой в стил Левски или ЦСКА. Политиците ви се смеят заедно на сцената. Трябва изцяло нов метод да се съзаде на управление иначе оправия няма да има никога, набий си го в главата, ако имаш такава.
4
5
 
11
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
Днес Хитрино изглежда така след управлението на Бойко Борисов.След още някой мандат така ще изглежда цяла България !Затова напролет братя, българи, турци, арменци, роми, руснаци, западняци, евреи и други - опичайте си акъла и внимавайте Тиквата да не се върне пак на власт.Това вече ще е краят на България !
3
1
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Властта дойде, снима се, направи си евтин PR на гърба на отрудените хорица и ... си замина.Теглото на простолюдието в Хитрино тепърва започва.Селото е разрушено, къщите на хората съборени, без стъкла, без покриви ..Магазини вече няма.Училище - няма.Зимата е в разгара си, а най-студените месеци тепърва предстоят.Животните им гладуват и измират ...Странни обстоятелства "изискват" забавянето на спасителната операция и връщането на хората по домовете им. или поне това, което е останало от тях
2
6
 
11
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Абе нека първо да се оправи проблема с цистерните, да не се похабява газа и да се преточи, да се извози. А после да махаме цистерните когато може, по 1-2 на ден и така след Нова Година, може да пуснем хората да оправят къщите си. Който както иска така да си оправя къщата, да не им се месим, но всяко нещо с времето си.
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борето си има доста стай в Банкя.