700 лв. на ден, 8000 лв. хеликоптер... Акцията за Тодор – над 25 бона!

В сметките не влиза рискът за живота на спасителите
18 дек 2016 07:42,
178
700 лв. на ден, 8000 лв. хеликоптер... Акцията за Тодор – над 25 бона!
Снимка: БНТ

Операцията по издирването на мъжа, който се оказа жив и здрав, се оценява на повече от 25 хиляди лева, информира БТВ.

Търсеният в продължение на 4 дни от над сто спасители и доброволци по земя и въздух Тодор Владимиров се появи инкогнито в късния следобед в Карлово.

Още по темата
Той е имал застраховка, но тя ще покрие малка част от разходите. Тодор и придружаващите го спасители успяха да заблудят чакащите ги в продължение на часове на два различни подстъпа към планината журналисти.

"Държанието му в началото е било доста арогантно. Kато познава района, да се качи в един от тези дни на билото, невинаги е било лошо времето, да си включи телефона и да се обади от телефона и да каже: "Жив съм, бивакувам си тук". И нищо повече. Това са три думи”, отбеляза Христо Стаматов, началник на отряд планинински спасители, гр. Карлово.

В София се намира най-големият доброволчески планински спасителен отряд. Хората са имали готовност да се включат в издирването, ако се наложи.

Един от щатните планински спасители на "Алеко” е Асен Ангелов. "Вярвам, че всеки има право да направи каквото иска. Друг е въпросът до каква степен застрашаваш други хора в следствие на това, което може да се случи”, отбеляза той.

По груби сметки на Планинската служба поръчването на спасителна акция струва 90 лева, всеки ден в планината е около 700 лева. Летателен час на хеликоптера излиза около 8000 лева. В сметките не влиза рискът за живота на спасителите. Те настояват Тодор да плати.

По данни на Планинската спасителна служба едва около половината туристи си правят застраховка. Ако нямат, при инцидент сметката трябва да плати пострадалият, но поне 10 – 20% от издирвателните акции остават за сметка на службата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
11
 
7
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 7 години
Да плаща. ***!!
119
0
 
12
 
! Отговори
User преди 7 години
Тодор не е търсил помощ! Даже приятелката му не е подала сигнал!Онзи младеж от София, когото го даваха по телевизията, той бил подал сигнала!
118
2
 
2
 
! Отговори
Не говоря за това преди 7 години
До ivanХайде помисли малко! Не говортя да беше умрял, но ако отиваш на такава "разходка" и ти пука за ЖЕНА ТИ няма да се покриеш в планината, ще намериш начин да и кажеш че си ок! Ами ако беше пострадал някой спасиътел докато го търсят! Това поведение е безотговорно, да не говорим ,че беше доста нагъл по телевизията! Все пак не сме 15 век, можеше освен ГСМ и радиостанция да си вземе! На аверите да каже честотата и т.н.!
117
0
 
12
 
! Отговори
ivan преди 7 години
а ако беше умрял от кого щяха да искат тези пари.значи логоката е такава по добре човека да беше умрял така ли жив е ще си плаща *** държавата
116
2
 
1
 
! Отговори
shemet преди 7 години
Iskate da mi kajete che ako ne tarsqt nqkogo planinskite ne vzimat zaplati li? Ili puk taka narechenite dobrovolci vzimat pari kato tursqt ? Nqkoi luje za tia 25 000. Da plashta gorivoto na helikoptera i gorivata na mps tata det sa go tursili. Drugi razhodi razlichni ot ejednevnite nqma !
115
1
 
2
 
! Отговори
Еми който е викал преди 7 години
До онбашиятаАми който е викал да плати - в случая жена му и приятелите му!Т.е. пак до него опират нещата!
114
1
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
хубаво ама той не е търсил помощ, разни паникьори викат спасители за щяло и нещяло.
113
3
 
2
 
! Отговори
До гонките преди 7 години
До 1Дай да не прехвърляме от тема на тема! Само едно искам да кажа - на този отворко жена му ревеше ли по телевизията, че може да не е жив или не? Ревеше! Значи ще си плати! Да и е оставил съобщение и да се е свързал с нея! Приятелите интевюираха ли ги, и те казваха ли, че го няма и че може да е пострадал? Еми всичко е ясно, защото тези пари можеше да се използват за някой наистина закъсал!
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре бе, ако човекът има застраховка какъв е проблемът? И още нещо, по-добре в планината освен телефон носете и радиостанция, така поне ще имате сигнал.
111
1
 
13
 
! Отговори
1 преди 7 години
На този човек му се вменяват какви ли не вини, но никой не задава въпроси с какви пари се лекуват пострадали при разни гонки с автомобили, мотори и други търсещи адреналин?Може би, там всичко е безплатно?
110
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А управлението на Боце колко ни струва до момента, а, ьтВ?
109
0
 
7
 
! Отговори
съдия Дред преди 7 години
Колеги, дайте да се прехвърлим на новината за Светослав с ритника и да съдим малко и там. Прощавайте ако вече съдите там паралелно от "Случаят Тошко"! :)А после може да се прехвърлим в съдебен спор по Нова :)
108
5
 
11
 
! Отговори
до: 112 преди 7 години
Къде видя лъжлив сигнал? Хората са се обадили и са казали, че е отишъл в планината и нямат връзка с него. Телефонът му не отговаря и никой не го е виждал. Кое по-точно е лъжливото от всичко това да ни разясниш! И ти ли си м***л0умен, като спасителите, които по въздух и суша не са успели да го открият и то при условие, че е на едно място, не е мърдал от там и е с палатка. Това не са никакви спасители, а пълни некадърници, както очевидно си и ти същия, щом пишеш подобни глупости.
107
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търсенето на Сертов кой плати?
106
4
 
7
 
! Отговори
112 преди 7 години
сигналът е подаден на 112 ,за лъжлив сигнал и при реагирали екипи глобата е 20 000лв ,ако този е бил подготвен и не е бедствал подалият сигнала да плаща. Иначе всеки може дето се вика да ти прати пожарната у вас докато си на скарата на собствената си тераса и да разхожда по два автомобила.
105
2
 
26
 
! Отговори
спасете ме преди 7 години
Ако беше умрял нямаше да го карат да плаща нищо, а сега виждате...За друг път да знае, че в тази държава е по-лошо да си жив. И как тези "спасители" ще оправдаят парите, като не са го намерили, а човека е стоял само на едно място в палатка и то по маршрута. Май само имитират дейност и вземат държавни пари тези т.нар. спасители. А спомняте ли си за оня на Витоша с колелото? Цяла седмица го търсиха, а той до пътеката и колело на няколко метра от него. Баси "спасителите" дето имаме...
104
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
първо парите от КТБ, това не трябва да се забравя! Относно планинаря, не са го намерили спасителите, няма пари за тях!
103
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче и планът не сработи. Като стана достояние на СМИ, че го търсят всички предвиждаха поредната кървава история,обаче ГРЕДА!СЕГА РЕАКЦИИТЕ СА НАПЪЛНО НЕАДЕКВАТНИ. Оцелел да му се невиди, нема наУчно обяснение, затова да плаща!Сигурно има извънземен *** в мозъка, това устройва ли ви?
102
10
 
7
 
! Отговори
777 преди 7 години
Браво! А в същото време деца чакат скъпо лечение! Нека тези пари се удържат от данъци на Тодор!
101
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 134 Момък, с лихвите са вече 27 милиарда. Тоест и внуците ни няма да могат да ги изплатят.