Медиите виновни за директорските голотии! Синдикат: Достоен е!

Асен Александров бил достоен човек, доказал се като професионалист
12 яну 2017 16:10, Екип на Dnes.bg
220
Медиите виновни за директорските голотии! Синдикат: Достоен е!
Колаж: Dnes.bg

Синдикатът "Образование" към КТ "Подкрепа" категорично застава зад директора на 51-во Средно училище "Елисавета Багряна" Асен Александров, защото е възмутително публикуването, разпространяването и общественото компрометиране на един достоен човек, доказал се като отличен ръководител и професионалист. Това се посочва в становище от синдиката.

Още по темата

В него се казва, че "позицията, която Александров заема в обществения живот е такава, че с една гнусна публикация, независимо от всичко, което е направил досега, успехите, които е постигнал и авторитетът, който е изградил, може да срути целия му живот".

"Недопустимо, според нас, е грубото, арогантно и брутално навлизане в личното пространство на всеки човек с цел той да бъде унижен, унищожен и удобно отстранен, да стане жертва на политически игри и чудовищна злоупотреба със съвременните технологии", посочват от учителския синдикат, с председател Юлиян Петров.

"Страшното в този случай е безкритичното отношение на медиите към подобни прояви на компрометиране и смачкване на човешката личност. Ролята на медиите безспорно е да информират, но и да възпитават общественото мнение.

Въпросът е, какво точно казват на обществото медиите с тези публикации? Кой е източникът им? Разпространявал ли е този човек снимките с неморални или комерсиални цели? Каква точно е целта на медиите?", се пита в становището на синдиката.

И се отбелязва, че позорът, естествено се разпростира не само върху конкретната личност и личния му живот, но петното пада и върху училището, и върху системата на образованието.

Синдикатът "Образование" изразява своята увереност, че прокуратурата ще обърне сериозно внимание на този случай и ще въздаде справедливост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари