България – автогробище! Едва 4% от возилата са нови

40% са старци, ударили над 20 години, 2/3 – над 15 години
166
България – автогробище! Едва 4% от возилата са нови
Снимка: Булфото, архив

Масово колите, които се карат в България са втора ръка. Към края на 2016 г. броят на регистрираните нови леки коли - до 5 години, е едва 4,4 на сто.

Общо две трети са над 15 години, само 14 на сто - на възраст под 10 години, а 40 на сто - са абсолютни старци според европейските стандарти - на над 20 години. Това сочи официалната статистика, огласена днес от Борислав Цаков, председател на "Прес-Авто Клуб - България".

"Резултатът е, че страната ни се утвърждава като автомобилно гробище на Европа и очевидно това не притеснява никого", коментира той. 

Според него надежда дават все пак регистрираните през миналата година 2474 хибрида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
15
 
3
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Аз карам Ауди 6 2011 година, 190 коня, взех я на 186 980 километра за 25 хиляди лева, дизел, гори 6.5 на сто, ксенон фарове, електрически седалки и климатик с 4 зони.
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм пенсионер с 252лв пенсия и г-н Карадъйъ каза че ако гласувам за ДУПИСЕ ще ме уреди с Инфинити QX30 на лизинг. Щото много ми аресва и забележете - Тя не само спира сама тя и тръгва сама накъдето си сака !
33
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно, защо ли? А, може би заради феноменалните ни доходи от цели 300-400 Евро!
32
14
 
14
 
! Отговори
9 преди 7 години
Глупости в цяла Европа се движат както нови така и много стари коли,но разликата е в това,че извън България старите коли хората си ги поддържат-пример англичаните,а наще стари коли са за скрап,защото българите масово са мърлячи и безотговорни хора към всякакъв вид имущество,а и към др.работи.
31
8
 
6
 
! Отговори
художника преди 7 години
Имам един приятел, който си върна стария джип в една фирма и от там му смъкнаха от цената, като си взе последен модел на лизинг за 5г.. Договорката му с въпросната фирма е след 5г. да му дадат новия модел, като върне стария... пак за 5г. Така хем си кара вечно нов джип, хем не е негов, че да го мисли, хем и обслужването му е безплатно.
30
2
 
20
 
! Отговори
БАЙ Иван преди 7 години
До Анонимен 30Е ,дори и да се водят безработни все пак са дали пачка за нова кола дошла им от някъде т.е имали са доход ....Като няма як доход няма нова кола...Масово българина кара кола която е същата като дохода му...т.е мизернаа!
29
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПич, усещам, че четири хилки си виждал само по телевизията :) и пиеш кафенце от автомата на ъгъла за 30 ст.
28
4
 
24
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Моля замозванците да не ми ползвайте името !!!Не е нормално със средна заплата да не може да си позволиш елементарни потребности като почивка и нова кола на изплащане. Във всички развити страни с една средна заплата можеш да си вземеш апартамент на ипотека и нов автомобил на изплащане, а в България йок.
27
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип не ми е проблем да ви купя нова кола, на както казва по надолу един колега, безмислено да купуваш нова кола у нас с оглед на лошите ни пътища, а аз бих добавил и криминалния контингент
26
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новите коли са пълни ***, все искат да те убедят да си дадеш паричките за старо желязо, да раздвижваш чуждите икономики, ама българина не е толкова ***,да работи да си продава животеца за хартийки и след това да си купува старо желязо, защото такива били пропагандните реклами
25
3
 
17
 
! Отговори
Лесно е да обвиниш преди 7 години
До до 18: Много е лесно да обвиниш някой навън, а не да погледнеш нашите партийци. Българите ги държат нарочно бедни и за това си е виновна българската политическата класа. Иначе тя нямаше да е толкова голяма и богата.
24
18
 
9
 
! Отговори
опа преди 7 години
я треснете един хубав еко-данък на тия трошки па да видим.....или по-високи застраховки, защото риска от катастрифи е по-голям, както е на запад, де......не може куцо и сакато да кара какви да е трошляци....и да дишаме най-мръсния въздух съответно....
23
4
 
25
 
! Отговори
до 18 преди 7 години
ето ти си един типичен ***. на новината че сме автогробище---ти хвърляш венага кал по ЕС. Та ЕС ли е виновен, че наш,ти тикви крадат? че руснаците в комбина с местните крадци--надуват цените на горивата? че където и да се обърнеш вони на корупция и ненаказуемост?
22
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Франция въведе забрана за коли по-стари от 1997 . през 2020 като въведе западнаЕвропа забрана за колите с двигатели с вътрешно горене ще си карате таралясниците само по степите на изтока .
21
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък си взех малка градска количка, чисто нова и вече две години си я карам без всякакви проблеми. Преди това карах кола на старо и през месец-два ми излизаха непредвидени разходи за ремонти, сега знам кога какво плащам и съм ок. Не е чак толкова трудно да се вземе нова кола, въпрос на премерени и добре разчетени разходи. Също е важно да не се изхвърля човек на супер мощни и скъпи коли, а да се разпростира според възможностите си.
20
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БАЙ ИванНякои хора за безработни и пак карат чисто нови скъпи коли
19
2
 
45
 
! Отговори
БАЙ Иван преди 7 години
"България автогробище! Едва 4% от возилата са нови"....Не виждам нищо учудващо...В най-бедната държава в ЕС където масово неселението е притеснено, че януари е по- студен и се чуди как да си плати сметката за ток и парно карало 96 % стари таралясници..Щеше да е за учудване ако с 500-600 лв заплати караме чисто нови коли....
18
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТи си в графата с нови коли. До 5 годишни. За какво ти дават 4 хилки, като не можеш да пишеш и лошо четеш!?
17
7
 
39
 
! Отговори
Promo преди 7 години
е че как, 2010 си купих бмв 3ка на 10г. - за 6000лв., сега 2017г. бмв 3ка на 10г. - струва средно 10 000-11 000лв, а заплатата ми една и съща като тогава , как да си купя, , благодаря ти ГЕРБ !!!
16
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми с тия пътища, Вие какво искате да търкаляме из дупките по 50 хил лева, естествено 2-ръка до макс 10 хилки, кат' оправат пътищата тогава