Колко струва животът на едно 14-годишно момиче? 30 хил. лева!

Майка чака с месеци отговор от Фонда за лечение на деца в чужбина
18 яну 2017 18:00, Анисия Иванова
21
Колко струва животът на едно 14-годишно момиче? 30 хил. лева!
Снимка: Bulgaria On Air

Пореден абсурд с Фонда за лечение на деца в чужбина. Вече няколко месеца майка на дете с увреждания чака отговор за животоспасяваща операция. Колко струва животът на едно 14-годишно момиче и изплаща ли фондът задълженията си към болниците?

Години наред животът на Красимира Обретенова е една голяма борба. Борба за по-добър живот на 14-годишната й дъщеря. Пасионария е с множество увреждания, а от няколко години страда от тежко изкривяване на гръбначния стълб. И въпреки терапиите и надеждата заболяването прогресира.

Още по темата

"През лятото вече стана ясно че процесът се увеличава, тя започна да има проблем с дишането, с храненето и решихме да я оперираме. Всички специалисти, с които съм се консултирала, казаха, че операцията е изключително рискова – но пък няма алтернатива", разказа майката пред камерата на Bulgaria ON AIR.

А Красимира няма време за губене, затова решава да потърси помощ от фонда. Кандидатства, пращат консултант от фонда, който казва, че няма условия за лечение в България. И започва голямото чакане.

Впоследствие от фонда съобщават, че операцията може да се направи у нас, но до днес още се очаква финансирането.

Животът на 14-годишната Пасионария струва малко над 30 хиляди лева, а Красимира твърди, че от болницата, в която трябва да се извърши операцията, са й казали, че фондът дължи пари от месеци.

Директорът на фонда проф. Владимир Пилософ категорично отказа коментар и сподели, че Пасионария е медицински случай.

В същото време Красимира се лута между гнева и отчаянието си и се надява някой да разгледа поредната й жалба. Въпреки това обещава на дъщеря си, че ще намери сили да се бори с бюрокрацията докрай.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
важен е приноса преди 3 години
Прави впечатление че тази Анисия води една перфидна пропаганда на гърба на болката на хората. А тези иначе "загрижени" хора общо взето са доста безгрижни по отношение на своя принос към обществото.
И да, парите за саниране трябва да се умеличават за да се раждат повече и по-здрави деца!
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важото е, че парите за "саниране" се увеличават.Т.е, голямото крадене продължава с нова сила!
13
3
 
1
 
! Отговори
До аз да попитам преди 3 години
А ти полезен ли си за обществото как мислиш.
12
3
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Надявам се един ден да имаш деца, за да разбереш каква глупост си изрекъл/ла/ току-що.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз да попитам
Нивото на едно общество си проличава от отношението му към болните и слабите. Преди години в чужбина се чудех колко много хора с увреждания виждах, близките им ги разхождаха из парковете, водеха ги на разни развлекателни занимания. Това е защото държавата подпомага тези семейства, а не ония дето само се възпроизвеждат, без да носят никакъв принос. У нас хората с увреждания биваха захвърлени в домове, където им помагаха само и единствено по-бързо да се преселят в отвъдното.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да ги пишете тези неща по медиите, направо отидете при господин 'Аз', дето все дрънка 'аз това, аз онова'.

Капиш?
9
0
 
2
 
! Отговори
Джугашвили преди 3 години
Поеми таа тежка пропаганда....
8
2
 
16
 
! Отговори
Един преди 3 години
До 10
Аз съм дядо на такова болно дете, по твоето мнение трябва да го отпиша така ли?Дано никога не ти си случва.А че фонда не работи е факт,лично аз съм го установил, но и родителя има вина. Толкова ли няма телефони да вземе да звънне на тия БОкл уцИ от фонда, ами чака.Аз издъних телефоните и сега моето внуче се лекува от най добрия в света.Чакането и бездействието от страна на родителя е грешката.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато ТЪПИ бюрократи започнат да се правят на Господ и да решават кой да умира и кой да живее така ще е.
2 мил. лв. за саниране а за болните деца среден пръст.
Не степенувам кое е по важно, само искам да кажа, че в тази дуржава има пари за всичко. Щом има какво още да се краде и за децата ще намерят.
6
0
 
13
 
! Отговори
Бай Ристо преди 3 години
Ами пуснете една сметка тук ,който иска да даде пари отделно то фондове-мондове.
5
2
 
10
 
! Отговори
annybody преди 3 години
До Анонимен
Да бяхте понаучили българската азбука, би било по-лесно човек да контактува с вас - и от сърце ви подкрепям, че въпросната Агенция и въпросният Пилософ са просто кукли на конци, които папкат яко, затова пък смъртоносно. Имаме ли изобщо нужда от тях?Знаем ли изобщо - благодарение на тяхната добре ояла се бюрокрация и огромна администрация умираят хора - много хора, и повечето - деца.
4
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Директорът на фонда проф. Владимир Пилософ категорично отказа коментар и сподели, че Пасионария е медицински случай."
КАКВА НАГЛОСТ!!! Докога тези, които са овластени, ще гледат на нас като на "случаи", а не като на хора? Г.а.д.о.в.е.
3
18
 
11
 
! Отговори
gogo преди 3 години
Статията е пак тенденциозно написана. Първо това не животоспасяваща операция. Второ кофти е ама няма да се подобри с нищо ДЦП -то на това дете , голяма мъка и за родители и близки.
2
11
 
23
 
! Отговори
Money for nothing преди 3 години
Аз пък искам най-накрая да се направи регистър с резултатите от леченията в чужбина и похарчените суми. Рекордьорът, който познавам живя 6 години при много ниско качество на живот, но имам и познати, които за 3-4 месеца починаха. И не защото диагнозата им е била сгрешена тук, а защото някои неща и с пари не се лекуват.
1
3
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но за санирането, което ще се извърши от наши момчета по безумен начин и с отвратително качество, пари се намериха немедленно и безпрекословно