Гробът на Левски – в "Позорни гробища" - Кюлюците?

Мочурливо е, лесно се копае, спекулира криминалист
Обновена: 10 фев 2017 13:45 | 10 фев 2017 13:40,
98
Гробът на Левски – в "Позорни гробища" - Кюлюците?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Гробът на Васил Левски се намира в градинката срещу Софийската математическа гимназия, близо до Сточна гара. Това разказа в предаването ДНЕС криминалистът от Военна полиция подполковник Венцислав Радков. Според него Апостола е погребан в т.н. "Позорни гробища" - Кюлюците.

Подполковник Радков разказа, че Левски е бил обесен във вторник. Бил е полумъртъв, когато е качен на бесилото,  заради травмите при залавянето му. Обесен е рано сутринта, когато всички са спели. А след като никой не прибирал тялото му, то е взето от роми и погребано на мястото, за което говори криминалистът. 

До изводите си стига от книгата "Осъден ли е Васил Левски" на Здравко Даскалов. В нея пише още, че тялото на Апостола е пренесено от цигани до блатиста местност.

Разследването на Венциалав Радков е показало, че това е мястото около градинката до Софийската математическа гимназия.

"Градинката е точно такова място - тук има водосбор, почвата е мочурлива, лесно се копае", разказа криминалистът пред Bulgaria ON AIR.

Венцислав Радков обясни, че теорията му е обсъдена с учени, които го подкрепят. Необходимо е да се направи теренно проучване на мястото и всички открити човешки останки могат да бъдат сравнени с генетичния материал на близките на Апостола, смята още криминалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
57, А аз да ти задам един друг въпрос: ти не искаш да си българин по времето на Борис първи а живееш в България? Ми много ясно че като искаш да живееш в България ставаш българин. Правиш ли разлика между двете, бе до.битък?
47
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука има хора възхваляващи Османската Империя и руснаците били виновни че ни освободили.И Защо в тази хубава империя обесиха Левски,и без поп и без гроб,нали е било такова прекрасно съвместно съществуване?А Местанковци защо??
46
7
 
10
 
! Отговори
1453 преди 7 години
"А колко българи са изклани от турците за 500 години? А колко са потурчени с насилие?"Задайте си и един път въпроса, българите как са приели християнството?Чувал ли си за Борис 1, който не се покръсти, какво е ставало с него?
45
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
52 Бг, ако го кажеш това, че турското робство е било по-малко пагубно от руското присъствие у нас на някой от град Батак и ще те обеси на първия стълб!
44
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
BG, ***, колко българи са убити от руснаци за 45 години руско според теб робство? А колко българи са изклани от турците за 500 години? А колко са потурчени с насилие? Така като пишеш май и ти си потурчен ***!
43
4
 
3
 
! Отговори
А преди 7 години
...по всяка вероятност са хвърлени в Искър. Дори Ванга казва да не се търсят костите на Левски, защото те са под вода.
42
4
 
3
 
! Отговори
А преди 7 години
Тук, както винаги и по всички теми, е пълно с коментиращи, които два реда не са прочели по съответната тема, но дават експертни оценки и заключения.Ако бяхте чели трудовете на големите изследователи на Левски, един от които е Николай Хайтов, щяхте да знаете, че Левски е обесен пред 3 попа, понеже е бил дякон и турците се съобразяват с това. След това Левски е погребан в църкавата света Петка, която е била където сега е подлеза пред ЦУМ, от ботев четник. След това костите му са изровени и...
41
6
 
13
 
! Отговори
88 преди 7 години
Абе 48...ти изобщо знаеш ли си историята на страната ? Русия след като е разбрала че България няма да и върви по гайдата е била против Съединението...от Санстефанския договор самите руснаци са се оттеглили...а българите са били мнозинство навсякъде в пределите на Санстефанска България...много си зле рус-офилче
40
0
 
8
 
! Отговори
Действай преди 7 години
Не разбирам какво лошо има в това да се провери тезата... просто да сканират за кости и да ги изследват. Който иска намира начин и го прави...
39
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип в София българите са били малцинство.В Пловдив и Варна също,както и навсякъде по морето.Бургас не е съществувал.В цяла Източна България българите са били по-малко от общия брой на другите поданици на султана.Затова на Цариградската конференция Англия държи да има 2 Българии-Западна и Източна,за да може Източната с малкото българи да си е турски вилает.Русия не се съгласява,побеждава Турция и създава Голяма СанСтефанска България за ужас на Англия и Австро-Унгария.Плюйте сега по Русия!
38
17
 
2
 
! Отговори
Левскар преди 7 години
Левски е безсмъртен, защото футболен клуб Левски ще е вечен! Само Левски!
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не забравяйте и друго- продажникът Марин Поплуканов е прадядо на един друг продажник- Андр.Луканов,чието прислугване на съветските "хора" бе станало пословично! Те затова наредиха той а не друг да раздава куфарчетата с пари,измъкнати от нашите спестявания!
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, ги отдолу хубостниците . Пак се ядът на комунисти , гербери, русофоби, русофили ..и така докато това злобно и предателско племе се самоизяде .
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гарване и ти птицо проклета на чий гроб тъй грозно грачиш Тук има още хора, които не ги интересува къде е гроба на Левски ...Тъжно ...и преди ги е имало такива и сега са мнозинство .
34
7
 
6
 
! Отговори
До Анонимен33 преди 7 години
Ние Българите не сме страхлив и слабохарактерен народ- вие комунистите сте такъв народ! Народът върви натам,накъдето го подкарат властите: ако властите са железни патриоти- народът става железен патриот но ако властите са продажни бо-кл-уц-и,народът също става като тях! А какви да са ни властите- това го определя Москва- не го определяме ние!
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
38 - това с църквата св. петка е една голяма измислица.....целта бе да се постави една надгробна плоча и да се вземат 30 000 лева от двамата сина на Хайтов. хайтов чак до Тодор живков е ходил за да оказав натиска, че точно там е натиск инаеч ИСторическия и Археологическия институт като никога са на едно мнение- гробът НЕ Е ТАМ.Сведенията на хайтов са от типа "една баба ми каза"
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по Кръстю отдавна го оправдаха историците, дори са го карали да се разписав турците, истинския виновник е другия поп, който на всичкото отгоре е обвинил поп Кръстю. левски е имал огромно доверие в поп Кръстю.
31
4
 
13
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Човекът е прав, макар че казаното е много кофти за нас дето се пъчим, че сме патриоти .. Левски е обесен и никой от тогавашните общинари не е желаел да се докосне до него за да не бъде обявен за "враг на падишаха" и да си загуби службичката ...познато нали! Тогава ци_гани го закопават /срещу някой грош сигурно/ в позорните гробища-там са заровени престъпници, дом. животни и хора поразени от мълния, после обаче го откопават и препогребват в църквата, за която пише Н. Хайтов.
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИГнатиев като цяло има много негативна роля нашата история, бил е против създаването на българска църква защото няколок десетилетия е с Гръчката църква. ЕДав когато осъзнава, че няма да се предадем и създаваме Унитиарна католичесак църква отвличат руснаците Йосиф соколски и Игнатиев сменя позицията си. готвели са го за генерал -губернатор на Румелия. Срамно е че имаме булевард на негово име.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с този гроб, всеки го поставя където си иска. И този исак да се постави накакав плоча и да гушне 30-40 000 лева като Хайтови.