Погват децата на губертчиите. В какви условия растат?

Експерти обясняват, че това са "деца в риск"
14 фев 2017 07:07, Петя Славова
92
Погват децата на губертчиите. В какви условия растат?
Снимка: архив, Булфото

Хайки от социални служители, психолози и общинари тръгват през март по училища и детски градини, за да броят децата на гурбетчиите.

Целта е да се изясни колко хлапета живеят при баби и дядовци или при роднини, докато родителите им работят в чужбина.

"Ще обследваме и при какви условия се отглеждат тези деца и от какво се нуждаят семействата им", обясниха от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Социалните са категорични, че хлапетата на гурбетчиите попадат в графата "деца в риск", пише "Монитор".

"Факт е, че има общи характеристики между тях – понижават успеха си в училище и дори напускат образователната система", твърдят експерти от отдел "Закрила на детето".

По данни на фондация "Партньори - България" над 267 000 деца са поверени на грижите на баби и роднини, докато майките и бащите им се трудят зад граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Целта е да се изясни колко хлапета живеят при баби и дядовци или при роднини, докато родителите им работят в чужбина."Не съм ходил на детска градина, благодарение на което съм по-човек от всички останали!"Факт е, че има общи характеристики между тях понижават успеха си в училище и дори напускат образователната система", твърдят експерти от отдел "Закрила на детето".Отново пълни глупости! Децата, които не бяхме ходили на детска градина бяхме само отличници, добре възпитани, по-способни!
54
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прогонихте родителите сега е ред на децата . Бял ден да не видите изедници.
53
0
 
19
 
! Отговори
Дали е възможно преди 7 години
Някои богати бездетни семейства да са си платили на когото трябва в т.н.Агенция за закрила на детето за да предизвикат проверки и прилапат здраво българче, с хубави гени по причина "родителска безотговорност"? Тази практика е широко разпространена за "запад". Събират се разни "специалисти", психолози, психиатри и прочие, решават, че родителите не се грижат добре за детето, отнемат го в полза на държавата и го пращат в приемно семейство, които случайно се оказват много богати, но без деца.
52
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та какво им е на бабите и дядовците.Да не са прокажени.И при соца бабите си отглеждаха внучетата.Това си е българска черта.Та при баба винаги е било много хубаво.Всички пазим тези сладки спомени в сърцата си.И ни топлят,когато грижовната държава ни гони с пръти навън
51
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фа саздадът условия хората да не ходят на гурбет, а да си гледат децата. Никой не е тръгнал от лесно в чужбина.
50
0
 
28
 
! Отговори
Ala-Bala преди 7 години
Не са заминали от хубаво.Избягали от мафиотското управление на родината си. От рекета на държавата си, която не чувстват своя!
49
0
 
16
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Българските граждани в чужбина / ухажвани толкова много от нашите пишман-политици, за да гласуват по избори отново за тях/, работят най-престижните професии, живеят на "мед и масло" в разкошни жилища, нарочно не прибират децата при себе си и като спят се завиват само с родопски китеници и губери!! За това се наричат " ГУБЕРТЧИИ "!! На социалните им е дерт,че не могат да вземат всичките пари на родителите им и .. и търсят начини! Тези близо 2 /два/ милиарда пари - пари ли са, като са в чужд джоб?
48
0
 
33
 
! Отговори
Някой преди 7 години
И като толкова ви е грижа за децата - Първо спрете тоталното рекламиране на педeрacтиятa, продажбата на наркотици, така също и продажбата на алкохол и цигари на непълнолетни, също така и анархията в училищата и здравната система, и чак тогава вече търсете "под вола теле"!!!!!!!!!
47
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак уникално тьпо заглавие - алоууу "погвам" означава подгонвам, преследвам, пъдя, пропъждам и т.н.
46
0
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Тези от социалната комисия се чудят каква глупост да измислят за да отчитат дейност,че работят.А може и друго да имат предвит за това,че децата и бабите и дядовците изнемогват ще има помощи естествено за тези които си платят.Така е при почти всички комисии в България, отчитат работа и си прибират и комисионни.
45
0
 
7
 
! Отговори
Мечка преди 7 години
Мерише на помощи.
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До обидения гурбетчия:Родителите ти щом са инженери, значи са достатъчно интелигентни и можеха да работят 100 различни неща и да са до теб с по-малко средства! Много са хората, които не работят по специалността си. Това е лукс в днешно време! Каккто и да е, все ми е едно, не се обиждай, но като се жалваш по форумите, очаквай и обективни отговори от хора, които не те познават и не са пристрастни!
43
0
 
23
 
! Отговори
Агент Петър преди 7 години
Плана за затриване на българите като нация върви успешно.Изгонихме родителите,а сега ще приберем децата им в лагери.Скоро територията наречена България ще е свободна за предоставяне на господарите.
42
0
 
14
 
! Отговори
Varnenec преди 7 години
До Good Save the Queen Не всеки има възможност да си вземе децата.Зависи,какво се работи и в какво се живее на квартира.Гледай ,,Народ под наем'' и ще разбереш защоhttps://youtube/watch?v=wNDOKyuIg9Y
41
1
 
24
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До местенПрав сте разбира се! Единственият риск в който се намират тези деца - Това е рискът от затлъстяване. Аз си спомням когато съм ходил при баба си и дядо си (бог да ги прости че са покойници отдавна), какво беше! Това мекици, палачинки, какви ли не курабийки, торти и други сладкиши.... Нямам думи! А тези търтеи които дремят по бюрата си в държавните институции се стремят по всякакъв начин да убедят обществото че има нужда от тях.
40
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 7 години
До АнонименДостойно заплащане?! Синдикати и работодатели са се обединили около идеята, че те трябва да определят минималната работна заплата! Че държавата не трябва да им се меси! Ха познайте какво ще стане?! Край на растежа! При възможност - намаляване! Не, че държавата много я вдигаше - но, поне от време на време - преди избори - се вдигаше! Абе това временно правителство какво е решило?! Да унищожи всичко хубаво, което е постигнато до сега?! Що не се кротнат! Само избори трябва да проведат!
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представям си какво ще стане накрая - ще изгорят обикновените хора, които са отишли да си изкарват прехраната, а шведите пак ще минат метър. Лесно се прави социално проучване на нормално семейство - звъниш, отварят, отговарят, после чиновника си пише доклада. Ама в катуна не смеят да стъпят, там ще има сехс, бокс и насъскване на кучетата.
38
0
 
29
 
! Отговори
Мари преди 7 години
Вместо да обследват децата, да направят така, че да не тръгват родителите от България!!! Пълни безмислици!!!
37
0
 
27
 
! Отговори
Кандидат гурбетчийка преди 7 години
Хлапета на гурбетчиите били попадали в графа "деца в риск"... Хм... Че то всички в Абсурдистан (България) сме в риск.
36
1
 
22
 
! Отговори
d преди 7 години
Поредната"порция"глупости!