Хазяинът на сирийците в Елин Пелин: Кичим се, а сме злоба!

Човекът, при когото живеят сирийците, не би ги изгонил
15 фев 2017 11:30,
179
Хазяинът на сирийците в Елин Пелин: Кичим се, а сме злоба!
Къщата, в която живеят Фатима и Фахим Снимка: bTV

Дни след напрежението в Елин Пелин срещу семейството сирийски бежанци ситуацията в града изглежда спокойна. Kакво обаче смята хазяинът на Фатима и Фахим? Той е категоричен, че при никакви обстоятелства не би ги изгонил от дома си.

Още по темата

Семейството на Фатима и Фахим обаче не беше в къщата в Елин Пелин, в която живеят от август.

"Хората са кротки, спокойни, живеят без проблеми. Наемът не им е скъп, може и без пари да ги задържа. Все пак ние сме българи, християнски народ. Кичим се с това име, а иначе сме злоба и омраза. Може ли такова нещо?", възмути се хазяинът Петър Паунов пред bTV.

Петър казва, че не е имало оплаквания и от съседите на Фатима и Фахим.

"Всички се притесняваме, защото не ги знаем какви са. Може да са много добри, но може да излезе и друго", каза Марина Георгиева - жител на Елин Пелин.

"Аз горе-долу ги приемам. Бил съм зад граница 9 години и знам какъв е животът на имигранта", каза Петър Петров.

Aдвокатът на семейството Николай Хаджигенов подчерта, че отказът на кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов да регистрира семейството в града е незаконосъобразен.

"Действията на кмета спокойно могат да се изтълкуват като престъпление, защото той има законови задължения, които отказва да изпълни. Това е от правна гледна точка", отбеляза той.

Самият Симеонов отново повтори тезата си, че защитава интересите на хората от Елин Пелин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
EDIN VAPROS NA KOITO NE MOGA DA SI DAM OTGOVOR: DOKOGA TEZI MISLIAT DA NI PRAVIAT NA TAPANARI ? DA IDAT V KATAR,OMAN,BAHRAIN,QUWAIT, S.ARABIA ! DA, AMA TAM NE GI ISKAT I ZATOVA GI IZPRATIHA V EVROPA, DAJE I GI SPONRORIRAHA S EDINSTVENATA IM ZADA4A- DA NI PRETOPIAT, AMA TAKIVA KATO TOZI HAZAIN NE VIJAT PO-DALE4E OT KRAIA NA NOSAT SI. GERMAIA GI POKANI, A NE BULGARIA.
17
19
 
12
 
! Отговори
бъдете човеци преди 7 години
Прав е хазяина ,чета мнения тъ.пи под статията!!! Не се ли виждаме какви сме кло.шари , нас държавата ни се опразни без война .......не ми се мисли колко народ ще остане тук ако се сбием, жалка работа!!!! Доста четох за Сирия , и смятам че е била в пъти по уредена от нас, но благодарение на "братята" американи...това е сега!!
16
5
 
15
 
! Отговори
Царъ Иван Шишман преди 7 години
Пак ще трябва да стягам войската. В бой да го поведа мила моя майно льо за българско име.
15
7
 
35
 
! Отговори
БЕЗ МИГРАНТИ!!! преди 7 години
Тези може да са добри хора, но един път дадеш ли път на "мигранти",другите ще последват като лавина.Новите навлеци няма всички да са добри и миролюбиви.След някоя друга година ще се наплодят и ще ще почнат да вият за права и всичко ще е под идеята на исляма.ПРАВ Е КМЕТЪТ!!!Не мога да разбера защо не се установят в Турция или друга мюсюлманска държава/там е по-близко до техния живот/, а са се заинатили да са тук- има нещо лъжовно в цялата работа. БЪЛГАРИЯ ДА НЕ ОТСЪПВА!!!
14
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интегрирахме ли *** ?От 80-те години се мъчим да ги интегрираме.Спряха ли да крадат?Спряха ли да убиват?Само станаха 3 пъти повече, а българите се стопихме на половина
13
11
 
9
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Проблема не е нито сирийски нито български той е на т.н. демократична общност която с леко наметката овча кожа се опитва да прикрие вълчи нрав.На грабеж разрушения и войни.Ние сме заден двор в който да се хвърлят остатъци от кървавия пир на капитала.А защо е така?!Защото в Москва ни продадоха нас и собствените си народи.Оставиха ни без минало и бъдеще за сметка на мизерно настояще.
12
17
 
10
 
! Отговори
Мех преди 7 години
*** работа - ако бяха богати араби-инвеститори, щяха да се скъсат да им лижат пърдялника, но понеже не са - не ги щат.
11
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пъл 'за' да се спре регистрацията на балкански слугинаж в Европа, с вековен опит в чуждо робство, и свое му - на простотията си. Всичката българска сг.. да бъде екстрадирана от Европа и света! Мизерници
10
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на хазайна.Все още има здрави клетки в болния ни организъм.Има надежда да да бъдем човеци с главно Ч.
9
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
HAZAINE, STANI IM KUM-POKRASTI GI V HRISTIANSKTA RELIGIA ,POKANI ME NA KRA6TENKATA , PAK POSLE 6TE VIDIM.....
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо навсякъде пишете само за пенсионерите? Те имат двама сина. Млади, здрави и прави. Защо не са в сирийската армия само те си знаят.
7
4
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
всички бежанци да се врьщат в страната си и да вземат орьжието в рькавсички на балканите сме минали по този пьт без борба не става както вьрвиработата с ам воиски на балканите скоро и тук ще стане напечено
6
3
 
27
 
! Отговори
Хюго Бос преди 7 години
Кметът е избран от елин- пелинци, не от продажни НПО и адвокатите им. Хаджигенов да си ги вземе у тях, с не да иска другите да ги приютяват, а той само да ми толерантства пл тв.
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Активист на БКППрав си, но това важи със същата сила и за изявленията на кмета.Извън темата, неслучайно нашият народ има поговорка за "добрите намерения" и "пътя към ада". А когато чуя за афиширането на добри намерения от някой нашенски политик със сигурност знам, че ме плакне.
4
6
 
33
 
! Отговори
Да бе, преди 7 години
нямало да взема пари за наем...Конкретно от семейството може и да не вземе,но ще го компенсират много добре от някоя НПО или фондация!Продажник!
3
1
 
16
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Тълкува съдът,адвокатът защитава теза !Така че,Хаджигенов прави въздушни балони !
2
7
 
55
 
! Отговори
FEH преди 7 години
Никой нормален човек не е против конкретното семейство, хората са против принципа на тихото мюсюлманизиране на България с бежанци!!!
1
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В социалните мрежи има изявление на кмета, който обяснява простичко, че не са проблемът конкретно сирийското семейство, а задкулисни опити, поддържани от политически кръгове и медии, да се настанят афганистанци и всякакви други подобни чрез заобикалки по тъч-линията. В този случай да режеш отрано всякакви подобни опити е адекватна и навременна намеса.