Хазяинът на сирийците в Елин Пелин: Кичим се, а сме злоба!

Човекът, при когото живеят сирийците, не би ги изгонил
15 фев 2017 11:30,
179
Хазяинът на сирийците в Елин Пелин: Кичим се, а сме злоба!
Къщата, в която живеят Фатима и Фахим Снимка: bTV

Дни след напрежението в Елин Пелин срещу семейството сирийски бежанци ситуацията в града изглежда спокойна. Kакво обаче смята хазяинът на Фатима и Фахим? Той е категоричен, че при никакви обстоятелства не би ги изгонил от дома си.

Още по темата

Семейството на Фатима и Фахим обаче не беше в къщата в Елин Пелин, в която живеят от август.

"Хората са кротки, спокойни, живеят без проблеми. Наемът не им е скъп, може и без пари да ги задържа. Все пак ние сме българи, християнски народ. Кичим се с това име, а иначе сме злоба и омраза. Може ли такова нещо?", възмути се хазяинът Петър Паунов пред bTV.

Петър казва, че не е имало оплаквания и от съседите на Фатима и Фахим.

"Всички се притесняваме, защото не ги знаем какви са. Може да са много добри, но може да излезе и друго", каза Марина Георгиева - жител на Елин Пелин.

"Аз горе-долу ги приемам. Бил съм зад граница 9 години и знам какъв е животът на имигранта", каза Петър Петров.

Aдвокатът на семейството Николай Хаджигенов подчерта, че отказът на кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов да регистрира семейството в града е незаконосъобразен.

"Действията на кмета спокойно могат да се изтълкуват като престъпление, защото той има законови задължения, които отказва да изпълни. Това е от правна гледна точка", отбеляза той.

Самият Симеонов отново повтори тезата си, че защитава интересите на хората от Елин Пелин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
1
 
! Отговори
човека с бича преди 7 години
До анонимен 28Заради глупавия въпрос заслужаваш 10 волски бича и тридневно лъскане на нужниците в посолството на Руската федерация!Радев не толерира мишки като теб и си застрашен от екстрадация в колония за неблагонадеждни елементи в Чукотка.
37
4
 
28
 
! Отговори
я стига лицемерие преди 7 години
Видяхме какъв е резултата от евротолерастката политика на ЕС - цели квартали в Брюксел, Париж, германските градове - населени с ***, които не искат да се интегрират, живеят по някакви си свои закони и със свой бит, а най-вече - агресивни към всички, които не са като тях!!! Е, такава ли я искаме България!? Да има населени места с цели квартали радикализирани потенциални атентатори!? Да си стоят в собствените държави, да си оправят положението там, а не да се влачат из цяла Европа.
36
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каъв е проблема след като хората са кротки?
35
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"А иначе с онези будистки секти в страната ни, които проповядват расова и религиозна омразия в България, сте ОК, така ли?!"Виждам, че вече някой не е съгласен с този цитат. А може ли да каже защо не е съгласен? :)))
34
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А иначе с онези будистки секти в страната ни, които проповядват расова и религиозна омразия в България, сте ОК, така ли?!
33
5
 
22
 
! Отговори
ИМПЕРАТОР преди 7 години
Не може тука така да заселват хора от ''мирната религия'' там където не са желани. Това може да застраши живота на българското население пряко. Защото днес двама, утре четирима, в друг ден вече са станали шестима, това е безотговорно.
32
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До селяните от ЕлинПравилно!Плюс това не осъзнават, че за съжаление сме слаба държава и само трябва да благодарим, че някой силен батко не е решил да ни спретне някакво напрежение, от което да се чувстваме по същия начин като хора бягащи от война.
31
4
 
34
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 7 години
Първо едно семейство, после второ трето, после джамия, имам и опиии селото мюсюлманско. Така се прави. Хаха. Човещината е хубаво нещо но са си имаш работа с човеци, не с военна доктрина маскирана като религия. Айде холан
30
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирате ли? Постепенно по улиците на градовете ще почнат да ходят младежки банди от млади талибани изживяващи се като нравствена полиция.Справка Англия,Франция Италия,Белгия,Холандия и която си поискате друга държава.Тая хрваствена полиция няма нищо общо с истинската полиция просто стадо бандити.Колят бият палят чупят и изнасилват.Като ги хванат почват да обясняват как имат право защото така им казва техният си бог.Това ли искате за себе си и децата си?Стадо *** да ги коли и изнасилва?
29
3
 
11
 
! Отговори
До Хахаха (№24) преди 7 години
Много правилно отбелязваш.Ако се примолят на руснаците и дори ако направо кажат, че биха искали не само да бъдат приютени и да работят, но и да запазят своя стил на живот, обещавайки, че няма да нарушават законите,руснаците ще им отделят място някъде в тайгата, където ще могат,ако щат, и стохиляден град да си направят и да живеят там по техните си порядки, без обаче да ги натрапват на местното население.Ама тези не искат в дълбините на бялата православна Русь, искат шериат в ЕС. И соц.помощи!
28
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 16Ще те разочаровам, но към края на Хепи Соц-а по-голямата част от етноса беше в някаква степен интегриран. Нека не задълбаваме в смисъла и си стиснем ръцете за: работа, занаят, казарма, донякъде образование и обхванатост на населенеието от махалите от тогавашното здравеопазване. Къде доброволно, но повечкото доброназорно. Все неща, които след 28 години псевдодемокрация са немислими и непостижими.
27
24
 
8
 
! Отговори
До селяните от Елин преди 7 години
Такива селяни като Вас напълниха София с простотия! И аз не Ви искам тук, ама селските навлеци се бутат у "градо". Седете си на село, заедно със селските си деца, а не ги пращайте да ми чекат, мекат и въйват. По-просто от българския селянин няма - хем не ще мигранти, а пратил децата си в големия град и в чужбина. Копайте си картофите там и мълчете. Нека кажат къде са им децата на тези, които протестираха и тогава да говорят.
26
1
 
22
 
! Отговори
Роко преди 7 години
В Сирия също има християни и църкви, които се унищожават от сънародниците и родата на тези мигранти, нали? Памира? Кой разумен човек си унищожава културното наследство?
25
16
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Защо никой не бяга към Русия,където според Корни е чудесно?
24
3
 
32
 
! Отговори
Някои прекалиха преди 7 години
Чета словесните извержения на Миролюба Бенатова в друг сайт и се питам, наистина ли до такава степен някои не ги е срам?! Хулят своя народ, отричат правото му да има воля и критерии, престарават се да се харесат някому, та да им каже "Браво!"Никой не е казал, че има нещо против тези конкретни две лица от сирийски произход. Вероятно те наистина са почтени хора.Но жителите на Елин Пелин изразиха волята си да не допуснат в тяхното градче да се практикува друг тип манталитет. ТЕ ИМАТ ПРАВО НА ТОВА
23
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Офф пак почнаха сълзливите истории. Защо ако християнско семейство потърси помощ от афро-араби мюсюлмани и те ги пребият и запалят всички считат това за нормално защото видите ли така им говори алах.Обаче ако разни бежанци почнат да се влачат в БГ с техните измислени истории- нямали дом и тн всички са длъжни да ги обичат обожават помагат и тн?Ама разберете никой не е дложен да ги харесва насила.Да тия са кротки ама следващите 50-100 хиляди дето се канят да идват въобще няма да са такива.
22
7
 
31
 
! Отговори
ДО 14 ЧОВЕКЪТ С &quo преди 7 години
Когато на тези дойде цялата рода, познати и се напълни с млади сирийци,натискащи момичетата в Елин Пелин ,да видим всички как ще бъдат човеци с главно "Ч".Когато поискат децата им ада ходят забулени в училище в Елин Пелин ,пак ще бъдем човеци с главно "Ч".А сега попитайте хората в Харманли колко "човешки и радостен" им стана живота след като им натресоха лагера с бежанци.
21
12
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 7 години
А вие що ходите в пропаднала еврогейска Европа да бачкате, а не ходите в православно-славянска Русия и Беларус, а? А тук дори война няма.
20
4
 
12
 
! Отговори
Бхк преди 7 години
За да се интегрират сирииците в Елин Пелин,там трябва да се настанят още 2хиляди имигранти от Пакистан и Сомалия.
19
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Адвокатите са жителите на това общество. 80 ℅ от българите са на страната на кмета ! Тези хора не са бежанци в България