Синодът за откритата ракия: Манастирите да спазват закона

Над 1500 л нелегална ракия бяха открити в Троянския манастир
17 фев 2017 22:54, Анисия Иванова
6
Синодът за откритата ракия: Манастирите да спазват закона
Откритата ракия в Троянския манастир. Снимка: Митниците

Във връзка с извършени проверки от Агенция "Митници” в Бачковския и Троянския ставропигиални манастири, както и в други манастири на БПЦ-БП, и откритите там количества алкохол, съхраняван не според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове Св. Синод помести на сайта си изявление.


"Нееднократно е взимано решение за това, че всички поделения на БПЦ-БП са длъжни да спазват стриктно нормативната уредба и законите в страната при производството и съхранението на високоалкохолни напитки.

Съответните решения на Св. Синод са били своевременно изпратени до епархийските митрополити и ставропигиалните манастири за сведение и съобразяване."

Над 1500 литра нелегална ракия бяха открити в Троянския манастир в първите дни на февруари. 

Митничарите открили стока е с валиден акцизен бандерол, но при последваща проверка на едно от избените помещения намерили 1500 литра ракия в бутилки и бидони без документи за платен акциз, както и 372 бутилки по 0,5 л. ракия без бандерол.

Игуменът на манастира – Велички епископ Сионий обяснил, че намереното количество ракия е колекция на Светата обител, събирана много години от неговите предшественици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
не дадоха рушавети на някои си и ракията внеднага попадна за нелегална
3
0
 
6
 
! Отговори
don преди 7 години
Горките митничари господ ще ги накажеВсички богомолици ги анатемосват.До църковната ракия ли стегнаха тези покварени чеда и майстори на рушвета.Интересно защо не правят проверка на големите производители на алкохол обществена тайна е че те използват двойни бандероли и не се плащат акцизиНа ли тези посегнаха на домашното производство което е традиция. Не църквата а Господ ще накаже тези представители на корупцията.Който ги черпи той ще произвежда.
2
3
 
7
 
! Отговори
О Чуден преди 7 години
Това не е било ракия, а вода, но неведоми са пътищата Господни и чудото е факт :)
1
3
 
8
 
! Отговори
Баба Гуси преди 7 години
Аз вече съм колекционерка