Павлова vs. Попниколов: Давате опорни точки на БСП!

Атакувани били най-успешните дейности на ГЕРБ - санирането и пътищата
130
Павлова vs. Попниколов: Давате опорни точки на БСП!
Снимка: БулФото

Дават се опорни точки в ръцете на БСП и други опоненти да атакуват най-успешните дейности на ГЕРБ - инфраструктура и саниране. Така отговори в изявление пред медиите бившият регионален министър Лиляна Павлова на служебния - Спас Попниколов.

По-рано днес той посочи слаби места в дейността на правителството "Борисов"2 във връзка с програмата за енергийно обновяване на жилищата като отчете, че има лавинообразен интерес, но няма пари за всички желаещи.

Павлова подчерта, че внушенията на служебния кабинет след ревизията са показали за кого работи, взимайки страна в кампанията и заигравайки се със страховете на хората. Тя декларира, че първият 1 млрд. лв. за саниране е обезпечен, а вторият милиард е гласуван в 43-то НС, за да може и той да бъде сигурен. Първите 2200 сгради са осигурени, подчерта бившият регионален министър.

Невярно било твърдението за недопустими разходи и те не са за сметка на живеещите в сградите, разясни бившият регионален министър, като даде пример - ако съответният кмет е преценил, че иска допълнителни разходи, различни от енергийното обследване /за плочки пред входа, врати, домофони/, тези пари са за сметка на общината. Така че твърдението, че МРРБ ще решава за чия сметка са, не е вярно, категорична е Павлова, цитирана от БТА.

Контрол се осъществявал на три нива, като за сметка на програмата се плащало и за независим инвеститорски контрол. Гаранцията за качество се издавала в полза на етажната собственост и тя може да предяви иск, а изпълнителите са длъжни да ремонтират и възстановят некачествените дейности.

Във връзка с твърденията за завишени цени, Лиляна Павлова обясни, че референтните цени са въведени през през 2015 г. на база средните цени в строителството по данни на Камарата на строителите, отчетени са също анализни цени при аналогични плащания отново в строителството. В бума на строителството през 2015 г. те бяха високи, но след това паднаха, поясни бившият регионален министър.

Така че, заключи Лиляна Павлова, твърденията на служебното правителство са неясни и спекулативни.

Програмата започва 2015 г. с първия милиард. През февруари 2016 г. уведомихме банката да не сключва нови споразумения, докато сградите от 2015 г. не се довършат в срок и качествено, обясни действията на кабинета "Борисов" 2 ексрегионалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
20
 
! Отговори
Към оня с рулото преди 7 години
Малко плънка от стиропорче да сложим, че нещо постно ми е това рулце? Отгоре да излеем лекинко тъъънка мазилка и да закрепим с отрязани дюбели. Да ви е вкусно! Рецептата днес! Летяща изолация, течащи покриви от последния до първия етаж, лесно и просто! Да се насладим! Евтина манджа само за 2 милиарда! Наздраве!
43
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 45 "Качеството е скъпо." Само някой да обясни как в началото 1 км магистрала струваше 12млн. и след вой падна наполовина че и повече.:) при 12млн. трябва да има парно, осветление и на всеки 10км кафе с гараш безплатно !
42
1
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Какво ли ша...прай Боко кат не е вече премиер.Сигурно ще обикаля(по...навик) пътища и...сокаци,но Беноффска и сюрията *** няма да са с него,а само Лилито,която тайно ще се надява пак да...цъфне ГЕРП;че и тя с него.
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено за всяка партизанска унука, санирането е на принципа,,дайте да оберем мандрата". А новосанираните, да знаете, че всичко е един голям,,куРт капан" !
40
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лили ти си такава опорна точка, че ще навия на РУЛО Тракия с плънка от снежинки.
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време дядо казваше... " Там където е харла-гюрла, Ура- Ура! После за всички .. " Сещат ли се за римата! Лентички рязахме, опаковаме блокове, правим хъбове и после? После? Ооооо НИЕ го направихме, ама не го подрържате. Аз като си купя нещо от магазина за левче за 5 лева и се повреди сам се псувам. Некачествена работа! Качеството е скъпо. Нищо против опаковането и магистралките, *** излиза и от джоба наш, дето сме на село и магистрала не ни трябва.
38
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 40 Струва ми се, че на изборите народа ще покаже средния си пръст....
37
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винетка 97 лева.........?!?!?!?!?!?!?!?!?!Разорих се от ремонти на колата-------------Кат не можеш да караш.....
36
25
 
7
 
! Отговори
Награда!! преди 7 години
Посочете ми едно нещо, което БСП построи за хората за тези 26 години! Нещо, което построи, не окраде - някъде забит пирон, ремонтиран бордюр, детска площадка.Нещо построено от БСП.Няма, нали?!
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното сега за управляващите групировките от дестилетия Сик и Вис-2 да докопат европарата и обществените поръчки свързани с това, е и ако може през лакомите граничари да мине някое бусче с мигранти, дрога , антики,оръжие и т.н.
34
22
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
За България това е абсолютно нормално... - калпавият и крадливият да плюят по работливия и честния... - но хората видяха и оцениха и ще го покажат на изборите..
33
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кое му е най-успешното? Пладнешкия хайдутлук, нали! Бзсрамница! Направиха едни магистралки по 50на км, които вече са гробници, за сметка на отчайващо разбитите пътища из страната... Абсолютна некадърница е тая... и всички около нея... Срамота!
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хей,дечурлигаКато става въпрос за пътища и магистрали Бат Бойко в първият мандат къде ряза най-много лентички успя да направи само 10 /десет километра/ повече магистрали от Виденов /който бе на влас 2 год./. И да ремонтира на половината от това което ремонтира Виденов от пътищата.Направи си справка в АП.Та има хора които помнят малко повече от теб. Аман от опорни точки.
31
19
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
ГЕРБ крадяли... - а забравихте ли за Масларова присвоила 11 милиона само от ремонта на Социални грижи Стара Загора, забравихте ли за Гуцанов - хванат в кабинета си с 120 хил. лева уж приготвени за почивка, заравихте ли за сливенската, партийна организация, забравихте ли за Кирчо Добрев с хванат на Кулата с куфарчета с долари, забравихте ли за кражбите на Овчаров и неизгодните /за България / му договори с Газпром, забравихте ли за Петър Димитров и далаверите му в енергетиката, забравихте ли, че
30
5
 
24
 
! Отговори
BGN преди 7 години
Ореваха света за 2 млрд за АЕЦ Белене, които даже борисов в началото подкрепяше, сега 3 млрд за саниране не им се свидят.С общи пари частни жилища със строго избрани фирми, тва велики Демократи, ако не е комунистическо мислене ....
29
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винетка 97 лева.........?!?!?!?!?!?!?!?!?!Разорих се от ремонти на колата
28
0
 
12
 
! Отговори
до МАКЕДОН преди 7 години
Маке нЕма лошо дарувам ти го ,но ме е страх ,че ще го гръмнеш на втория ден.
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали знаете как народа нарече"детелината"на Белокопитово-п.......та на Лили
26
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама то живеещите в тези апартаменти не трябва да се притесняват.То ние трябва да се притесняваме защото всички НИЕ плащаме това саниране .То е от пари на републиканският бюджет. Може ли госпожа Петрова да посочи друга държава където държавата плаща санирането / в България средно по 17 хил.лева /на апартамент.Когато се заговори за саниране казаха че ще бъде по европейска програма-"да ама не". Казваха че така било в Германия да ама сама за общинските жилища .Иначе ние си плащаме от джоба.
25
0
 
7
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Slusajte Bolgari .....nemojte da mi go gibate debeloto LILI oti mi e simpatija ako mu naprajte nesto tesko na vas........