Павлова vs. Попниколов: Давате опорни точки на БСП!

Атакувани били най-успешните дейности на ГЕРБ - санирането и пътищата
130
Павлова vs. Попниколов: Давате опорни точки на БСП!
Снимка: БулФото

Дават се опорни точки в ръцете на БСП и други опоненти да атакуват най-успешните дейности на ГЕРБ - инфраструктура и саниране. Така отговори в изявление пред медиите бившият регионален министър Лиляна Павлова на служебния - Спас Попниколов.

По-рано днес той посочи слаби места в дейността на правителството "Борисов"2 във връзка с програмата за енергийно обновяване на жилищата като отчете, че има лавинообразен интерес, но няма пари за всички желаещи.

Павлова подчерта, че внушенията на служебния кабинет след ревизията са показали за кого работи, взимайки страна в кампанията и заигравайки се със страховете на хората. Тя декларира, че първият 1 млрд. лв. за саниране е обезпечен, а вторият милиард е гласуван в 43-то НС, за да може и той да бъде сигурен. Първите 2200 сгради са осигурени, подчерта бившият регионален министър.

Невярно било твърдението за недопустими разходи и те не са за сметка на живеещите в сградите, разясни бившият регионален министър, като даде пример - ако съответният кмет е преценил, че иска допълнителни разходи, различни от енергийното обследване /за плочки пред входа, врати, домофони/, тези пари са за сметка на общината. Така че твърдението, че МРРБ ще решава за чия сметка са, не е вярно, категорична е Павлова, цитирана от БТА.

Контрол се осъществявал на три нива, като за сметка на програмата се плащало и за независим инвеститорски контрол. Гаранцията за качество се издавала в полза на етажната собственост и тя може да предяви иск, а изпълнителите са длъжни да ремонтират и възстановят некачествените дейности.

Във връзка с твърденията за завишени цени, Лиляна Павлова обясни, че референтните цени са въведени през през 2015 г. на база средните цени в строителството по данни на Камарата на строителите, отчетени са също анализни цени при аналогични плащания отново в строителството. В бума на строителството през 2015 г. те бяха високи, но след това паднаха, поясни бившият регионален министър.

Така че, заключи Лиляна Павлова, твърденията на служебното правителство са неясни и спекулативни.

Програмата започва 2015 г. с първия милиард. През февруари 2016 г. уведомихме банката да не сключва нови споразумения, докато сградите от 2015 г. не се довършат в срок и качествено, обясни действията на кабинета "Борисов" 2 ексрегионалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Магистрали напукани с дупки, другите пътища още по зле, но винетките с старата нова цена от 97 лв.--------Вашите участъци са напукани с дупки строени при Бай Тошо, да сте си ги ремонтирали!Като ти е скъпа винетката, карай каруца. Ще ти отива!
63
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКъде са 16 милиарда заем ?----------Погасиха ти Белене и Цанков камък!
62
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мълчи, бе, мълчи, затвор те чака за убийство!!!! Нека никой не забравя, че умря жена заради тия некадърници!
61
1
 
23
 
! Отговори
Хам кам преди 7 години
Срам няма тази бее
60
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква ли опорна точка, и какъв ли лост са нужни да се помръдне този Гаргантюа в пола, поне на йота в наглия си тепегьозлук !?
59
11
 
3
 
! Отговори
То качеството е скъп преди 7 години
Да, скъпо е! И хубавото не става бързо. Или имаш пари и почваш, или си лежиш и се натискаш. Не е само цЕло село евала да ти каже и после да ревеш, че ти паднала къщата от клечки или че магистралката ти е навята със сняг ди козирката. Лоша зима! Има и лоши зими, ама да ревеш, че дръвчетата от противовеъровия пояс не са се хванали? Мерси. Кой отиде да види, че са ги посадили на камък? Нали до сега да се класираш беше ниска цена! Е, за ниска цена плюс "други разходи" толкоз. Ако дадеш оптимална аут
58
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свинетка Павлова! Наглост,наглост,наглост!
57
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Машала "след като за ония 5 лрд. в оная източена банка" повече са 5 млрд бягаха , а колко се прехвърлиха ???
56
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2 мандата при това половинчати и 1 президентски МЕ САНИРАТ.ПИСНА МИФараоните за това време .... ....ех мумио
55
0
 
28
 
! Отговори
Машала преди 7 години
В България има една най-сигурна и здрава опорна точка тя се нарича БЕЗЗАКОНИЕ след като за ония 5 лрд. в оная източена банка не осъдиха нито един.
54
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който най много е крал ся най много пищи - видяхме ги кои. Магистрали напукани с дупки, другите пътища още по зле, но винетките с старата нова цена от 97 лв. Асфалтирани пътища по които никой не минава. За санирането нема да го говорим. Къде са 16 милиарда заем ?
53
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
г-жо срам нямате, брей какво дебелокожие ! Ми скрий се някъде и си харчи парите !Не е честно това саниране за единици с парите на всички данъкоплатци - 6 милиарда !децата умират в мъки,пенсионери мизерстват ,кадърните бягат
52
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилата на ЕС за безвъзмездна помощ всъщност СА банкова помощ и титири-минтири за "санирания".
51
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
една от крадлите на боко в целия си блясък.как да не обичаш мутродемокрацията
50
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уважаеми новосанирани, моля ви прочетете:-1 Дружествения договор-2 Закона за етажната собственост-3 Правилата на ЕС за безвъзмездна помощ.После ( след, като нищо не сте разбрали)се консултирайте с юрист, и ще разберете, че някоя търговска банка ви е ортак на жилището ! СОРИ, МНОГО СТЕ ПРЕЦАКАНИ, А ВЕЧЕ, ВСИЧКО ТЕЧЕ !
49
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До Анонимен 47 "новосанираните" ПУШЕНЕТО на балкона е вредно и опасно, но не за вашто здраве (ваше си е) а за "новата" ВИ фасон сграда.Стиропора гори като бензин но от мутро.*** толкоз (възможно най-евтиния).За дишане на мазилката въобще не говорим.
48
20
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Като е дебела Лили и нищо не е направила ,вземете си Курнелка ,тя хубаво ще ни оправи с 97 процента.
47
1
 
15
 
! Отговори
Лом преди 7 години
А може ли Лиленце да ти го поставя у кафявата опорна точка?
46
3
 
27
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
СВИНЕТКА Е КРАДЛА 1 В БЪЛГАРИЯ!
45
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 47 Естествено за всяка мутра, санирането е на принципа,,дайте парите пък ще видим". А новосанираните, да знаете, че всичко е един голям,,куРт капан" !