Всеки втори: Санирането не е честно! 40% твърдят: Кражба е!

27% приемат полета с военния самолет на Радев за реален проблем
2 мар 2017 19:09, Анисия Иванова
110
Всеки втори: Санирането не е честно! 40% твърдят: Кражба е!
Архив: Булфото

49,5% от българите, запознатите със санирането, смятат, че то не е честно, 30,8% са на обратното мнение. Това сочи експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл". 

Проучването е направено сред 805 пълнолетни българи на 27 и 28 февруари и е финансирано от социологическата агенция.

Според данните – програмата за саниране е добре позната на българите – 90,2% от запитаните твърдят, че са чували за нея.

51,8% от тях смятат, че това е добър начин за обновяване на панелните блокове, 39,9% обаче се съгласяват с крайното твърдение "санирането е голяма кражба". Високият процент крайни становища показва очевидна обществена тревога, коментират от "Галъп интернешънъл". 

Изводите на социолозите е, че санирането се възприема добре по принцип, но детайлите му събуждат немалко недоволство, а причината е, че само малка част от българите могат да се възползват от него.

Голямо влияние оказват и подозренията в корупция, които са общ знаменател в българското обществено мнение.

"Галъп" прави и допитване в по-широк контекст на темата за реалните и изкуствено създаните обществени въпроси. Сондажът се опитва да провери обществените инстинкти и по отношение на някои актуални теми от последните седмици и месеци.

Сред реалните проблеми запитаните виждат проблемите с пътни настилки, тунели, мостове. 88,3% казват, че това е реален проблем, 9,8% - създаден от медиите, а останалите се колебаят.

Проблемът със санирането - за 52,6% е реален проблем, срещу 38,6% - не е, темата с парите за наука - 44,2% срещу 37,8%, пръстовите отпечатъци - 49,1% на 44%.

Като пример за изкуствено създаден проблем запитаните припознават полета с военен самолет на президента Радев (63,6% казват, че това е въпрос, създаден от медиите, а 27% намират това за реален проблем).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Данните са от експресен телефонен сондаж сред 805 пълнолетни българи, проведен със самостоятелно финансиране от страна на „Галъп интернешънъл“ на 27 и 28 февруари. 1% от извадката отговаря на 55 000 души. Максималното стандартно статистическо отклонение при 50-процентните дялове е ±3,5%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЛОКОВЕТЕ НА ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ НЯМА ДА СЕ САНИРАТ, ТЯХ ЩЕ ГИ САНИРА АМЕРИКАН СКОТО ПОСОЛСТВО КАТО БОНУС
60
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е честно да се санират само блоковете на номенклатурата от тошово време. Пак само бесипето намаза. Искаме и новите блокове от Костов насам.
59
3
 
10
 
! Отговори
край преди 7 години
Всичко държавно и общинско ли в България се управи и е идеално че да се дават ОБЩИ пари /от данъците ни/ за частни жилища. Спиране на "програмата" и съд за инициаторите.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо станало по време на заснемането, без знанието на екипа, защо всички да носят отговорност? Даже сцените не са и поместени във филмите, това са други кадри.
57
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Санирането не е честно! 40% твърдят: Кражба е! Как да е честно , когато с моите пари някой друг вместо мен решава кого да санира.Това си е вид кражба за мен, кражба от моят труд и моите пари. Санирането е като вид пред изборна агитация.
56
3
 
1
 
! Отговори
ставри преди 7 години
До Анонимен 46Я да видим как ги изкара тия 35-40 лева.Неподготвени не се изказвайте , но ако искате хората да видят колко сте прости , това е друга тема.
55
15
 
5
 
! Отговори
Ван Дам преди 7 години
До Van zant. Ама според прокомунистическата агенция. Що не идеш при хората, които са включени в програмата и хилядите, които чакат и НЕ ИСКАТ ДА БЪДЕ СПИРАНА. Знаеш ли какви майни ще ти хвърлят ако им кажеш, че трябва да спре.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 58. Глу.пости.
53
20
 
8
 
! Отговори
Вуте преди 7 години
Някой да е чул *** да е доволен от нещо? Скоро имаше международно изследване, от което стана ясно, че българите са най-мрънкаливото племе на света.
52
13
 
12
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 7 години
Хе-хе-хе, " ясно. Пак се опитват да обслужват *** от БСП с нагласените си анкети. Къде е правихте, бе, пак ли в кварталната партийна организация?
51
11
 
7
 
! Отговори
............. преди 7 години
Каквото и да стане в България все за някого е кражба. Затова по-добре да не се случва нищо в тая държава и да я закриваме.
50
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички с еднофамилна къща ще получите по 29 000 до 90 000 /1 до 3 етажа/ от активите на ГЕРБ ! Ама надали !!??
49
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е обикновена кражба а най голямата за последните 100 години дотук 4 милиарда и около 10%санирани
48
13
 
12
 
! Отговори
Иво преди 7 години
То и аз искам някой да ми обясни защо от моите данъци се финансираха мегаломански проекти като АЕЦ Белене и Цанков камък, които глътнаха милиарди до момента?
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е безплатно ---------. комунизъм 30 г. след Горбачов !!!!!!
46
10
 
20
 
! Отговори
van zant преди 7 години
Всеки втори: Санирането не е честно! 40% твърдят: Кражба е!..............А добър ден на всички ,пак гласувайте за ГЕРБ.
45
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
-,,Хей бате, с тази кола от Ловеч , какво правиш в Благоевград ?- Саниране ! - Е за коя фирма ? - Фирмата е една ...... на БОЙКО, Собственика на ГЕРБ !
44
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодарение на ГЕРБ много семейства тази зима имаха наполовина по-малко разходи за отопление... ФАКТ! Затова отново ще управляват...
43
7
 
31
 
! Отговори
Ива преди 7 години
Някой може ли разумно да ми обясни, защо с моите данъци се санира частна собственост на други хора? На мен някакво данъчно облекчение или поне снимка пред строя не ми ли се полага, след като съм си санирала сама къщата?
42
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Саниране не означава да ти облепят стените с евтин тънък китайски стирипор на десеторна цена. ГЕРБ са доказани крадци, но държат парите, с които плащат на медиите и троловете си да ги величаят.Но народът вече не е това, което беше през 2009-та.