Ах, това евро! Експерти зоват за влизане в еврозоната

Според Емил Хърсев и Красен Станчев сме напълно готови
6 мар 2017 09:30,
99

Няма критерий за влизане в еврозоната, който да не изпълняваме. Изборът сме го направили още с подписване на договора за влизане в Европейския съюз. Приели сме да въведем еврото като национална валута.

Зад това мнение застана финансистът Емил Хърсев, който заедно с икономиста Красен Станчев коментира в "България сутрин" дали сме готови за влизане в еврозоната.

Още по темата

Емил Хърсев подчерта, че не вижда нито един негатив от предстоящото влизане на страната ни в еврозоната.

Красен Станчев бе категоричен, че в никакъв случай не може да се очаква ценови шок при влизане на еврото у нас. По думите му служебното правителство трябва да заяви воля за влизане в еврозоната.

"Не се обръща внимание в България, че от 2004 година досега сме с най-бърз ръст на реалните доходи на домакинствата", отбеляза той в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според Станчев има трудности за влизане в еврозоната и те са чисто от преговорен характер. Финансистът Емил Хърсев настоя, че влизането елиминира невероятен риск за банковата ни система.

Гостите на Лора Инджова коментираха и бунта на еколозите срещу застрояването на Национален парк "Пирин".

"Правителството ще трябва да вземе отношение. Протестът на еколозите е буря в чаша вода. Те смятат за добре всичко да бъде държавна собственост и ако може да не се развива", сподели Красен Станчев.

Емил Хърсев добави, че в Германия, Австрия и Швейцария екосистемата функционира дори при използването на повече лифтове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
1
 
! Отговори
До 67 преди 7 години
Всъщност твоите "аргументи", са от типа, който описваш.
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименОтиди на сайтовете порше.ру или мерцедес-бенц.ру и виж в каква валута продават автомобилите си.
58
3
 
24
 
! Отговори
Банчо преди 7 години
Бъркам, аз все бъркам и накрая за мое огромно съжаление винаги се оказвам прав. Това е България и са ми ясни всички схемаджийски простотии, които се случват тук. Как пък поне веднъж, ей така за цвят, не се обърках и да стане обратното, наистина щях да бъда супер щастлив, защото и мен ме засяга. Винаги много им знаят устите и са супер ентусиазирани, а аз съм бил негативен и черноглед. И като стане каквото съм казал, мълчат и се правят на разсеяни. Тук нещата винаги се оплескват, запомнете го!
57
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те и в самата Русия избягват да използват руската рубла като парична единица за разплащане.
56
1
 
6
 
! Отговори
Space x преди 7 години
В световната търговия и инвестиции доларът заема първо място с чалко над 40% еврото е второ с малко под 40% след тях е британскит паунд с малко под 10% после йената във врата и диша юана с 2.5% той мина наскоро швейцарския франк а далеч назад дори след полската злота е руската рубла с 0.25% дял от световните транзакции
55
7
 
19
 
! Отговори
Зоро преди 7 години
Ср.Х.много глупам икономист си.Личи си, че си завършил в частните университети за бог да прости.Бях в Германия ,когато на следващия ден от "марката" се премина в "еврото4".Точно два пъти им поскъпна живота.Г-н Герджиков с тези си действия ще бъде гробокопача на бедния български народ.Ще спечелят кредитните милионери, които са многобройни в Б-я, а за бедния пенсионер от 100лв. за черни дни ще станат 150евро.Честито на тези българи продажници, личи си че са милионери.
54
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е интересно защо като ЕС и САЩ са "фалирали" , Русия държи валутните си резерви в долари и евро. Нали уж щяха да се разплащат с Китай и Турция в местните си валути - да ама не - рубли не иска никой.
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще ни бръкнат два пъти отзад, като влезем и като излезем.Отзад имам в предвид задния джоб
52
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се закачаме за еврото защото в противен случай ще ни закачат за рублата.
51
8
 
14
 
! Отговори
Банчо преди 7 години
До бързайте,тичайтеСега теоретиците ще се впуснат да те оборват и да ти казват колко си глупав, понеже в това нямало икономическа логика, но не знаят, че реалният живот много често не се подчинява на теориите в книжките. Кой ще спре търговците директно да напишат "евро" вместо "лева" без да пресмятат курсове?! Те и сега си заявяват, че ще го направят и добавят "къде ще идете като всички го направим". Кой ще спре тълпите, които ще се юрнат към банките да теглят парите си, защото нямат доверие?!
50
2
 
7
 
! Отговори
Space X преди 7 години
51 и като няма кой да го лупи тпеа месо калво ще го прави търговецът. Разсъждения на чехълче
49
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е България да скъса с ушанките и да се върне там, гъдето и е мястото от създаването и- в ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА!!!Последните години комунистите драпат със зъби и нокти да върнат страната ни поид руско влияние, да се надяваме, че българинът ще вземе правилното решение на изборите! Далея от вековният окупатор!
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 49 бе той и долара е стабилен, ама колко напечатан има в обръщение - едва ли знае някой.
47
2
 
2
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
50 когато работиш ти трябват финанси и имаш дългове. Когато не рабптиш не ти трябват финанси и нямаш дългове . Изключение са такова крадци като гърците
46
10
 
22
 
! Отговори
бързайте,тичайте преди 7 години
а да се сещате,че месото в магазина от 7 лв ще е 7 евро, но заплатата от 500 лв ще бъде 250 евро ?значи - цените 2 пъти нагоре, заплатата 2 пъти надолу .......за закръгляванията от стотинките да не говорим. аз да нямам парите на емил хърсев ?
45
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еврозоната е затънала в дългове, почти цялата, това няма как да продължи вечно. Подготвя се поредният евро*ейски грабеж...
44
3
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
47 Бррррррраво. Право куме у очи
43
19
 
10
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
Разбира се че по добре за нас е да влезем в евро зоната. А тия евтини приказки че ЕС е пред разпад си ги оставете за *** билдингите на Атака. Глупостите за скок на цените и спад на заплатите може да ги разправяте в махалата в Сливен, тука едва ли има кой да се хване. И да - факт е че от както сме в ЕС доходите се повишиха и точно затова всички русофили плюят по ЕС защото успеха на страните от ЕС рязко контрастира с мизерията в Русия.
42
2
 
12
 
! Отговори
Барбарон преди 7 години
До АнонименТой Ханке хубаво го е казал, но не е знаел, че разни супер кадърни и велики експерти, с дипломки от селски университети в стил свищовския и унсс, се смятат за много по-умни от него. Половината форумни писачи са същите - готови са да стъпчат всякакви световни авторитети, щото тяхното е най-убавото и най-умното. Нищо, че само на село си го знаят за пред другите баби.
41
7
 
2
 
! Отговори
Space X преди 7 години
43 Обясни как ще ти стппи спестяванията еврото