Всяка четвърта жена – насилвана, психически или физически

За да наемат дама на работа... да е до 30, с два езика, 10 г. стаж
134
Всяка четвърта жена – насилвана, психически или физически
Снимка: Булфото, архив

Всяка четвърта жена у нас е жертва на домашно насилие, физическо или психическо, което означава, че всеки четвърти мъж в България е насилник.

"Ако направим една проста аритметика това са близо милион мъже", съобщи омбудсманът Мая Манолова пред БНТ.

Според нея проблем с насилието на жени у нас е ужасяващ и това е видно и от официалните статистики, и от проучвания на неправителствени организации.

Друг сериозен проблем пред дамите е безработицата. Тя е по-висока сред жените, което, по думите на Манолова, е в резултат от дискриминационните изисквания на хората, които наемат на работа.

"Изискванията към една жена обикновено са да бъде до 30 години, с няколко висши образования, с няколко езика, да е родила 2 деца и да има 10 години стаж", коментира Манолова.

Тя подчерта, че надеждата ѝ е била в законодателството поне да регулира отношенията в сферата на труда, но за съжаление законът за равнопоставеност на половете, който беше приет през миналата година, е празен от съдържание, съдържа само декларативни норми и на практика след неговото приемане нищо не се промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
6
 
5
 
! Отговори
Мъже-Учени преди 7 години
До 98 Клеопатра ....ДДДДДД другите с изключение на Екатерина велика са девета дупка на кавала Д а учени жени??И стига с тази Мария Кюри 1 жена милиони мъже :))
93
6
 
2
 
! Отговори
Мъж преди 7 години
Сиримаво Бандаранайке много я уважавам, евала значи!
92
4
 
4
 
! Отговори
Теди преди 7 години
А ЛОШИТЕ МЪЖЕ КОЛКО ВРЕМЕ СЕ БИЯТ?
91
5
 
1
 
! Отговори
Жена преди 7 години
Кирил и Методий са жени! Жените са дали писменост на света!
90
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи добрата жена се бие един път седмично, даже на 2 седмици веднъж стига, и то не точно да се бие, само се пошляпва колкото за дисциплина да има да знае, за уважение и респект да има. Иначе лошата жена трябва да се бие по-често. Но ако се налага да се бие всеки ден, тогава значи е много лоша жена и по-добре човек да се разведе с нея и да не се мъчи с такова чудовище.
89
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Клеопатра - жена, Екатерина Велика - жена, кралица Виктория, Индира Ганди, Сиримаво Бандаранайке (първата жена премиер), Беназир Бхуто, Евита Перон, Жана д'Арк, Райна княгиня - все жени.
88
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Теди Spoko ima i Gerantrofili *** leydi D
87
3
 
9
 
! Отговори
Теди преди 7 години
Така сега разбрах претенцията ви към една жена- да е вечно на 18 години, с 5 висши образования и още куп други .Само не ми е ясно като искате перфектност, Вие какво може да предложите в замяна и дали изобщо сте и нужни на перфектната жена?
86
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има една статия днес озаглавена "Бирата, съдомиялната, чистачките все женски достижения", в която има 10 неща изобретени от жени и разбира се не са само тези 10.
85
9
 
1
 
! Отговори
Мъже-Учени преди 7 години
До 91 Жена с ниско самочуствие,аз не познавам особено по-хубавите са надути доста... просто на еволюционно ниво са по-ниши и това не го пиша с цел да обиждам дамите но това е реалността,това са фактите..
84
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срещу равенството на половече нямам против, но проблемът се състои в това, че жените се самозабравят. Достатъчен е само един пример - жена кара джип, мъж кара Опел Корса да речем. Гледа го като извънземен, като червей. Променя се тотално природата на жената в днешно време, женствеността и изчезва когато влезе в мъжкия свят.
83
6
 
1
 
! Отговори
Мъже-Учени преди 7 години
Фейсбук Марк Зъкърбърк мъж!Проверете Долче и Габана,Амани и др. марки кой ги е създал.. пак мъже:))
82
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие си мислите, че най-известните учени, предприемачи и изобретатели са мъже само защото сте по-висши като пол???!! Жените никога не са имали възможност да покажат напълно потенциала си. Как да бъдеш велика жена като всички са те възприемали като слугиня и машина за разплод???!! И това продължава и до днес, а още по-лошото е, че жените са с по-ниско самочувствие и самооценка, което им пречи.......
81
6
 
2
 
! Отговори
Мъже-Учени преди 7 години
Кирил и Методи,учениците на Кирил и Методи-глаголица и кирилица,Дарвин мъж,бормашината пак мъж,велики композитори Вагнер,Мозарт,Бетовен,Бах и др. художника гении Пикасо,бг революционери Васил Левски..първият космонавт Юри Гагарин,всички лекарства най-извесното от което пеницилин,МЪЖЕ ХЕРУРЗИ БОЛ жени няма!Лекари в всички големи световни болници са мъже проверете в интернет.Всички световни владетели са мъже с изключение на Екатерина Велика, ако някой спомене Меркел тя не е велика:))
80
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези изследвания до голяма степен са неточни и не стъпват на реална база. Защо не се направи прочуване сред мъжете, да видим тогава колко мъже са насилвани и тормозени психически? Това е нон стоп, всеки ден. Ако жена харесва мъж - преследва го докато не го има, ако не го харесва, му натяква че е ***, ако и е безразличен, пак някакъв косур ще намери да го захапе. Излиза, че една жена тормози по няколко мъже едновременно.
79
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мене не ми требва жена учен дома. Коя иска да става учен да оди у академията, никой не я спира. Дома нема да се прави на учен ами да слуша иначе ще яде шамарите.
78
6
 
2
 
! Отговори
Мъже-Учени преди 7 години
Изобретения МЪЖЕ:колата,телефона,айфона,смартфона,телевизора,компютъра,трактора,комбайна,мотоциклета,барута,фоеверките,влака,парахода,подводницата,ел.ток,часовника,видеото,двд-то,плазмените тел.,ЛСД-ТВ,СМАРТ-ТВ,самолета,кораба,бор машината, електрожена,лазерния принтер,лазарното оръжие,резачките за дърва,химическите ел.таб.на Менделеев,ел.крушка,пишещата машина,влака,атомната бомба(термоядрената)бомба и всички видове оръжия са създадени от МЪже без КАТЮШАТА",тя е създадена от жена(Катя)........
77
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка четвърта жена у нас е жертва на домашно насилие, физическо или психическо, което означава, че всеки четвърти мъж в България е насилник."Ако направим една проста аритметика това са близо милион мъже", съобщи омбудсманът Мая Манолова пред БНТ.Ами значи трябва да им се помогне на тези мъже, това са един милион българи които живеят с проклети жени! Мая Манолова да направи изследване при останалите 3/4 които не ги бият и да образова тези 1/3 проклетии, брошури нещо, упътвания...
76
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има много жени учени, например Мария Кюри,Къде са тия много жени? Мария Кюри е само еднна! Верно жените нещо с главата и миесленето сте доста зле.
75
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
82 Да знам за Мария Кюри капка в тихия океан мъже учени милиони жени една :))