Всяка четвърта жена – насилвана, психически или физически

За да наемат дама на работа... да е до 30, с два езика, 10 г. стаж
134
Всяка четвърта жена – насилвана, психически или физически
Снимка: Булфото, архив

Всяка четвърта жена у нас е жертва на домашно насилие, физическо или психическо, което означава, че всеки четвърти мъж в България е насилник.

"Ако направим една проста аритметика това са близо милион мъже", съобщи омбудсманът Мая Манолова пред БНТ.

Според нея проблем с насилието на жени у нас е ужасяващ и това е видно и от официалните статистики, и от проучвания на неправителствени организации.

Друг сериозен проблем пред дамите е безработицата. Тя е по-висока сред жените, което, по думите на Манолова, е в резултат от дискриминационните изисквания на хората, които наемат на работа.

"Изискванията към една жена обикновено са да бъде до 30 години, с няколко висши образования, с няколко езика, да е родила 2 деца и да има 10 години стаж", коментира Манолова.

Тя подчерта, че надеждата ѝ е била в законодателството поне да регулира отношенията в сферата на труда, но за съжаление законът за равнопоставеност на половете, който беше приет през миналата година, е празен от съдържание, съдържа само декларативни норми и на практика след неговото приемане нищо не се промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
8
 
13
 
! Отговори
валентина преди 7 години
И да се пънете,и да не се-истината боли!*** за зеле не става от българския мъж,нито семейство гледа сам,нито е джентълмен,нито интелигентен,нито може един разговор да завърже като хората!Само за ядене и пиене мисли,това за него е начин на живот.Не е научен на навици,вярва,че жена му е негова майка-къде са ми чорапите,изглади ми ризата,вечеря,обяд,пране..Ехоооо?Ти ръце нямаш ли??И защо си мислиш,че някой ти е длъжен???Мили дами-НЕ СТЕ длъжни,време е да се осъзнаете,и по един ритник на такъв !!
53
7
 
3
 
! Отговори
??? преди 7 години
Грешката на жените е, че искат да доминират над мъжа и затова гледат мъжа да е по-млад, а всъщност трябва да има разлика в годините и мъжа да е по-възрастен от жената. Примерно, една жена на 30 години трябва да гледа за мъж на 40-50 години или жена на 35 години или повече трябва вече изобщо да не гледа горната граница на възрастта на мъжа, а просто да гледа да е на над 50 години, в краен случай над 40 за 35 годишните.
52
3
 
8
 
! Отговори
До 57 преди 7 години
Е, аз като станах на 60-70 започнах да се интересувам и от 35-40 годишни. Преди това търсех по-млади, което си е нормално.
51
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май тука коментиращите мъже забравят, че са родени от жена ! Wow
50
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЖенаМечтай си, никой мъж не се интересува от 40 годишни, тя на 30 вече е стара, какво остава за 40 годишна някой да заведе в леглото.
49
7
 
8
 
! Отговори
Жена преди 7 години
До 47Да ама не. След 40 бг мъжете за нищо не стават. Аз съм на 35 и не съм забелязала да липсва интерес към мен, особено от по млади мъже ;))
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изискванията към една жена обикновено са да бъде до 30 години, с няколко висши образования, с няколко езика, да е родила 2 деца и да има 10 години стаж" това важи и за мъж да има поне 10 години стаж и няколко висши образования да е женен и да знае няколко езика .... да може да работи в екип , да е лоялен , и още куп такива претенции бааааати и държавата !
47
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя подчерта, че надеждата ѝ е била в законодателството поне да регулира отношенията в сферата на труда-----------------А в сферата на домашното насилие Г-жо Манолова??? Там нищо ли не можете да направите?? Сама признавате, че там проблемът е ужасяващ! Българската жена не е защитена от посегателства и тормоз от бълг. законодателство, по това се доближаваме до Ориента и даже сме по-зле!Защото например дори в Кувейт жените живеят като принцеси, а мъжете им ги обсипват с подаръци, макар че някои от тях имат по 4 жени според Корана! И се отнасят с почит към тях! КЪДЕ СМЕ НИЕ?!
46
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жената трябва да знае следния алгоритъм на мъжкото поведение:Разговора не ми е приятен - Не желая да разговаряме - Ако обичаш млъкни - Млъкни, защото ме изнервяш - Млъкни ти казах -шамар и подобряване на рекорда на Стефка Костадинова 2,10 фоусбъри.Повечето жени ще си спестят бушонясването, ако знаят кога да млъкнат.
45
2
 
5
 
! Отговори
www преди 7 години
Докато в Кодекса на труда има всякакви пречки да се освободиш от негодна служителка, като привилегии за майки на деца до 3г., деца с увреждания, самотни и т.н., не чакайте равни права при наемане. Който иска привилегии, бизнеса го отхвърля за сметка на по-адаптивния. Жалко, но е така. А покрай сухото, гори и суровото, качествени момичет са отхвърляни заради това, че може да станат майки и да се сдобият с предимства, за сметка на некачествена работа.
44
7
 
3
 
! Отговори
40 преди 7 години
До 47...40г.са идеалните за жената според мъжете между 20 и 50г.
43
11
 
6
 
! Отговори
Българка преди 7 години
До IC XCВ женската природа е заложено да търси най-добрият екземпляр който ще може да се грижи за нея и децата, затова е нормално жената да опита с много мъже бизнесмени, силни мъже, а безпаричковците къде са тръгнали да обичат, като няма пари да си гледа работата.
42
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка жена е домашен терорист.Има ли мъж, който да не е посрещан с поза "Ф" и след два часа пилене, сравнения в негов ущърб със съседи, колеги, роднини, вулгарни епитети и откровенни обиди се завършва с "И тези деца не са от теб !"Или ежедневния тих тормоз - уж случайни забележки, критики, намеци, или точно в разгара на мача да реши да ти сподели с подробности, каква чанта си е купила колежката.Не оправдавам, но разбирам мъжете, които в някакъв момент не издържат и след много молби избухват.
41
4
 
9
 
! Отговори
IC XC преди 7 години
Ами жените са си виновни, защото искат мъже бабаити, мутри и всякакви такива пропаднали типове. А свестните ги отхвърлят, подиграват им се... Даже и на тия мъже които ги обичат истински...
40
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъжете на 40 години биологически са в средата на полово активния си период от живота, докато жените на 40 години са в неговия край. Българските като посредствени жени след 35 годишна възраст не могат да се примирят с факта, че вече не представляват интерес за свои връстници и дори за мъже с 10-15 години по-стари от тях. Когато са били на 20 години са намирали мъже на 25 г, защо когато са на 40, да не си намерят някой 45 годишен? Да, ама не!
39
4
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
А жените които са тормозени на работа от похотливи и завистливи комплексари?
38
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 30 Анонимен"Какво трябва да правят жените тогава след или около 30-те си години като никой не се интересува от тях ?! Принудителна или доброволна евтаназия предлагаш за тях ?! Геноцид спрямо жените е това."Да правят каквото си искат, има толкова много неща които могат да правят, защо аз да ти казвам ***, за какъв геноцид бълнуваш, за българката живота е само да прави нещо с разтворени крака нали, друго няма, живтотонското само, бой за такива като вас, само бой докато станете хора.
37
2
 
6
 
! Отговори
... преди 7 години
Аз като почнах работа в обявата пишеше за програмист да знае всичко, да може всичко да има 6 века стаж и да е на 19, заплата 2500лв, взеха ме на 700 и сега се придвижвам леко към оригиналната заплата в обявата. Тия изисквания са нарочно нереалистични за да ти дадат по-малка заплата от обявената. Никой не си мисли, че ще намери работник който да може и знае всичко.
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До AзДо Анонимен Ами шавлива ще е разбира се... В женската природа е заложено да търси най-добрият екземпляр, който ще може да се грижи за нея и децата..---Без коментар! И после се питат защо ядат бой и ги продават като животни по бардаците, да търсят най-добрия екземпляр - то бива простотия в българките, ама чак пък толкова...
35
2
 
6
 
! Отговори
svetlio преди 7 години
И не каза,ти ще вземеш ли момиче на тая възраст?Или си на мнение,че бизнесът е длъжен да издържа бременни майки,бременни роми и всички там други по редицата?

Спонсорирани публикации